Таз година високосна, нека да е бебеносна! - Бебеправене 368

• 27 741
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Така, само да кажа гуш и на Арвен и Одри. Момичета, следя ви, с вас съм. На Джулиана - наздраве! (Аз мога ли да пия вино сега по време на стимулация?)

Арвенче, не съм запомнила на колко години си, но имаш едно детенце нали така? При мен док. също се съмнява за ендометриоза, само това и имунологичните не сме проверявали още. Тези неща май не са много ясни в репродуктивната медицина , нищо определено не ми се отговаря на въпросите.
Дърпам се  от лапаро и хистеро засега, но ако имам неуспех от инвитро, сигурно ще се подложа.

Одри, след хистеро може ли веднага пункция същия цикъл? Успех, да ни държиш в течение. Инвитро на ЕЦ е добър вариант и щадящ за жената определено.

По принцип не било хубаво да се ражда късно първо дете, организмът на жената се затормозява от липсата на Б. и оттам произтичали проблеми (не знам дали го обясних добре). Та ако нещо открият при мен ще е от това, че закъснях. Не съм имала А., инфекции (ката изключим гъбите), па даже и кой знае какъв сексуален живот в младостта си преди ММ.

За жени , подлагащи се на стимулация, задължително преглед при мамолог +ехограф два пъти годишно!

Вчера бяхте подхванали интересни теми. Затова съм фен на групата, не толкова да споделяме за цервикална с. и течения , а кой как се чувства. Нямах време да пиша, но накратко - не отлагайте твърде дълго тежката артилерия. Не е толкова страшно. Позитивни мисли хубаво да, но трябва и да се действа. Казва ви го човек, който една година се чуди дали изобщо да посети репро клиника и не исках да приема, че точно на мен ще наложи да мина през всичко това.
Моят начин за успех в живота е планиране и добра организация, само тогава мога и да мисля положително. Хаусът и неяснотата ме правят неспокойна.

Диди, мернах и твой пост. Е бива ли такива мисли? Ще прескоча до Варна и ще ти се накарам лично. Естествено, че ще бъдеш майка, знаеш го !

Локо, е много си забавна, човече. Обаче вярно е и това, че точно вдлъбнатите бременеят от въздуха ("примитивни" организми, сещсе) , а ние енгелегенцията сме на фертилити трийтмънт. Начи аз понеже скучая докато чакам за инжекциите и наблюдавам жените - ми все едни такива замислени , с очила, говорят на чужди езици по телефоните. Наблюдавам си просто Grinning

Айде живи и здрави!

# 526
Здравейте момичета извинявам се че нахлувам така в темата и за глупавия въпрос който ще задам кога най рано мога да направя тест за бременност овулацията ми беше на 20 януари, проблема е че ми изписаха антибиотик за бактерия в урината притеснявам се дали не е станало нещо и с този антибиотик да объркам нещо ,от аптеката ми дадоха престо жената каза че е най точен

# 527
Здравейте момичета извинявам се че нахлувам така в темата и за глупавия въпрос който ще задам кога най рано мога да направя тест за бременност овулацията ми беше на 20 януари, проблема е че ми изписаха антибиотик за бактерия в урината притеснявам се дали не е станало нещо и с този антибиотик да объркам нещо ,от аптеката ми дадоха престо жената каза че е най точен
Утре сутрин кръвен. Пробвай преди това с уринарния, но за него по-скоро трябва да изчакаш още два, три дни поне. Кога не чака да ти дойде.

# 528
Утре сутрин кръвен. Пробвай преди това с уринарния, но за него по-скоро трябва да изчакаш още два, три дни поне. Кога не чака да ти дойде.
   на 6 февруари би трябвало да дойде по приложението на телефона

# 529
Кийпче, споко, нали знаеш, че съм малко шизофреник и ме обладават духове от време на време 🤣 Е сега е злата половина. Имам ужасно много работа, лелката нещо се мота по пътя, но ще дойде де, ММ едва го изтрайвам и т.н.  👿Хубавата новина е, че друата седмица ще ходим малко на почивка и добрата ми половина надявам се да се завърне 😇
Джулс, радвам се, че всичко е наред накрая. Не можах по-рано да пиша, но ти пращах положителна енергия ❤
Одри и ти си много голям герой. Радвам се, че пазиш положителния си дух, въпреки всичко.
🤗 за всички

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 21:19 от Диди ❤️

# 530
Джули, радвам се, че всичко е наред! Представям си какъв стрес си изживяла!! Аз и този и другия месец пропускам опити!!! Заради  нелекуван вирус се озовах хоспитализирана в пирогов!! Добре че ми разрешиха да ходя на вливки а да не лежа там, че е такава мизериявъв отделението по вътрешни болести!! Нагледах се на ужасии и се стресирах яко. Заради рентгеновата снимка си казах че ще пропусна този месец само, но антибиотика, който пих е супер противопоказен и лекарката ме посъветва да изчакам и следващия цикъл и да пробвам чак март!!! Днес пък бях на АГ, и хоп киста в десния яйчник3 на 4 см- за първи път ми е! Дано да се изчисти с цикъла! Това обаче, което ме притесни е че ми каза, че лигавицата ми е тънка. Някой да посъветва освен с лекарства как се подобрява дебелината на лигавицата. Поне като не работя в посока Б следващия месец и половина да направя нещо за подобряване на лигавицата!

# 531
  • София
Арви, вярвай, не спирай да вярваш, колкото и безнадеждно да ти изглежда в момента... /да ти е познато ? Green Heart/
Няма как да не се получи при човек като теб, просто НЯМА ! Точка.
И въобще не си мисли други неща.

Уайлд, да ти е живо и здраво момчето ! Добър човек е още от малък, евала за възпитанието.

Кийпи, как си ? Усеща ли се нещо от инжекциите ?
Утре и ние сме в клиниката... За ЦС чаках час и половина за да вляза, сега съм се настроила, че утрешния ми ден ще замине там. Grinning

Гери, много гадно, знам че всеки месец ти е важен ! Надявам се да излекувате всичко и бързо бързо да се върнеш в редиците. За лигавица аз знам само за сок от нар.

Джу, как е английското винце ? Wine Glass
Наздраве и само хубави емоции оттук нататък !

Скрит текст:
Аз стоя и пиша на листче въпроси за прегледите ни утре... Че иначе забравям сумати неща и като изляза от кабинета се сещам.
Нещо ми е напрегнато, нещо ми е нервно, май няма да се спи тая нощ.
Стоя и проверявам по 100 пъти като идиот да не забравим да занесем някое изследване.
А ММ заспа като пич, даже похърква... Абе човека нищо не го тревожи.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 22:50 от rave

# 532
Момичета, всички сме герои в тази тема, няма да се даваме! Джули, радвам се, че не е нещо сериозно, моята АГ всеки 6 месеца ми преглежда гърдите с опипване и при съмнения пуска ехографа. Арвен, Одри, Hug , стискам палци да се подобрява положението. Щом е открит проблема, ще се лекува Flowers Four Leaf Clover
Keep, не ги мисли тия неща с възрастта и забременяването, ще се случат нещата. Аз на 40я си рожден ден видях първият си положителен тест за Б, зачева се, износването е по-трудно. Ако ти се пие за отпускане може една чаша, до пункцията няма строги забрани, освен секс и силови спортове като пораснат фоликулите.
Уайлд, и аз казвам евала, голямо богатство са такива деца.
Gerryka, бързо оздравяване! Аз пак ще се повторя в темата, но при мен това действа за лигавицата - Геритамин 10 дена от първи ден на М, чай от листа от малина от М до О ( 2 чаени лъжички се заливат с чаша вряща вода и се оставя 10 минути да престои), и фреш (или 100% натурален студенопресован) сок от нар.
Всички, които не съм споменала поименно - чета ви и се вълнувам и с вас Hug
Днес пак много се нервирах на работа, да не говоря че всички са на тръни - фирмата има фабрики в Китай, включително Ухан, и половината персонал е през седмица в Китай. От миналата седмица забраниха пътуванията, и всички завърнали се ги пратиха 2 седмици вкъщи под карантина на home office, обаче паниката е налице. Единственият ми лъч надежда, е че другата седмица имам дълъг уикенд отпуск и ще ходим на почивка да сменим климата. Пада се и преди О фертилните дни, туко виж като релаксираме зачена някое тюленче на Северно море.

