НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 047
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Тя и кока-кола 0 е режимна, ама дали е полезна?

Абсолютно не е вярно това, намери ми статия където се казва това което твърдиш!
Колата с изкуствен пъдсладител никой не я препоръчва за режима. Стига глупости вече, че ми писна. Спрете се.

# 676
Със захар викаш по се ядва ...млякото  де..

# 677
Ами като погледнеш хранителната стойност

Total Fat 0 g   0%
Saturated fat 0 g   0%
Polyunsaturated fat 0 g   
Monounsaturated fat 0 g   
Cholesterol 0 mg   0%
Sodium 0 mg   0%
Potassium 0 mg   0%
Total Carbohydrate 0 g   0%
Dietary fiber 0 g   0%
Sugar 0 g   
Protein 0 g   0%
Vitamin A   0%   Vitamin C   0%
Calcium   0%   Iron   0%
Vitamin D   0%   Vitamin B-6   0%
Cobalamin   0%   Magnesium   0%

то излиза режимна. Ако ще гледаме само по хранителната стойност.

Като добавиш и състава
Carbonated water, caramel color, phosphoric acid, aspartame, potassium benzoate, natural flavors, potassium citrate, acesulfame potassium, caffeine.

пак режимна изглежда - няма никаква захар и подсладители са допустими.

За вредност пак е толкова спорна колкото и екстрите в растителното "мляко"  - един куп неща които е по-сигурно да не консумираш. И двете са силно обработени изкуственяци.

# 678
Сега ще ме карате да ви търся статия, че не може да се пие кола зеро ли?

Да вземем например лимонов сок, предполагам знаете защо е хубаво да се консумира с режима. Винаги когато се препоръчва изрично се уточнява че трябва да е органик или да си го изцедиш естествено. Но в статията, която споделих за бадемовото мляко това не се споменава изрично.

# 679
Няма нужда нищо да вадиш. Просто се опитвам се да онагледя логиката ти. Явно не разбираш какво искам да кажа.

# 680
Ама госпожИ, господа нямаме май:) И главите и з@дниците са си ваши! Вие си ги храните и носите! Ако щете пийте и яжте на корем, всеки си отговаря за здравето.
Влиза се е темата пита се за даден продукт, в момента, в който на етикета пише ЗАХАР за какво изобщо говорим?! На въпроса - е ли режимно? Не, не е! Точка!
Дали Ганка ще го консумира? Ами ако ще!
Кво е тва скачане?! Чак дайте ми статия?!
Цели книги има за режима, който желае да чете!
Тва да не е детска градина.
Ако ми се яде вафла, мога да ям, но да дойда да питам може ли? И кат ми кажат не и да рипам, малко нали...
Всичко може, понякога! Не всеки ден, не и ако има заболявания, които изискват пълна стриктност.
Това не е диета. Не е за седмица, месец или два.
Кой как ще си я интерпретира е абслютно индивидуално. Но ако е по грешния начин, не само няма да помогне, а напарво може да вреди. Високи въглехидрати и много мазнини са много лоша комбинация.

# 681
В случая друг беше питащия, но защо ли не се учудвам че никой не чете.

Само споделих, че аз си слагам в кафето (до 100гр) и КАТЕГОРИЧНО не ми пречи на режима. Това е фабулата. Захарта видяха че е 2гр. на 100. За какво е целия този кошмар? Не съм препоръчала на никой да прави същото. Споделих си опита! Имам такъв, това е, простичко, ясно.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 18:49 от Sani..

# 682
Здравейте,не пиша а просто ви чета,интересно ми и мн неща научавам,,,бе съм на режим или диета,включвам се възмотена и утекчема от съфорумката Сани.  Спри се бе момиче/жена,чета и не виждам някой някъде да се заяжда или да ти спори,всеки си казва какво мисли,а то и фактите говорят в случая ...аз на твое място бих се засрамила и спряла...хубава вечер на всички

# 683
Това е доста тъпо, защото аз не съм от "школата" на форума и на ваше място едно различно мнение винаги би ми било най-малкото интересно. Но разбира се, така да бъде! Simple Smile

# 684
Е гледайте какви сте сега, не оставихте Сани да изрекламира тоз бълвоч като подходящ за режима. То не е случайно толкова настояване и писане, че не е сладко и има малко захар. Пък и 100 мл. в кафето не и пречели видиш ли. Вицове и реклами.

# 685
Сани, а ние ти казваме че това "мляко" не е добро и те съветваме да не го пиеш. Ти скочи като ощипана и започна да го защитаваш все едно си производителя. Пиѝ си го щом ти харесва, но със знанието, че не е полезно, а не със заблудата, че е.
Приключвам по темата, че стана историческа вече.

# 686
Цитат
Съставки: Вода, кокосово мляко (3,3%), (кокосова сметана, вода), захар, бадем (1,3%), калций: три-калциев фосфат, морска сол, регулатор на киселинността (монокалиев фосфат), стабилизатори (гума гелан, гума локуст бийн), емулгатор (слънчогледов лецитин), ароматизанти, витамини (E, D2, рибофлавин (B2), B12)
Пак:
производителя е задължен да посочва съставките подредени по количество, в низходящ ред.Захарта е на трето място, т.е., достатъчно подсладена вода-която е на първо място.Та, това е почти само вода, с малко кокос и разни добавки, да добие "вид" за пиене.
Съдя и по личен опит, като бях вегетарианка, съм изпила доста подобни "млека", и купешки, и домашно приготвени.
Да пиша ли ПАК, че не ми помогнаха никак?

И сега понякога пия кокосово лате в Коста кафе, правят го страхотно.Но е рядко, да речем 4-5 пъти годишно.
За мен, всичко, което е в опаковка, кутия, пакетче, НЕ е храна, която може да се яде постоянно/ежедневно.Щом е опакована, е минала обработка, следователно, НЕ е подходяща за човешкото тяло.
Та, такива "храни" ям рядко, по-скоро за глезене, не за наяждане/напиване.

# 687

А аз да питам какво ви е мнението за това? Много тънък слой мажа върху две оризовки, това ми е закуската напоследък. Ама май не е много режимно Thinking
Няма да се сърдя, ако кажете, че не става Grinning

# 688
Това е доста по-режимно от оризовките, върху които го мажеш.

# 689
Много си е добро сиренето, по-добре се ориентирай към 90-секундните хлебчета, или другите режимни варианти, че тия оризовки не са. А едва ли засищат.

Общи условия

Активация на акаунт