Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 391

• 48 099
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Втори ден на изложението в Маями
Дали харесват Мугленската ни история.Thinking

# 106
Цитат
Втори ден на изложението в Маями
Дали харесват Мугленската ни история.Thinking

Май повече разчитат на имената на ГА...

# 107

"Любовта ще спаси света, стига да я спрягаме по-често като един от най-желаните глаголи."
Добромир Банев, бг писател и поет

# 108
  • Пловдив

https://twitter.com/KiziSefirin/status/1220258719902109696

От официалния акаунт поддържат фронта:

Наре продължава да работи...
"Добре шефе, когато се върна на работа."

А ние Санджар...

# 109

"...................................... Проглеждаме за красотата на любовта едва когато я загубим. И ù се радваме само ако имаме шанс да възкръсне..."
из “Има ли места в рая?” на Даян Шаер

# 110
Гледам си серията и стигнах до срещата с японците. Ще си споделя някои акценти, да не ги забравя, че и аз като Елван - "ума ми има ширини ,но не и висини "Nerd
  Някой отбеляза в първите серии, и сега и аз го чух майката на Санджар да нарича Наре онази неверница (гяур). Та се чудя как да го разбирам..., или е в смисъл на пропаднала Thinking Някой наясно с трактовките на турски моля да сподели, че ми стана интересно.
  После съм силно впечатлена от турските офис-асистентки - и Дуду ,и Наре (тя направо стана директор даже Hands Clap), колко са намахани, професионалисти и в първия работен ден хич не се притесниха, нищо че холдинга се тресе от раздори и другите се чудят какво да правят. Браво, ейвала ,ашколсун Sweat Smile Изобщо Наре все повече предизвиква моето възхищение, тя направо е айрън мен в женски вариант Hands MuscleHands Ok HandHands Clap
 Продължавам.

# 111
  • Пловдив

От сета.

Гледам си серията и стигнах до срещата с японците. Ще си споделя някои акценти, да не ги забравя, че и аз като Елван - "ума ми има ширини ,но не и висини "Nerd
  Някой отбеляза в първите серии, и сега и аз го чух майката на Санджар да нарича Наре онази неверница (гяур). Та се чудя как да го разбирам..., или е в смисъл на пропаднала Thinking Някой наясно с трактовките на турски моля да сподели, че ми стана интересно.
  После съм силно впечатлена от турските офис-асистентки - и Дуду ,и Наре (тя направо стана директор даже Hands Clap), колко са намахани, професионалисти и в първия работен ден хич не се притесниха, нищо че холдинга се тресе от раздори и другите се чудят какво да правят. Браво, ейвала ,ашколсун Sweat Smile Изобщо Наре все повече предизвиква моето възхищение, тя направо е айрън мен в женски вариант Hands MuscleHands Ok HandHands Clap
 Продължавам.

Не чувате точто.
Халисе казва gâvur - неверник/ца.
Изпиши си го в транслатора, има опция и за прослушване.

# 112
Точно де, това е , Марианче , има си обяснение в уикиречника https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B3%D1%8F%D1%83%D1%80
Скрит текст:
Гяур от персийски през турски означава неверник, човек който не изповядва исляма. Това е презрително обръщение, използвано към християнското население на Османската империя, а също и по отношение християните от европейските страни и Русия.
 Етимология
    от турски gâvur, прието от персийски
  На сцените с Наре пускат Я изгрей, изобщо много съвпадения, не мислиш ли. А не знаем нищо за майка и .

# 113

Страхотна хрумка.Kissing Heart

# 114
Не мога да си кривя душата, наистина много леко им върви разговора на Наре и Гедиз, а той е наистина забавен , духовит, а бе имам един колега , зевзек, с него ей така си се разсмиваме на работа и много ни върви приказката. Гедиз ме разсмя с това  -зейбек, мейбек йок Joy, и ние така казваме по нашия край .

# 115
Цитат
3 ян. 2020, 18:52 ч.# 83

Знаете ли бях ядосана на Санджар за цялостното му поведение спрямо Наре, и ревностното му отношение към червеното коланче, че чак днес т.е. тази вечер се замислих за нещо друго.

Защо той ѝ е ядосан - разбрахме.
Но защо цялото му семейство я ненавижда, защо толкова мразят едно интелигентно и образовано красиво момиче от високопоставено в обществото семейство.

Никой май от нас не дискутира този въпрос.

Коментирахме въпроса за ЧК и от страната на Санджар, така и от страната на Наре.
За него знаем, за нея също знаем т.е. предположихме, че тя прави разлика  между насилие/изнасилване и отдаване на друг мъж. Т.е. тя счита себе си за чиста и неопетнена, защото наистина не е била с друг мъж /така както е щяла да бъде със Санджар/.

Ох, доста се омотах в обясненията, но мисля че ме разбрахте.

Сега идва другото, което ми направи впечатление - защо я мразят? Едва ли Санджар е тръгнал да им обяснява, че не е била "достойна" за червеното коланче. Мисля, че това си е тяхна тайна от онази нощ. Ако той е споделил - това е нещо друго.
Винаги когато дават сцени от Черна гора звучи музиката на Горан Брегович /циганската песен "Ерделези"/, а на сцените на Наре - българска музика, за която непрекъсното се питам - защо точно българска?

Отговорът до който стигнах обаче ме озадачи и честно казано не зная как да го тълкувам.

Така, сега какво си говорят Гедиз, Яхя и брата на Менекше.

В българския превед е блудница, но на турски ясно се чува как го казва братът - гяуриле.
Гяур - неверник. Така турците са ни наричали - гяури.
За тях - Наре е гяурка.
А аз се радвах, че ползват наша музика в сериала.

Музиката е прекрасна, но никъде не е упомената от къде е. Пишеше - аноним. Какъв аноним, бе? Българска, прекрасна музика. Какъв им беше там музикалния списвач - май е редно да си посочи източника на анонима.

Та - никъде не споменаха каква и откъде е майката на Наре?
Самата Наре приемаше Турция за своя родина, но в Черна гора приятелите им бяха черногорските цигани.

Гяур от персийски през турски означава неверник, човек който не изповядва исляма. Това е презрително обръщение, използвано към християнското население на Османската империя, а също и по отношение християните от европейските страни и Русия.

# 116
Изгледах епизода с превод и ми направи впечатление, че Гедиз каза на Санджар, че го е подкрепял дори в престъплението му. Значи Санджар е сторил нещо? В трейлъра за 6 епизод Наре също му казва, че дори и виновен тя пак му е вярвала. Значи Санджар е присвоил предполагам някакви земи, за който е отговарял бащата на Гедиз, така ли? Или нещо аз пак не разбирам...

# 117
  • Пловдив

https://www.instagram.com/p/B7qfcOZAmuc/

Режисьорът ни е качил в инстаграма си това клипче.
Зехра и Гюлсие - изписвам ги с имената на героините им.
Подскачат и: "Учителю, здравей! Учителю, как си? Учителю, добро утро..."

Изгледах епизода с превод и ми направи впечатление, че Гедиз каза на Санджар, че го е подкрепял дори в престъплението му. Значи Санджар е сторил нещо? В трейлъра за 6 епизод Наре също му казва, че дори и виновен тя пак му е вярвала. Значи Санджар е присвоил предполагам някакви земи, за който е отговарял бащата на Гедиз, така ли? Или нещо аз пак не разбирам...

Не е ясно още. Предстои да разберем. Чия е идеята - вероятно на Санджар, но двамата са във финансово нарушение, ако е вярно де. Подписите и на двамата са в създаването на холдинга. А може и да не е така, подписите  на бащите да са. Щото всеки има дял, упълномощил Санджар. За Гедиз също - без майка му. Пак сме на пързалката.

"Поверявам ти децата" днес са го излъчили в Ирак по МВС канал - 12 ч. тяхно време.

# 118
Марта, извинявай, ама в многото емоции съм забравила за този ти коментар и сега "откривам топлата вода"Blush

Сега относно финансовото престъпление - в Турция няма ли давностен срок , при нас тези с къщите за гости , дето си ги постриха за лично ползване с европейски пари вече никой не може да ги закачи, защото е изтекъл 3-годишния срок да функционират като такива, така че който са го хванали, хванали(почти никой, щото никой не ги е проверявал, важно е по документи всичко да е наред). Та и нашите хора - явно са завъртяли общински пари чрез фалшиви документи , нещо, което в нашата мила родина е може би в 50% , ако не и повече от случаите със субсидиите в различни отрасли.
 Можеше да влязат в холдинга и да обискират, да вземат документация, ама чак такъв показен арест с един куп полицаи, сякаш са някакви бандити-рецидивисти, ми се вижда в повече..., ама драма да става.Grinning Значи, ако ги вкарат в затвора за това ще съм много впечатлена от ефективността на турското правосъдие .

Ама така става като не си вдигаме телефоните навреме, всичко се обърква ScreamJoy

# 119
Е,може Наре да се окаже дъщеря от майка българка или хърватка,а може и украинка......

Общи условия

Активация на акаунт