Първокласници. Тема 3.

• 21 936
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Да, за допълнителни материали по рисуване говоря аз, пари за театър, домашни по ОС и английски, екипи по физическо и т.н. Все има нещо като се замисля, често се казва в последния момент, но за сега фалове е нямало. Както казах късмет.

# 136
Здравейте,
Извинявам се, ако въпросът ми е за друга тема, но бих искала да попитам някой от вас взима ли еднократната помощ за първокласник? Някой знае ли кога ще изплатят втората част, понеже уж трябваше да е в началото на втория срок, а то мина..

# 137
  • София
Отново грипна ваканция за всички - от утре до сряда включително
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/obyaviha-gripna-epidemiya-v-tsyal … sichki-uchilishta

# 138
Да, тъкмо писа госпожата, че се удължава
 Тъй или иначе, моят син започна 4ти ден с температура(стигаща до 40). И нямаше да го пусна в понеделник. Малката и тя тоя следобед вдигна температура. Та..ужасен е тоя грип.

# 139
  • Където морето целува небето...
При нас има деца, които не са на училище още от 10.02. Моят не е от 24.02. Трябваше да е на училище вчера, но в Бургас има ваканция до петък. Сега ще застъпят и с другата. Много лош грип тази зима!

# 140
Здравейте, имам нужда от съвет и помощ. Първият срок детето се справяше с материала добре, но от втория има много сериозни затруднения по математика и писане. Опитвам се да обяснявам спокойно, но не се получава.
 Sad...., само чувам, че нищо не разбира. Вече се отчаях и се чудя какво да предприема. Има ли сред вас дете със затруднения и как се справяте? Чудя се дали да не потърся учител да му помага.

# 141
Моята се справя много добре, но като реши, че ще е крива, не слуша и само повтаря, че не разбира.

# 142
  • София
Какви точно са затрудненията?
Моят син пише бавно - всяка дума я дели на срички и тогава изписва буквите от сричката. Ако не го прави, половината букви липсват. Това според мен ще се оправи с времето, просто трябва да се упражнява. За щастие учителката не ги стресира.
По математика какво не и е ясно? Десетици и единици? Или смятането до 20? Уроци от уча.се дали не биха и помогнали да разбере?

# 143
  • shumen
Моя също разбира всичко,но като реши,че ще е крив и започва да мрънка и повтаря,че не разбира.При него проблем е рисуването,че не може много да рисува и вече на 2 или 3 пъти отказва да го прави и в час,започва да реве и да се тръшка,че не може.Всеки път след изпълненията му говорим с госпожата и с него,но засега резултат още няма.

# 144
  • Varna, Bulgaria
Здравейте,
Извинявам се, ако въпросът ми е за друга тема, но бих искала да попитам някой от вас взима ли еднократната помощ за първокласник? Някой знае ли кога ще изплатят втората част, понеже уж трябваше да е в началото на втория срок, а то мина..

Тъкмо и аз вчера се зачудих и се обадих на социалните. Казаха,че чакат от инспектората данните за присъствието през февруари и най-вероятно изплащането ще бъде между 15 и 20 март.

# 145
  • На морето!
Здравейте, имам нужда от съвет и помощ. Първият срок детето се справяше с материала добре, но от втория има много сериозни затруднения по математика и писане. Опитвам се да обяснявам спокойно, но не се получава.
 Sad...., само чувам, че нищо не разбира. Вече се отчаях и се чудя какво да предприема. Има ли сред вас дете със затруднения и как се справяте? Чудя се дали да не потърся учител да му помага.
Поговорете с учителите, те имат опит и база за сравнение. Ако прецените, че детето не справя заради някакъв неподозиран до този момент проблем, то най-добре е веднага да се установи какъв е точно и да се започне работа по отстраняването му.

Първи клас е доста лек и имат време да се адаптират и изработят навици и темпо, следващите годи започва едно препускане през материала, колкото по-голям клас, толкова по-скоростно, и ако децата не наработят основните навици, темпо и рутина, после ще им е много по-трудно.
Нормално е да имат затруднения в някакъв момент, да са изморени, кисели или разсеяни, но това не бива да се неглижира ако се превърне в тенденция.

# 146
Моя също разбира всичко,но като реши,че ще е крив и започва да мрънка и повтаря,че не разбира.При него проблем е рисуването,че не може много да рисува и вече на 2 или 3 пъти отказва да го прави и в час,започва да реве и да се тръшка,че не може.Всеки път след изпълненията му говорим с госпожата и с него,но засега резултат още няма.
И моят нито рисуване го влече, нито оцветяване. Някой път има в тетрадката по Околен свят за рисуване и той драска някакви елементарни драсканици, колкото да отбие номера. Ако му се поскарам и му вися на главата, може да се получи сносна рисунка, ама иначе не му се занимава изобщо🙄

А как върви ваканцията при вашите първолаци? Моят се пооправи, но с домашните е до никъде. Днес даже госпожата взе да праща и нови неща да пишат и четат. Някакво нареждане отгоре имат да задават задачи за самоподготовка на децата. А аз се чудя и дали няма все пак да удължат с някой друг ден ваканцията...

# 147
  • Варна
Никакви домашни нямаме, абсолютно никакви. Давам му да решава задачи от разни състезания, но тотално отвикна... Както беше и болен. Днес реши три задачи с триста зора. До края на седмицата мисля да го държа вкъщи, все едно какво решат умните глави за грипната ваканция. По-нататък ще видим, каквото сабя покаже.

# 148
Раницата на моят син остана в училище, така че нищо не е пипвал. Още е болен, така че няма и да го тормозя. Домашни по принцип нямаме, пък и за една седмица, колко пък ще пропуснат? Няма лошо да се занимават децата естествено, ама чак пък всекидневно да се облъчват, хайде няма нужда.

# 149
Как върви ли? По цял ден играе една игра на телефона и гледа един влогър, който играе същата...

Общи условия

Активация на акаунт