Първокласници. Тема 3.

• 21 916
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Палитре,моя сам изявява желание да чете странично различни книжки.Вечер обаче почти няма време и това се случва уикенда.Вчера сам реши и прочети две приказки от една книжка вземана от библиотеката.

# 76
Приемате ли нови попълнения?
Моята дъщеря в момента чете "Доктор Дулитъл". Взе си от библиотеката две книги от поредицата във вторник, тази вечер свърши първата, много я хареса. Преди това чете "Емил от Льонеберя", "Приключенията на Незнайко", "Крокодила Гена", приказките на Каралийчев и Андерсен. И още десетина лятото, но тя си е читанка. Кака ѝ я кара да ѝ чете преди сън, защото преди това "аз четири години ти четох"☺

# 77
Целика,утре късно ли ще ти е.И моето дете са по учебниците на просвета плюс,но раницата е в стаята при него,а сега спи вече.

Вече няма нужда. Разбрах това, което ми трябваше. Благодаря! Simple Smile

Моята чете и по-бебешки, защото си имаме и "бебе", на което да четем. Затова не можем да вземаме и от библиотека. Най-вече Франклин чете напоследък. Тя също обича да чете енциклопедии и в училище си носи такива да чете.

# 78
  • Варна
Нищо не чете моят. Нула желание за четене на книги. Само табелите по улиците, надписите по рекламите и подобни. Иначе е започнал да чете доста прилично, затова и не му давам зор. А, и след оня луд скандал, който му вдигнах за грознописа е започнал да пише направо красиво Joy Наблягам на математиката.

# 79
И моят нищо не чете по собствено желание Sad. Повече прекарваше време с книжки и енциклопедии от батко си. По-лесно се научи да чете. Обаче въпреки това няма желание. Няколко пъти съм му давала книжки от рода на Барбарони и Франклин, изчита си я търпеливо до края на глас. Скоро му дадох да чете вицове за деца.  Баткото също трудно чете, но напоследък имаше няколко изчетени с кеф книги.

# 80
Вкъщи четем почти само вечер преди сън. Те си знаят, че това е време за четене. По едно време решавахме задачи вместо да четем, но сега пак иска да четем. Повечето книжки чета аз, но понякога чете тя.

# 81
Приемате ли нови попълнения?
Моята дъщеря в момента чете "Доктор Дулитъл". Взе си от библиотеката две книги от поредицата във вторник, тази вечер свърши първата, много я хареса. Преди това чете "Емил от Льонеберя", "Приключенията на Незнайко", "Крокодила Гена", приказките на Каралийчев и Андерсен. И още десетина лятото, но тя си е читанка. Кака ѝ я кара да ѝ чете преди сън, защото преди това "аз четири години ти четох"☺
Леле, впечатляващ списък за първокласник с едни от любимите ми книги. И аз четях много като ученичка - буквално ставах и лягах с книгите.

Синът ми чете картите на монополи Rolling Eyes , чат пат нещо друго. Като цяло май пише повече, отколкото да чете.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 12:22 от Анонимен

# 82
  • На морето!
Хортензия Мушкатова, наистина впечатляващ списък.
Моята дъщеря все още търси картинки в книжките. Чете предимно приказки, Франклин, Лили Чудото, Малкият Никола и подобни книжлета. Все още имаме доста книги от брат ѝ, но скоро ще се запише на библиотека, тъй като я вълнуват по-момичешки истории.

# 83
  • shumen
Моя изчете една книжка от поредицата на Малкия Никола и му хареса.Искаше и другите,но не можем да ги намерим в библиотеката.Сега чете онзи ден Рибарят и златната рибка и започна една друга с приказки.

# 84
Ох и аз се чудя как да провокирам интерес. И с писането е зор. Все бърза да приключи и не се старае за краснопис. Пък може и такъв почерк да има, знам ли. Даже се шегувахме, че явно ще става лекар и от сега си тренира почерка за рецептите😁

# 85
  • shumen
Палитре,и моя е така.Като пише бавно е красиво,но като взема да бърза и става грозно.В училище вече два пъти госпожата им прави диктовка за краснопис и там пише красиво и има 6,но у дома аз като диктувам положението е трагично.Нашите днеска са правили контролно по математика и моя каза,че имал 2 грешки и то едната от невнимание-18-7 е писал равно на 10,а то е 11.

# 86
Ох и аз се чудя как да провокирам интерес. И с писането е зор. Все бърза да приключи и не се старае за краснопис. Пък може и такъв почерк да има, знам ли. Даже се шегувахме, че явно ще става лекар и от сега си тренира почерка за рецептите😁
Ами например когато иска или е време ти да му четеш, казваш "Искаш ли малко ти да ми почетеш, че съм изморена?".

# 87
И моята чете от детските енциклопедии - за животните, за природните забележителности в България, дори носи тези книги в училище. Понякога и приказки.
Повече я влече писането. Искаше да ѝ купя тетрадка с широки редове, купих ѝ, снощи преписа един текст в нея, много добре се справи. Явяваха се с още 4 деца на състезание по български "Многознайко", имат сребърни медали.
И аз наблягам на математика, но и на нея ѝ харесва математиката. Явяваха се на "Математика без граници", но всички деца били с малко точки. Но и времето за подготовка беше малко, бяха в грипна ваканция, състезанието беше малко след това. Тези дни ще има "Многознайко" по математика. Госпожата ще ги подготви. Изобщо за състезания тя ги подготвя. Аз давам допълнително задачи вкъщи, но през седмицата не всяка вечер имаме време.

# 88
  • Пловдив
Здравейте, вижте какво тече в медиите последните дни:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strashni-obvineniya-kum- … uchilishte-939140
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Skandalut-v-OU-D-r-Petur … t-telefoni-939514
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kakva-e-istinata-za-dire … -v-Plovdiv-939285
Това искрено ме безпокои, защото съм решила да кандидатстваме с малкия за първи клас в това училище. Такъв скандал може да разлюлее целия учителски съства и доведе до напускане на учители , а оттам и до понижаване нивото на училището. Да се създаде нездрава среда за децата ни. Моля, ако някой има впечатления от работата на г-н Кичуков като директор на училището, то да сподели. Според мен ако има напрежение между учитеския съства в едно училище, това незабавно ще рефлектира върху децата ни и качеството на тяхното образование.

# 89
  • Варна
Линковете водят към началната страница. За какво става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт