НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 074
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Да, и аз да питам за бекона- този, който се води за английска закуска, или този от месарниците, което си е като обезкостени ребра.

# 631
Здравейте!
Бях на този режим преди шест години и тогава бях много доволна. Тогава се научих да ям масло директно от пакетчето Flushed и продължава да ми е много вкусно.

Миналата година родих и сега имам шестмесечна бебче и много излишни килограми Animal Pig2. В началото на декември имах някакви свалени кг, но като се започнаха празнични трапези..... Края на януари бях на двуседмична почивка,  на която се поотпуснах и всичко от началото на декември ми се е върнало Disappointed Relieved

Тази седмица я започнах. Сега виждам, че използвате кокосови масло, а тогава май не беше толкова популярно. Най-трудно ще ми е да огранича млечните. Обожавам кафе с мляко. И домашно сирене мога да ям по три пъти на ден.

Приятно ми е да съм в темата Simple Smile
Надявам се да не предизвика гнева ви, ако много питам, понеже съм позабравила Yum

# 632
A за да споделя един кето хляб който приготвям, и за който ми е важно да чуя мнението ви - приемлив или не е за режима. Смилам ядки - тиквени, слънчогледови, чия, мак, бял и черен сусам, лен, кайсиеви, бадемови, орехови. Към тази смес добавям две яйца, сметана, масло, малко сол, правя малки питки, поръсвам с ким и изпичам леко. Получава се прекрасен хляб, който хапвам на закуска с парче масло, или качествен пастет, а също и с млечни разядки ( извара, сирене, сметана и подправки). Хапвам го също със сланина и пресен праз, или пресен чесън. Мога да го топвам в домашна  доматена консерва подправена с пресен праз ,  зехтин и магданоз. Та, какво мислите за тази храна?

# 633
Аз не съм спец по това хранене, но съм сигурна че не трябва да се приемат/ограничат слънчогледови ядки и олио заради превесът на омега 6.
А аз искам мнение за една мое днешно хранене
100 гр.ципура /това е готовото изпечено месо/ с малко зехтин и лимонов сок овкусена.
150 гр. зелен боб на пара задушен /един такъв тъничък от Лидл замразен/
25 гр. масло към боба.

# 634
A за да споделя един кето хляб който приготвям, и за който ми е важно да чуя мнението ви - приемлив или не е за режима. Смилам ядки - тиквени, слънчогледови, чия, мак, бял и черен сусам, лен, кайсиеви, бадемови, орехови. Към тази смес добавям две яйца, сметана, масло, малко сол, правя малки питки, поръсвам с ким и изпичам леко. Получава се прекрасен хляб, който хапвам на закуска с парче масло, или качествен пастет, а също и с млечни разядки ( извара, сирене, сметана и подправки). Хапвам го също със сланина и пресен праз, или пресен чесън. Мога да го топвам в домашна  доматена консерва подправена с пресен праз ,  зехтин и магданоз. Та, какво мислите за тази храна?

Да те поканя освен и в къщи да направиш един такъв.... Направо слюнките ми потекоха....

eldass убедена съм, че добре адаптиран към режима, това ще му е супер, но ако си начинаеща боба е малко спорен, сори. Освен ако не си млада, здрава и пр., тогава може и да е и ок. Иначе мойте яденета много приличат на това, но със зелена саладка, зеле кисело, прясно, смело бих боцнала и някое бобче, но не много, докато от другите салати ям докато ми прелее буквално. Грамажа на рибата ми е такъв.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 18:14 от Sani..

# 635
С риск да бъда оплюта Blush - може ли ядково мляко. Конкретно питам за бадемово в кафето

# 636
  • София
С риск да бъда оплюта Blush - може ли ядково мляко. Конкретно питам за бадемово в кафето
И аз пробвах бадемово, лешниково, нищо не ми хареса, по-добре си вземи пълномаслена сметана и слагай по 1 суп.лъжица.
Млеката сама си ги правих, ама те нямат плътността и вкуса най -вече на мляко.

# 637
Като сте тръгнали- пробвайте и кокосово мляко в кафето. Може да ви хареса.

# 638
А може ли обосновка за зеления боб? По етикет е 31 ккл. за 100 гр., има 3 гр. В, от които 2,3 захари.

# 639
За мен тези ядкови отвари не са млека и аз не бих ги пила. Особено бадемово. За кафето, сметана или маскарпоне, в краен случай пълномаслено краве мляко.
Зеленият боб по принцип е разрешен, но не трябва да се прекалява.

# 640

Аз ползвам такова за кафето до 100мг. Различно, най ми допада кокос и бадем на Алпро. Твърдо не ми пречи на режима. Но виж много кафе ми пречи съм остановила. Ужасно обичам кафе, но се старая да пия по едно сутрин....сега не всеки път ми се получава, но... Пробвай, това е важно!

# 641
А може ли обосновка за зеления боб? По етикет е 31 ккл. за 100 гр., има 3 гр. В, от които 2,3 захари.
Нищо му няма на зеления фасул. Един от най-режимните зеленчуци е. Говоря за тънкия, в него няма....бобчета.

# 642
Аз вече свикнах с кокосово и какаово масло в сутрешното кафе и така най-много ми харесва.
Ако пия второ, си слагам малко течна сметана или каймак.

# 643
Много ви благодаря за отговорите!

Аз ползвам такова за кафето до 100мг. Различно, най ми допада кокос и бадем на Алпро. Твърдо не ми пречи на режима. Но виж много кафе ми пречи съм остановила. Ужасно обичам кафе, но се старая да пия по едно сутрин....сега не всеки път ми се получава, но... Пробвай, това е важно!
Heart Eyes

Вярно, че ми е трети ден. Обаче изпитвам зверски глад. Буркана с кокосови масло имам чувството, че мога да изям за миг Cry

# 644
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Sani, тези "ядкови млека", особено купешките са с много въглехидрати. Не съм 100% сигурна, но май са повече от на пълномасленото краве мляко. Прочетете им съдържанието - повече от 50% е ориз. Бадеми, Кокос и т.н. съставки са в рамките на 2-4%...

Общи условия

Активация на акаунт