# 533
  • Варна
Рейвче, усмихна ме! Мъжете винаги си спят като пичове, сигурна съм, че даже не могат да осъзнаят през какво минават жените. Да пишеш, като минете утре.
Кийпче, на 30 г. съм и имам 6 годишен юнак. Не гледай годините, борих се за него и сега се боря. Нито, като си под 30 има гаранция, че ще стане лесно, нито като си на 40, че ще стане трудно. От 21 годишна съм по гинекологични операции и тем подобни. Ендометриозата не е същото като ендометрит. Ендометрит е възпаление на лигавицата на матката, вътре в матката, а ендометриозата е разрастване на лигавицата на матката извън нея. Защо имат съмнения при теб? Това може да се потвърди или отхвърли само оперативно.
Герика, много неприятно, наистина, скорошно оздравяване ти желая! Какъв антибиотик приемаш, че чак и  следващият цикъл сте със забрана?
Благодаря за подкрепата на всички, значи много за мен!
Специални благодарности на Джулка, която въпреки притесненията за себе си тръгна да проучва по чуждестранни форуми за подобни на моят случай!
Марго, от уийкенда да се върнеш с готова за имплантация яйцеклетка, която пътува по тръбите на матката и ще пристигне в нея, когато е точното време.
П. С. Ро, къде си? Не си ли в грипа ваканция?

# 534
Arven, след хистерото Калчев те е пратил да изчакаш един месец и да започваш опити, нали така? Simple Smile Ако беше толкова безнадеждно положението, той е доста откровен като лекар и прям, щеше да си ти каже нещата така както са.
Отделно ти не знаеш дали това състояние се е получило от кюретажа.
Може пък още отпреди първата ти бременност да е там, все пак пише “хронично” , а да си забременяла два пъти след това. Вече всяка втора 2-ра жена има един кюретаж зад гърба си, някои и по повече. Кой знае повечето жени дали нямат и те същата диагноза, ама не са отишли при Калчев, за да им я постави.
Недей да впрягаш каруцата пред коня, още не сте почнали опити, ти къде отиде вече, че няма да стане, че ин витро, че аборти..
Виж сега, ти си позитивен човек и винаги съм виждала оптимизъм в твоите постове, не си позволявай да изпадаш в такива крайности..

След моята ИМБ - доктора ме прати да минат три месеца и да почваме с опитите.
Аз обаче не! Зачетох се в интернет, в бегемама, в зачатие! Ей, Богу, изплаках си очите, разбираш ли? Включително и и получих съвети от жени: “Ми да ти я беше махнал тръбата, сега шанса за нова ИМБ е голям.. то щом веднъж си имала, ще имаш пак..”
Беше ме страх да правя секс, ходих за чхг преди закъснение , за да може ако има нещо да не ми се пръсне тръбата. Рев, притеснения, истерия..и дълбаене и четене в интернет, а доктора все ми казваше: Спокойно, спри да четеш в интернет.

И да, прав си е бил.. и като те гледам много ми напомняш за мене в онзи период .. и ми се иска да ти кажа,че нещата далеч няма да са толкова черни и наистина, моят съвет е - спри да четеш в интернет. Това не помага в 99% от случаите. Вреди и скапва психиката. Simple Smile
Ако трябва направи курс с АБ, но гледай по-ведро! Може пък бързо да забременееш! Това си е чудо и никой ен може да предскаже какво ще се случи, нали така?
🍀💚

# 535
  • Dope Reach
Арвенче, призоваваш ме - идвам. Grinning Да, в грипна съм и яко мръхтя по цял ден, вече не мога да се понасям.
Какво да споделя, че да не се вписвам напразно... С ММ намерихме нов начин за по-редовен кекс - сутрешен. Аз не съм от най-големите фенове на сабахленския кекс, предпочитам целувки-милувки, а то със снощен дъх... Ами, не - мерси! Joy Но щом действа, надявам се, де... Нека така да е.
Започнах отново да пия австралийски есенции, бях си направила малка почивка. Още един месец, после месец почивка и пак 2 седмици. Не знам вече какво да си мисля, напразно ли се надявам, че нещата ще се случат естествено, особено при положение, че миналия път бях със стимулация, и то сериозна. Но ме крепи това, че както вече ви надух главите, имам 4 естествени цикъла за 9 месеца миналата година, тази също започна с такъв, имам пробождания, които никога не съм усещала, както и понякога болки в гърдите, та си мисля, че нещата са се раздвижили. След 2 месеца ще стане година от раждането ми, ще видим дотогава дали ще имам резултати.
Чета ви, момичета, радвам се с вас и също така преживявам всичко с вас. Искам да се изнизваме вече! Hug
Слагам в скрит текст една питанка, не че е за тук, но може и да получа идея.

