Обсъждане на имотни обяви-14

• 24 815
  • 746
  •   3
Отговори
# 315
Томева, ти практически си имаш антре, нямаш само врата към хола. А аз говорех за жилища с тотална липса на такова помещение.

# 316
  • София, Bulgaria
Мандаринка, да в новия ап. има прозорец, което е супер, но както казах 12 г. съм живяла в друг подобвен и там нямаше прозорец.  За дрехите си права, ама ... повярвай ми ... не ходим с умирисани дрехи/ или поне не са ми казавали Joy/. Прибирам ги в гардероб,  а не свободно висящи на закачалка някъде...
Аз мисля, че отворения плана на ап. е въпрос най-вече на усешане... ние се чувстваме супер, коридори и коридорчета не са ни по вкуса. В този ап. бая обмислях ... да няма никави стени... само баня в дъното...ама мъжът ми не ми се върза...JoyJoy

chiana2003
, не е тераса, там е съседен апартамент. Този план аз съм си го правила,  с тази програма, за да ни е по-лесно, при вътрешните интерирни решения... сещаш се, кое, как ...що..

Черна станция, не само липса на врата... направо съм си в хола...зад врата е коридор, ама бая си е просторен към спалните. Но ако имаш предвид от хола да влизам после в спалните, да, не е преходен.

# 317
  • София
Мога да потвърдя, и нашият кухньохол е с два прозореца от двете страни . Огромна разлика от вариант с един прозорец на късата страна, и кухня в тъмната част на помещението , както са към 80 % от тези общи стаи.
Има доста добра вентилация. До кухнята имам прозорец с тераса, от другата страна до хола също. Честно казано даже си мисля понякога, че мога да разделя стаята, така с два прозореца и два ТЕЦ радиатора става и този вариант. Но засега не виждам зор в това отношение.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 13:14 от Wooden Cuckoo Clocks

# 318
В този ред на мисли, до този момент не съм виждала такъв абсорбатор, който изцяло да замести вентилацията от прозореца. Може и да има, аз не съм срещала. Ползвам абсорбатор, но си се налага и проветряване понякога.

# 319
А чува ли се от хола какво си говорят съседите на прибиране/изпращане на гости и т.н., като си хлопнат тяхната входна врата, като няма коридор с врата пред хола? Мирише ли от кухньохола в коридора към спалните, включително вмирисват ли се на манджа връхните дрехи?
Не се заяждам - питам само. Аз това си представям при липса на врата на хола. Може и да греша, естествено.
Амиии.... да, чува се вратата на съседите, сега като се замисля, но не съм го отразявала като недостатък. Ама аз, като цяло съм малко, да не кажа доста над нещата...
Когато готвя, а аз готвя много...и у нас е като хан, голяма фамилия сме и това да готвя за 8-10 човека си е детска игра, тогава затварям вратите на спалните, после бързо проветрявам и пръскам с Фрешмастер за кухня. На нас това не ни пречи, нормално е да има миризми, нали живят хора...за сметка на това хапваме вкусна домашна храна. А сме и фенове на рибата...
 Обаче, като се замисля, когато ходя по огледи на стари сгради, които са си традиционно разпределение и като ползвам стълбите на всяка площадка мирише на различна манджа...Значи ароматът си намира път.
Това, което направихме в новия ап. , в който още не сме се пренесли, щото чакаме монополиста ЧЕЗ, да си свърши работата по присъеденяване на сградата е, че сложихме допълнителна изолация на граничните със съседени апартаменти стени. Това с цел по-добро шумоизолиране, щото моя мъж, не искал да чува как на съседа му се включва и изключва хладилника като спи...луда работа. Сложи изолация и на пода, за да не тропаме на съседите....абееее... яката ми стесни апартамента, ама хайде да не се караме, нека му е спокойно.

П.С.
С каква тухла е строена сградата? В смисъл ако е Винербергер, кой е точния модел.

# 320
Томева отдавана мечтаеше за тераса, в по големи мащаби. Радвам се, че е намерила такъв имот.
Колко м2 е този апартамент?

# 321
аз абсорбатор у нас нямам, отварям вратата за навън. Имам място и шкаф за абсорбатор, обаче вече 5та година не сме стигнали до него, просто не се налага като имаш отваряеми врата и прозорци.
Wink

# 322
  • София, Bulgaria
NikoT , ти шегуваш ли се с мен... аз си имам мъж, той си знае за тухлите...аз правя интериора. А и да ти кажа честно, тук си купих всъщност терасата, другото вътре слабо ме интересуваше. 
94 кв.м. ЗП, все ще я разпределя някак си.
Строитесвото е масовото средно ниво или малко над, с тази разлика, че строителят работи с мерак и си изпипва сградите. От къде знам ли, ами една негова сграда я гледахме от прозореца си година и половина как се строи. Има екип от постоянни хора, няма приходящи "от кол и въже". Познавам ги от 2011 г. и никога не е излизала обява за техни апартаменти, никъде. Не са големи сградите им 20-25  ап., продават си ги само на хора, които си ги знаят и случайно попитали, ако им е останало нещо. От както ги знам, дори и в годините на криза, продават с 2000 лв. резрвация и после след акт 16, плащане и изповядване.
А ти защо питаш за тухлите?
Лъкииии Heart Eyes... дааа... 35 кв.м тераса/ покривана/, не е в квадратурата, не я плащам, но и не е в НА. 105 кв.м с общи части... абее... кой ти гледа това... терасата е важна.

