НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 329
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:
На мен друго ми се случва, ако прекаля с мазнините, ама то не е за разправяне. Не, не ми се пригажда, а трудно стигам до тоалетната просто Astonished. И е много неочаквано.
И на мен ми се ще да имат тоя ефект, ама...
Каквото и да ям (а съм правила невероятни комбинации плодове с прясно мляко, примерно) вечно имам проблем и стигам я до английска сол, я до сена... С фибри става още по-зле.
При доста хора горната комбинация действа запичащо.Млечните като цяло също.
А фибри без много, много вода, са сигурен запек....

# 481
Месото не омръзва, нито еднообразието, броенето на макроси по-скоро. Примерно, яде ти се пилешка пържола, или извара ама се чувстваш задължен да им сложиш нещо мазно. Най-вкусно в момента ми е телешко/говеждо/конско и това ям, чисто, всякакви части. После ще ми се прияде свинско и така...
Ако става за въпрос, тия дни ми се мре за кашкавал, но не ям, защото ако почна и няма да спра. ВХ не ме привличат, вчера и торта от любимия ми крем нишесте правих и не ми се прияде.

# 482
По повод скорошен пост за "Каймак 40%" на Дестан

Ето линк към сайта с описание на продукта - https://destan.bg/product/kaimak/
Направиха ми впечатление Е-тата в състава. Е1422 - модифицирано нишесте, Е415 - гума ксантан.
Както съм писала няколко пъти вече - няма оттърване от вездесъщото нишесте.

# 483
Дестан имаха разни интересни продукти като Лабне и козе сирене с джоджен, но не мога да ги намеря по магазините в София.

# 484
Дестан имаха разни интересни продукти като Лабне и козе сирене с джоджен, но не мога да ги намеря по магазините в София.
На сайта са посочени веригите, които ги продават:
https://destan.bg/partners/
Аз днес си купих този ориенталски продукт: https://destan.bg/product/mlechni-kontsi/
Млечни конци, привлече ме с отсъствието на Е-та и емулгатори, макар че е чудно как се получава без тях.
Има вкус малко по-гумен от пресен кашкавал, така както едно време се делеше на конци.
На мен ми допадна, но си е специфичен и предполагам не всеки би го харесал.
Въпросното лабне четох в интернет, че в същност е цедено и подсолено кисело мляко. Оригиналните рецепти за овкусяване и мариноване са със зехтин, а на Дестан е със слънчогледово олио. Така че който е стриктен с режима и отдавна не харесва вкуса на слънчогледовото олио по-добре да си го направи сам в къщи по рецептите от мрежата.

# 485
Какво мислите за този зехтин? Пише, че е 0,6 %  киселинност, но има и с 0,3% . Каква е разликата? Благодаря!

# 486
Аз вече не харесвам олио. Чудя се как съм го харесвала преди?

# 487
И аз. Преди си мислех, че има неутрален вкус... Grinning

# 488
Аз питам за зехтина от снимката, не за олио..

# 489
Не съм виждала такъв зехтин, затова не мога да го коментирам. Може да се включи някой по-запознат. Blush

# 490
Какво мислите за този зехтин? Пише, че е 0,6 %  киселинност, но има и с 0,3% . Каква е разликата? Благодаря!

Критският зехтин е един от най-качествените. От 20+ год. употребявам само зехтин от о-в Крит. Горещо Ви го препоръчвам 🙂

# 491

Критският зехтин е един от най-качествените. От 20+ год. употребявам само зехтин от о-в Крит. Горещо Ви го препоръчвам 🙂
Благодаря! Ще се купува. 😊

# 492
Клас не се сетих да снимам преди малко! Останах втрещена.
Пише зехтин, а съставът му е: 90 процента олио, 10 процента зехтин.

Такова нещо не е редно да се нарича Зехтин

# 493
Клас не се сетих да снимам преди малко! Останах втрещена.
Пише зехтин, а съставът му е: 90 процента олио, 10 процента зехтин.

Такова нещо не е редно да се нарича Зехтин

За този от снимката ли говорите?

# 494
Зехтин не купувам от плод зеленчука. Не знам къде е преливан и наливан. Само от големи вериги.

Общи условия

Активация на акаунт