Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 999
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Имам нов фаворит за съотношение цена/качество. Не мога да си представя, че някой би дал над 200 К евро за тоя гълъбарник.https://m.imot.bg/details/1c158089549439670
TafTaf, засега Simple Smile И аз не мога да си представя, но пък мястото е хубаво, а няма предлагане там, та ако някой иска наоколо и държи да е НС, знам ли.... То идва на 2400 е/кв.,  с тези дадености ми се струва много.
Стаята с едното прозорче Велукс е разтеглена тип "рибешко око", но дори и така изглежда като килия.

# 451
Имам нов фаворит за съотношение цена/качество. Не мога да си представя, че някой би дал над 200 К евро за тоя гълъбарник.https://m.imot.bg/details/1c158089549439670
TafTaf, засега Simple Smile И аз не мога да си представя, но пък мястото е хубаво, а няма предлагане там, та ако някой иска наоколо и държи да е НС, знам ли.... То идва на 2400 е/кв.,  с тези дадености ми се струва много.
Стаята с едното прозорче Велукс е разтеглена тип "рибешко око", но дори и така изглежда като килия.
Лъки например си купи за основно жилище имот с две мини спални. Като едната даже е една идея под 10 м2.  Та явно си има хора и за този тип строителство.

# 452
Скрит текст:
TafTaf, засега Simple Smile И аз не мога да си представя, но пък мястото е хубаво, а няма предлагане там, та ако някой иска наоколо и държи да е НС, знам ли.... То идва на 2400 е/кв.,  с тези дадености ми се струва много.
Лъки например си купи за основно жилище имот с две мини спални. Като едната даже е една идея под 10 м2.  Та явно си има хора и за този тип строителство.
Само че на Лъки не е на последен етаж и няма скосявания на 50 см от пода. Височината има също голямо значение за усещането за схлупеност, не е само квадратурата. Това е голям минус на имотите на последен етаж, че обикновено са с големи скосявания и за да е приемливо за обитаване, квадратурата на помещенията трябва да е много по-голяма от тази с нормална височина. Тоест, критерий е кубатурата, обемът, не квадратурата.
Да не говорим, че е на цена 2400 е/кв., а стаята е като хобитова дупка.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:36 от Анонимен

# 453
  • София
Е да, ама локация. Пък и в Яворов няма нови сгради. Какво остава на Иван Асен.. Цената е висока, да, но си е Център и ново, затова.

# 454
Попея, ти самата си се чудила как може да се строят жилища с мини спални. Сигурен съм, че ти не би живяла в апартамент с родителска спалня едвам стигаща 13 м2 и детска с под 10 м2 дори и да е на хубаво за теб място. А да се преместиш в имот с такива параметри и то в индустриална зона въобще не си представям.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:52 от Анонимен

# 455
В Центъра няма много нови сгради, но има достатъчно такива, в които да живееш без да ти се налага да се навеждаш като минаваш по стаите. И даже не струват 2 400 е на квадрат. Новите архитекти има да дишат праха на някои от миналия век.....
Очаквам скоро да ни предложат НС без прозорци, но с Лед екрани с отбрани гледки и изкуствена вентилация последна дума на техниката. Така ще могат да залепят една до друга сградите спокойно, без да се налага да търсят отстояния въобще. Извинете ме за оф-а, но не се сдържах.

# 456
Niko, християнско е да прощаваш Simple Smile
Да, аз не бих живяла в такова жилище, но аз не съм Лъки. Къде ще живееш винаги е въпрос на компромиси, въпросът е в съотношението цена/качество, а и то е субективно, но в случая моето мнение съвпада с това на ТафТаф. Все пак за цена 200 К евро това е много голям компромис и аз, също като ТафТаф, не мога да си представя човек с такива възможности да е навре в онази спалничка с прозорчето Велукс.
Е да, ама локация. Пък и в Яворов няма нови сгради. Какво остава на Иван Асен.. Цената е висока, да, но си е Център и ново, затова.
В Яворов има доста нови сгради, между другото. Има една на Тертер, почти до Огоста, после има две на ъгъла на Тертер и Лъкатница. Има и други.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 12:34 от Анонимен

# 457
  • София
Има, има, броят се на пръстите на ръцете, и аз ги знам, нали всеки ден минавам Grinning
Ясно е, че квартала е основно от стари сгради и че си е център. Цената в висока, то спор няма. Но понеже е локация и ново,,, затова. То и в МанЛи да отвориш пак ще има сигурно за по 200 хиляди, е да, няма да е скосено.... но пък ще е МанЛи... Thinking

# 458
200 000 е си е вече една нормална цена за приличен апартамент в желаните квартали, ако искаш гараж или паркомясто даже е и малка. Лошото е, че няма нищо свястно и за тази сума в момента в София според мен.

# 459
Е, да де, като всеки хубав централен квартал, преобладава СС. И в Лозенец е така, и в Иван Вазов, и около парк Заимов, в Докторски пък съвсем. Така е, но все пак тези скосявания заедно с малките квадратури са неприемлив (за мен, а и за ТафТаф явно) компромис дори и при топ локация.  Пък може за някого да са приемлив, не знам Simple Smile

# 460

Майната и на локацията, ако ще се завираш като язовец в дупка.

# 461
Какво мислите за тази обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15604389839539 … k=5803nk&f1=1
Обявените 90 квадрата ме притесняват, няма размери на помещенията и някои други неясноти също в смисъл колко струва и има ли предвидено паркомясто. Първият етаж се преглъща, но останалото.....

# 462
Какво мислите за тази обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15604389839539 … k=5803nk&f1=1
Обявените 90 квадрата ме притесняват, няма размери на помещенията и някои други неясноти също в смисъл колко струва и има ли предвидено паркомясто. Първият етаж се преглъща, но останалото.....

Ами мисля си, че моят тристаен е 105 квадрата и имам само една лоджия, а тук са 90 квадрата и даже два балкона... Хайде да кажем, че са маломерни и са равни на лоджията, ама пак се получават 15 квадрата разлика.
Аз имам хол 30, стая 14 и стая 18. Ако намалим двете стаи на 12 (минимална площ) спестяваме 8 квадрата, остават 7. Значи и холът трябва да стане 23.... Ми, компромис си е, ама който слага локацията над всичко може да го лапне. Аз не бих, аз не искам апартаментът да ме стяга в ханша.

# 463
Аз се опасявам, че тук са спестени общи части и реалната площ е много по-малка. ЧС, твоите 105 са реална площ, така ли? С включена лоджия в нея? Аз в тази обява не видях и мазе да предлагат, вярно ще стяга в ханша. И много обичам описание от сорта "две спални с нормални размери". Чудно просто.

# 464
Аз се опасявам, че тук са спестени общи части и реалната площ е много по-малка. ЧС, твоите 105 са реална площ, така ли? С включена лоджия в нея? Аз в тази обява не видях и мазе да предлагат, вярно ще стяга в ханша. И много обичам описание от сорта "две спални с нормални размери". Чудно просто.

Не, 105 са по НА. Застроената ми площ е 90.  И според мен апартаментът ми е на долната граница на приемливото. Ако беше 10 квадрата отгоре щеше да е перфектен. Ама то и такива няма много де, хеле пък в моя район. Та взех това, което все пак е вътре в границите.

Виж ако тук са дали застроената площ всичко е точно, ама не ми се вярва. 99% са дали площта по НА и застроената ще е под 80.

Общи условия

Активация на акаунт