# 323
NikoT , ти шегуваш ли се с мен... аз си имам мъж, той си знае за тухлите...аз правя интериора. А и да ти кажа честно, тук си купих всъщност терасата, другото вътре слабо ме интересуваше.  
Строитесвото е масовото средно ниво или малко над, с тази разлика, че строителят работи с мерак и си изпипва сградите. От къде знам ли, ами една негова сграда я гледахме от прозореца си година и половина как се строи. Има екип от постоянни хора, няма приходящи "от кол и въже". Познавам ги от 2011 г. и никога не е излизала обява за техни апартаменти, никъде. Не са големи сградите им 20-25  ап., продават си ги само на хора, които си ги знаят и случайно попитали, ако им е останало нещо. От както ги знам, дори и в годините на криза, продават с 2000 лв. резрвация и после след акт 16, плащане и изповядване.
Лъкииии Heart Eyes... дааа... 35 кв.м тераса/ покривана/, не е в квадратурата, не я плащам, но и не е в НА. 105 кв.м с общи части... абее... кой ти гледа това... терасата е важна.
Томева, не мога да си представя, че добър брокер не разбира от тухли и изолации. Как тогава клиент ще разчита, че ще купи качествено жилище оставяйки се в ръцете на специалист. Ще вземе да излезе вярно мнението, че на брокер не може да се разчита. П.П. От тухлата зависи дали ще чуваш много съседите си или не. С евтина тухла ще чуваш как съседа ви включва и изключва хладилника и как пуска водата, а с хубава не.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 13:35 от Анонимен

# 324
  • София, Bulgaria
Строитесвото е масовото средно ниво или малко над, с тази разлика, че строителят работи с мерак и си изпипва сградите. От къде знам ли, ами една негова сграда я гледахме от прозореца си година и половина как се строи. Има екип от постоянни хора, няма приходящи "от кол и въже". Познавам ги от 2011 г. и никога не е излизала обява за техни апартаменти, никъде. Не са големи сградите им 20-25  ап., продават си ги само на хора, които си ги знаят и случайно попитали, ако им е останало нещо. От както ги знам, дори и в годините на криза, продават с 2000 лв. резрвация и после след акт 16, плащане и изповядване.
Томева, не мога да си представя, че добър брокер не разбира от тухли и изолации. Как тогава клиент ще разчита, че ще купи качествено жилище оставяйки се в ръцете на специалист. Ще вземе да излезе вярно мнението, че на брокер не може да се разчита.

Нико, за моя апартамент, наистина не знам и не ми е нужно, има кой да се грижи за това.
И не ги бъркай нещата, аз и на клиентите казвам, че е риск да купят на зелено, ама е на, аз купих, ама това си е за мен, т.е. аз си нося отговорността.
И наистина не знам, колко модела тухли Винербергер има и с какви характеристики са отделните модели. Знам, че са добро решение и толкоз. По-важното е, че знам кой знае и не само на теория, а му е специалност и има и огромен опит. Както и с юридическата част на сделката. Доста знам, но не съм адвокат, за това ползвам адвокати.

# 325
За мен пък риск при тези високи цени е да купя от някой случаен - кой знае какви проблеми има жилището и защо го продава. Може да се окажа със съседи психопати или течове/ мухъли и тн. Иначе всеки ще каже, че е перфектно и хич не му се дава.

# 326
Томева, не мога да си представя, че добър брокер не разбира от тухли и изолации. Как тогава клиент ще разчита, че ще купи качествено жилище оставяйки се в ръцете на специалист. Ще вземе да излезе вярно мнението, че на брокер не може да се разчита.

Нико, за моя апартамент, наистина не знам и не ми е нужно, има кой да се грижи за това.
И не ги бъркай нещата, аз и на клиентите казвам, че е риск да купят на зелено, ама е на, аз купих, ама това си е за мен, т.е. аз си нося отговорността.
И наистина не знам, колко модела тухли Винербергер има и с какви характеристики са отделните модели. Знам, че са добро решение и толкоз. По-важното е, че знам кой знае и не само на теория, а му е специалност и има и огромен опит. Както и с юридическата част на сделката. Доста знам, но не съм адвокат, за това ползвам адвокати.
Дори не става дума за покупка само на зелено. Понякога се срещат и апартаменти с акт 16. Брокерът трябва да знае дали сградата предлага комфорт на живот или не. Съответно да посъветва клиента си да даде някое евро повече ако попадне на имот, в който няма да чуваш какво правят съседите. С това ще си спести доста пари при завършването на имота и няма да има нужда от стесняване на помещенията.

# 327
За мен пък риск при тези високи цени е да купя от някой случаен - кой знае какви проблеми има жилището и защо го продава. Може да се окажа със съседи психопати или течове/ мухъли и тн. Иначе всеки ще каже, че е перфектно и хич не му се дава.
Брокерът как точно помага в тези ситуации?!

# 328
  • София
Нашият строител, на нашата сграда,  строи с тези тухли. Porotherm N+F на WIЕNERBERGER... но не били тухли. били керамични блокове Grinning
Уж добри, ама и аз от тухли не разбирам  Grinning
Под замазката , звукоизолационна мембрана ... пак нищо не ми говори, само ги видяхме настилките в строеж... но не се чува, така е...
Още нещо намирам за сградата ни
фасада-Баумит
интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликатТоп К1,5

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 14:58 от Wooden Cuckoo Clocks

# 329

Знам, че терсата е важна как иначе. Честито!
На Нико не му се връзвай, сякаш не знае, че тухлите са оранжеви. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт