Обсъждане на имотни обяви-14

• 24 740
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Но... за пръв път виждам ново жилище, в което от входа попадаш направо в кухнята. Да не говорим колко е нехигиенично в пространството за оставяне на външни обувки и връхни дрехи да се готви. Много ми е интересно дали само този апартамент е такова недоразумение или всичките са като него.
Аз все не мога да възприема идеята и за общ хол и кухня, а камоли пък това, направо е абсурдно. И в най забутаното селце в някоя паланка, в най порутената къщичка си има коридорче където да си оставиш обувки , палто и т.н...
Вече започнаха да ги проектират като да имаш само някакъв покрив над главата.

# 301
Самостоятелната кухня си е ок, но западното изложение е само за особено топлолюбивите.

Кухня няма, още повече пък самостоятелна. Има дълъг, предълъг коридор, в който могат да се наредят кухненски уреди. Но... за пръв път виждам ново жилище, в което от входа попадаш направо в кухнята. Да не говорим колко е нехигиенично в пространството за оставяне на външни обувки и връхни дрехи да се готви. Много ми е интересно дали само този апартамент е такова недоразумение или всичките са като него.
Студио с кухня в коридора съм виждал в частното крило на Кемпински в Марбея. Но тези студиа се ползват основно за кратки почивки, а не за целогодишно ползване. https://www.panorama.es/properties/details/ref/r112-11172/

# 302
В Щатите преди години когато си търсехме апартамент, той беше точно така: кухнята в един тооолкова дълъг коридор. Много странно ни се видя, и се спряхме на друга опция.

# 303
Когато понякога забравя вратата на кухнята отворена и се готви нещо по пикантно/запържено и т.н , въпреки абсорбатора, дрехите в антрето ми веднага поемат миризма, това го сравнявам все едно сте отишли в бар дето се пуши, и акато се върнете пуловера ви е направи за пералнята .Не че не може да се оцелее така, хората и в землянки са живяли, но пък толкова пари да се дадат за накава недомислица ми е странно.Другото обяснение ми е че предназначението на жилището не е за семейство което не възнамерява да си приготвя ежедневно храната в собствена кухня а да се храни по заведения, и такива ги има все пак предполагам....

# 304
Имам чувството, че това е някаква американска мода, която тук там се забелязва и у нас, даже в луксозни и големи апартаменти - от входната врата направо в хола, без никакво антре.  Поне по американските филми го виждам много често. 
Аз лично кухньохол съм приела (има си и плюсове, и минуси и изборът е субективен), но апартамент без антре не мога да приема.

# 305
  • София
А каква е идеята на "вътрешното предлагане"? Фалшива обява за зарибяване или...?
Все си мисля, че трудно могат да ме изненадат агенциите, но описанията на предлаганите жилища са повече от абсурдни. Имам чувството, че всеки имот е със следното описание - функционален, слънчев, прекрасен, супер ниска цена. Ето например тази обява:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15804864132729 … k=57c4lg&f1=1
Този апартамент го предлагат и като в Студентски град, и като във Витоша. За функционалното му разпределение и самостоятелната кухня просто нямам думи. Западното изложение също не му е плюс (почти няма слънце през зимата, а през лятото е ад).
Следя отдавна предлагането в Сф и се учудвам, че такива имоти се купуват като топъл хляб.

Ето един готов в същата сграда, с кухнята в коридора - красота. И имат безочието да го представят като двустаен.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158020306716370

# 306
  • София
Но този цената му е висока, да. този тип жилища обаче, няма какво да ги коментираме
Това е разпределение тип ваканционен имот. Много от тях са така
Тук са за студенти и младежи,  в София, не за смейства
Кухнята е бутафорна
Аз съм живяла под наем така, като бях студентка
На мен ми беше удобно, че кухненския бокс не ми е до леглото, по -добре в коридора, нали е 1 стая?
Сутрин правя едно кафе, вечер една салата, и то само във вечерите, в които съм у дома.
Най -много да сваря яйце.... това ми беше "готвенето", та няма що да коментираме.
Не е жилище като жилище
Парадокса е друг, че това жилище, тип стая, сигурно е на цената на една 3-етажна вила някъде по селата ,  да речем на 10-20 км от морето или около Варна и Бургас. Tired Face

# 307
Ето един готов в същата сграда, с кухнята в коридора - красота. И имат безочието да го представят като двустаен.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158020306716370
Следващата стъпка е това.