Скрит текст:
Тъй като детенцето ми се роди живо, има си акт за раждане и смъртен такъв, научих, че ни се полага еднократна помощ за първо дете. Ако някой може да ми помогне с инфо дали това е така, каква е процедурата по получаването й и какъв е срокът, ще се радвам да ми помогнете. Знам, че се попълват молба и декларация в социалните, но и ме интересува срокът, тъй като (както вече споделих) скоро ще стане година, да не го изпусна. Ясно е, че точно в този грипозен момент няма да се редя в социалните, но може би като попреминат малко нещата...

# 536
Ро, това, което съм чела е, че срокът за получаване на тази еднократна помощ е до 3 години след раждането на детето. Но тъй като не съм компетентна по въпроса, нека и други по-запознати да кажат.

# 537
  • Варна
Съншайн, той Калчев всички праща да правят опити, краен оптимист е. А е сигурно, че възпалението  се е получило след кюретажът, защото на хистерото се виждат травмираните участъци от него, + че имам хистероскопия през 2017 във Варна и тогава резултатите от хистологията са различни, няма данни за възпаление, а всяка една инфекция става хронична, при положение, че до 3 месеца няма пълно излекуване. Аз 1 г. след кюретажа съм стояла с много малка частица, която е останала недоизчистена и във Варна не я видяха, а имах всички симптоми. Когато на 10-тия месец се добрах до Сигридов, тогава се видя, че се събира течност в матката и че има възпаление + увредена, направо оръфана лигавица, Сигридов ме е преглеждал и преди неуспешната ми бременност, тогава всичко беше наред. Реалист съм, няма как да сложа розовите очила, просто ще се моля да дойде 2-рото ми чудо.
Ро, това с цикъла си е направо празник! Сутрешните ласки не са моето нещо, 1-во не мога да не си измия зъбите - ставала съм да го правя и пак лягам, обаче и без кафето си не мога 😁 Като си пийна, вече може да ме обича ММ, иначе гледам лошо.
За еднократната помощ, нямам представа как е положението, най-добре питай в самата институция.

# 538
Arven, как така не видяли Close ?
Нямам думи. И какъв е сега коментара им? Чела съм невероятни отзиви за Сигридов, за невероятни случаи, завършили с родени живи и здрави деца.
Пожелавам ти скоро време и ти да разказваш такава история Hug

Gerryka, бързо възстановяване. Добре, че са ти позволили да си на този "облекчен" режим, че болниците са наистина потискащи. Лежала съм в болница 3 последователни месеца. Накрая се чувствах така, сякаш майка ми, като ме е родила, ме е оставила там Confused

Марго, благородно ти завиждам за почивката. Да се завърнеш "заредена" с положителна енергия Grinning Ще пробвам това за лигавицата.

Rave, по-добре да е така спокоен мъжът ти. Моят, така се шашка, че успява всеки път да ме изнерви преди да отида в клиниката. Последните пъти предпочетох да отида сама, а той през 10 мин ми пише "Има ли нещо ново?", "Дойде ли докторът?".

Ро, и аз нямам представа какви са сроковете, но както са ти писали по-добре провери в самата институция, тъй като може да има някакви промени от тази година.
Уайлд, страхотен млад мъж си имаш.

Преди време се коментираше проблема с
безсънието. От известно време заспивам към един и се събуждам към пет. Няма значение събота, неделя...Чувствам се скапана и недоспала. Завладяла ме е една тревожност, свързана с работата, семейни "ангажименти", а и този омагьосан кръг, в който се озовах и разочарованието от клиниката, явно не ми дават мира.
Сега отивам да се оправям за работа, а на всички вас пожелавам прекрасен петък, с бързо изнизващо се работно време Misc Alarm Clock

# 539
jullliana - Аз съм в шок как може да ти прегледат само едната гърда и че за другата се плаща. Все едно на мъж да му прегледат единия тестис. Какво е това здравеопазване там!
И какво си казват жените.. "Еми тая година събрах пари за едната и ще прегледам лявата че по си я харесвам, пък ако с другата има проблем, здраве да е".

Общи условия

Активация на акаунт