НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 320
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Аз зехтина го купувам директно от фабриката в момента на производството му. Затова и си позволих да изкажа мнение за Критския 👌

# 496
За този от снимката ли говорите, че е 90% олио?

# 497
  • София
Зехтин ми изпращат от Гърция. Не съм се сещала да гледам състава. Довечера ще проверя.

# 498

Това попитах и аз. Много странно ми се струва да е 90% олио, а ако е така значи това не е Критски зехтин, просто няма как да е..

# 499
Не, не за този.
В нашия магазин един друг продукт.

# 500
Аз зехтина го купувам директно от фабриката в момента на производството му. Затова и си позволих да изкажа мнение за Критския 👌

От критски до критски има разлика. Този не мога да съм сигурна критски ли е, защото нито марката е утвърдена, нито производителят е известен. Пише критски, но могат да си напишат в гаража каквото си искат 😉
Иначе и аз ползвам домашен от о.Крит. Като нямам, купувам от лидл или от Кауфланд...

# 501

От критски до критски има разлика. Този не мога да съм сигурна критски ли е, защото нито марката е утвърдена, нито производителят е известен. Пише критски, но могат да си напишат в гаража каквото си искат 😉
Иначе и аз ползвам домашен от о.Крит. Като нямам, купувам от лидл или от Кауфланд...

Явно в България всеки може да напише на етикета каквото си иска. Тук няма такива неща. Каквото пише, това е със сигурност. Няма шанс да е слънчогледово олио, а да пише зехтин.

# 502
Ако утре имам път натам, ще снимам етикета. Защо ми е да лъжа?
По спомен, пишеше
Захтин смес

# 503
Никой не казва, че ти лъжеш, производителят лъже като пише зехтин на нещо което не е зехтин.

Кой питаше за киселинност на зехтина

има и други ресурси като попитате гугъл.

# 504
Никой не казва, че ти лъжеш, производителят лъже като пише зехтин на нещо което не е зехтин.

Кой питаше за киселинност на зехтина

има и други ресурси като попитате гугъл.
Аз питах, благодаря!

# 505
Здравейте. Искам да ви попитам дали е нормално след обилно мазно ядене, и то в голяма порция да ми се дояжда рязко сладко? Имам опит с много диети и режими. За себе си установих, че разделното хранене е много подходящо. От април мин.година до ноември свалих 8кг с не стриктно разделно хранене. Декември покрай празниците не се храних разделно, а не е като да съм яла много калории и да съм се тъпкала, но за има-няма 10 дена качих 4кг. През целия януари бях на много стриктно разделно хранене с малко калории, но свалих само 2кг първата седмица и край. Повече не. Аз нямам и много за сваляне. 158см съм, 58кг. Искам да падна до 55кг и почти бях успяла. Но сега не мърдам в кг. Много пъти съм чела в темите за нв вмх, но не съм пробвала. Реших да опитам, за да си раздвижа малко организма с този режим. Проблемът ми е, че като ям мазнини ми става много тежко, а след около половин час ме удря рязко глад за сладко. Не мога да се сдържам, признавам си. Опитах да хапна нещо друго, но то чак ми се повдига от лошотия и едвам преглъщам. Само сладки неща мога да поема. И като хапна, някак ми става добре. Над година не бях близвала шоколадови неща. Сега, ако продължат така нещата виждам как килограмите ще литнат нагоре. Ще съм благодарна на мнение.

# 506
Какво точно съдържа едно "мазно хранене", след което ти се хапва сладко?

# 507
Има едни мазни сирена със сушени плодове, ядки, канела и т.н.... Комбинацията от миризливо солено сирене и сладко е убийствена, поне за мен..
Ето това е изкушение, не масов шоколад, торти и т.н...та ако ще се освинваме поне да е гурме и с качествени продукти.

# 508
мхм, печено козе сирене със сладко от боровинки 🎇

# 509
Обикновено козе сирене ли? Имахме такова, но така натурално не ми хареса. Ако се бях сетила щях да го пробвам запечено.

Общи условия

Активация на акаунт