# 308
  • София, Bulgaria
Супер много ми харесва така наречения отворен план. 12  г. съм живяла в такъв апартамент от 2001г. , там отгледахме децата си. Супер удобно жилище. И сега ни предстои за пореден път да сменяме жилище, пак така го направих. От врата насреща ни е дневната с кухня и голяма тераса, а в ляво голям коридор/ широк 1.80м./, които води към спалните. Те там съм проектирала голям гардероб, който почва от входната врата и на който първата му част ще само за връхни дрехи и обувки. Отварям врата и мятам вътре всичко. Не харесвам антрета със закачалки и обувки ... не мога постоянно да прибирам в шкафове и гардероби, щото ме дразнят накачулени якета, палта...
Не знам дали е американско или не, но не харесвам тесни коридори...Понеже имахме възможност по време на строежа да променяме някои неща от вътрешното разпределение изшъткахме едни коридорчета от проекта, както и направихме отворите за врати до тавана. Това пък как отвори, врати 260 м. ...уникални станаха.
Ееее.... похвалих се Grinning Blush

# 309
А чува ли се от хола какво си говорят съседите на прибиране/изпращане на гости и т.н., като си хлопнат тяхната входна врата, като няма коридор с врата пред хола? Мирише ли от кухньохола в коридора към спалните, включително вмирисват ли се на манджа връхните дрехи?
Не се заяждам - питам само. Аз това си представям при липса на врата на хола. Може и да греша, естествено.

# 310
  • София, Bulgaria
А чува ли се от хола какво си говорят съседите на прибиране/изпращане на гости и т.н., като си хлопнат тяхната входна врата, като няма коридор с врата пред хола? Мирише ли от кухньохола в коридора към спалните, включително вмирисват ли се на манджа връхните дрехи?
Не се заяждам - питам само. Аз това си представям при липса на врата на хола. Може и да греша, естествено.
Амиии.... да, чува се вратата на съседите, сега като се замисля, но не съм го отразявала като недостатък. Ама аз, като цяло съм малко, да не кажа доста над нещата...
Когато готвя, а аз готвя много...и у нас е като хан, голяма фамилия сме и това да готвя за 8-10 човека си е детска игра, тогава затварям вратите на спалните, после бързо проветрявам и пръскам с Фрешмастер за кухня. На нас това не ни пречи, нормално е да има миризми, нали живят хора...за сметка на това хапваме вкусна домашна храна. А сме и фенове на рибата...
 Обаче, като се замисля, когато ходя по огледи на стари сгради, които са си традиционно разпределение и като ползвам стълбите на всяка площадка мирише на различна манджа...Значи ароматът си намира път.
Това, което направихме в новия ап. , в който още не сме се пренесли, щото чакаме монополиста ЧЕЗ, да си свърши работата по присъеденяване на сградата е, че сложихме допълнителна изолация на граничните със съседени апартаменти стени. Това с цел по-добро шумоизолиране, щото моя мъж, не искал да чува как на съседа му се включва и изключва хладилника като спи...луда работа. Сложи изолация и на пода, за да не тропаме на съседите....абееее... яката ми стесни апартамента, ама хайде да не се караме, нека му е спокойно.

П.С.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 12:10 от tomeva

# 311
Томева, всеки си хвали своето гарванче, това е ясно.Въпросът ми е как звукоизолирахте пода ?

# 312
  • София, Bulgaria
Томева, всеки си хвали своето гарванче, това е ясно.Въпросът ми е как звукоизолирахте пода ?

Мария, не до хвлене, а до вкус...хора всякакви, вкусове различни...шарен свят.
За пода не мога да кажа с точност, но слага май фибран или поне беше някакво таково, после някаква метална мрежа, ама като арматура и замаска ... Не съм му следила много процеса, но той много му разбира и има голям опит.

# 313
Томева, аз не съм чак толкова голяма домакиня, но също предпочитам домашна храна, а не притопляне на готова в микровълновата.
Твоят бокс е с прозорец, отделно холът си има прозорец. Т.е. ще има значително по-добра вентилация от стандартния кухньохол с бокс в тъмното дъно.
Проблемът ми е с връхните дрехи - знаете колко е неприятно да ви мирише на манджа от околните, дори на мен ми е неприятно като мирише от собственото ми яке/палто. А тези дрехи не ги переш след всяко обличане. И дори да ги оставиш цяла нощ на балкона в снежна вечер, на сутринта, като ги облечеш и се стоплят от тялото, пак си намирисва. Айде другите дрехи са в гардероби, а спалните са затворени.
Да, и в СС се просмуква миризма на готвено по стълбищата, ама ако всички тръгнат да готвят в отворено помещение зад входната врата, направо не ми се мисли каква ще е вонята по стълбите.

# 314
  • София
И от северната страна ли има тераса?
Ние съшо живяхме от входната врата директно в хола, а оттам коридор към стаите. Ама бяхме сами на последен етаж Wink

Общи условия

Активация на акаунт