НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 082
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Домашното майонеза не мога да я преглътна заради суровото яйце.

Кажете за въглехидратите...по колко ядете?

# 616
Моите ВХ са под 5% от калорийния прием за деня поне от това което мерих преди време. Сега не меря нищо.

# 617

Може млечна майонеза тогава...с кисело мляко/заквасена сменана +зехтин съм правила.

# 618
Има една табличка в първия пост. От нея бях избрала 10-15% въглехидрати, режим low carb. Има very low, lоw, moderate, high. Въвеждах 2-3 месеца в приложение менютата, за да се ориентирам.

# 619
Може млечна майонеза тогава...с кисело мляко/заквасена сменана +зехтин съм правила.
О, млечна ще пробвам да направя, мерси. И аз не мога да ям сурови яйца, а така обичам майонеза.

# 620
За този фаст е писано в тази тема, Жаки го обсьждаше с някой вьв врьзка с яйчият фаст и застой в свалянето на килограми, но не си споням с кого, за сьжаление. Дано някое от момичетата се включи

Може и с мен да го е обсъждала, защото аз съм обсъждала в темата фаст с бекон и фаст с телешко Grinning С две думи - нещо като яйчния фаст, но вместо със сирене, масло и яйца, съответно с бекон или телешко и евентуално яйца. Признавам си, че телешкият не съм го правила, но съм правила този с бекона и имах впечатляващи резултати, не съм яла яйца. Идеята му, както някой беше писал по-нагоре, е излизане от плато с нисковъглехидратно моно.

С беконовия фаст постигнах доста, макар и само за седмица - чиста и мека кожа, никакви задържани води, по-малък размер дрехи. Килограми не съм мерила, но аз и не меря. Някои го правят и за по месец, ето една статия по темата, където много правилно вместо fast в началото го наричат feast Joy
https://ketogasm.com/the-bacon-experiment-interview/

# 621
Може ли по- подробно за беконовият "фаст". Hug

# 622

Имаше една група във фб, когато бях в нея, бяха над 30 000 души Grinning Всичките на бекон само, някои свалят наистина много, но пък и началното им тегло е доста. Ядат само бекон. Приготвят го, както им е вкусно. Аз си купувах суров от месарницата и си го правих на тиганче. Овкусявах го със сол, черен, червен пипер и това беше. Няма друго, наистина. Ядеш, когато си гладен, но с времето се усеща как часовете между храненията естествено се увеличават. Не знам дали е за всеки и дали ако някой пие хапчета за някое заболяване, не трябва да се консултира с лекуващия си лекар преди това.

# 623
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 624
Представям си физиономията на лекуващия лекар, като му кажеш че си на беконова диета 
Ще ти каже, че ще умреш едновременно от недохранване, скорбут и рак вероятно. Grinning

# 625
Здравейте! Записвам се и аз за темата, смятам да започна постепенно преминаване към палео хранене и ще ми е интересно да чета тук. В първия пост с инфо, видях таблица, според която да изчислим колко гр. Въглехидрати на ден да приемаме. Аз съм доста слаба и не искам да свалям килограми, но имам предразположеност към епилепсия, както и имам желязо дефицитна анемия. В такъв случай, приема ми на въглехидрати трябва да е до 50гр (както е упоменато в таблицата) или по-висок?

# 626
Представям си физиономията на лекуващия лекар, като му кажеш че си на беконова диета 
Ще ти каже, че ще умреш едновременно от недохранване, скорбут и рак вероятно. Grinning
Ако междувременно високия холестерол не ти тресне един инфаркт/инсулт....   Smiley

# 627

Имаше една група във фб, когато бях в нея, бяха над 30 000 души Grinning Всичките на бекон само, някои свалят наистина много, но пък и началното им тегло е доста. Ядат само бекон. Приготвят го, както им е вкусно. Аз си купувах суров от месарницата и си го правих на тиганче. Овкусявах го със сол, черен, червен пипер и това беше. Няма друго, наистина. Ядеш, когато си гладен, но с времето се усеща как часовете между храненията естествено се увеличават. Не знам дали е за всеки и дали ако някой пие хапчета за някое заболяване, не трябва да се консултира с лекуващия си лекар преди това.

Благодаря и аз  - хубаво е да знаем и този вариант.Цял месец ми се вижда абсурдно, но за ден - два мисля ,че мога да пробвам.Дали ще свърши работа и готов бекон - примерно този от Лидл?

# 628
За лекаря съм длъжна да предупредя, пък всеки си знае за себе си. Готовият бекон от лидл вероятно ще постигне ефект за отслабване, но той не е чисто месо. Има си декстоза, натриев нитрит и други екстри, та не е за предпочитане според мен.

# 629
А какъв бекон ползвате за този фаст? Някакъв домашен ли?
Аз само готов бекон мога да си намеря. И един суров в Лидл, но предполагам, че и той има доста добавки.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 14:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт