Витамин В12 - тема 6

• 39 747
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Добре. Не съм се замисляла. Ще отида и там. Благодаря.

# 601
Желязо, пкк, глюкоза всичко в норми. Тсх в норма, дори ехография на щитовидна жлеза всичко ок. Екг няколко пъти и то е ок. Имах стомашни и кожни проблеми вследствие на което ми откриха кандидата. Гинекологичните хормони са ок освен лсх малко над нормата но лекаря като видя вс др изследвания каза нищо ти няма.

ТСХ в норма нищо не значи. Изследват се ТСХ, Т3 и Т4 и тогава се прави заключение как е щитовидната. Има не малко случаи с нормално ТСХ и проблемни Т3 и Т4. ТСХ е хормон на хипофизата и може да се влияе и от други неща, Т3 и Т4 са щитовидните хормони и от тях са симптоми и всичко.

# 602
Ясно. Ох ще трябва да си ги направя и тях значи. Много благодаря на всички, които се включиха. Ще пиша когато излязат резултатите.

# 603
  • Пловдив
Здравейте,
Това добра алтернатива ли е на инжекциите?
https://uploads.remediumapi.com/5ecc486a6af72c3ad4d5f930/148676/ … c64f03d5/480.jpeg
или е по-добре да взема от спрейчето за нос CureSupport Миравитал? И също кой беше по-добрият вариант хидроксо или метилкобаламин? Доколкото си спомням Х се разгражда на М и още нещо? Но на малкия съм взимала от капките метилкобаламин по Ваша препоръка. Извинявам се, че питам, сигурна съм, че съм го чела това, но не мога да го намеря в момента.
Нямам възможност за инжекции, а Б12 тази година е дори под долна граница. Миналата година по това време изкарах един курс от 10 инжекции и въобще не предполагах, че ще е толкова зле положението сега.

Да си допълня питането за този продукт: https://remedium.bg/herba-medica-acti-b12-complete-kapki-za-nos- … kg-h5-ml-147309/p Добър ли е? Някой да го е ползвал?

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 17:13 от Есенция Лимонова

# 604
Здравейте! При прием на фолиева киселина, възможно ли е кръвно изследване да покаже повишаване на Б12 (последният не е приеман)?

# 605
Здравейте! При прием на фолиева киселина, възможно ли е кръвно изследване да покаже повишаване на Б12 (последният не е приеман)?
Не би следвало, но нека се изкаже някой по запознат.

# 606
Тоест излязъл ти е завишен В12 и си мислиш, че може да е от прием на фолиева?

# 607
Преди две седмици го изследвах и днес - от днес стойността е по - висока без да пия Б12.

# 608
Мисля че е възможно, защото първия път като ме пратиха да си изслeдвам b12, ме питаха кога последно съм пила фолиева, май се получава фалшиво завишаване понякога

# 609
Принципно витамините от група В си влияят. Не помня на кой сайт на лаборатория за единия витамин в условията за вземане на кръв пишеше да не са вземани витамини от група В, не само конкретния витамин.
А ти защо се изследваш така на 2 седмици, щом предния път е бил добре?

# 610
Не мисля,че има връзка аз съм приемал само Б9 много време и при изследване б12 не беше завишен.

# 611
Принципно витамините от група В си влияят. Не помня на кой сайт на лаборатория за единия витамин в условията за вземане на кръв пишеше да не са вземани витамини от група В, не само конкретния витамин.
А ти защо се изследваш така на 2 седмици, щом предния път е бил добре?
Защото м. април слагах Б12 мускулно, а в началото на септември, стойността беше 2500, в средата 1500 и сега 1700. Правим опити за бебе и за това пия фолиева, иначе до сега, всичко да съм захвърлила!

# 612
Слагала си инжекции заради дефицит предполагам? Пий си фолиевата само ще ти е от полза. Но ако постоянно държиш такъв висок резултат  защото от април до сега си е доста време и няма да е от инжекциите, според мен проблема не е и от фолиевата. Изследвай литий да не е нисък, когато е нисък В12 не се усвоява и "плува" в кръвта.

# 613
Възможно ли е желязото да падне малко след вирус/боледуване? Сигурна съм, че съм чела нещо подобно...Освен това, боледуването ми съвпадна с двете седмици в които бях спряла желязото заради изследването. И друг път се е случвало желязото да е леко надолу/феритинът с покачване. И сега феритинът се е покачил от последните изследвания...

# 614
Възможно ли е желязото да падне малко след вирус/боледуване? Сигурна съм, че съм чела нещо подобно...Освен това, боледуването ми съвпадна с двете седмици в които бях спряла желязото заради изследването. И друг път се е случвало желязото да е леко надолу/феритинът с покачване. И сега феритинът се е покачил от последните изследвания...
Да възможно е,да не кажа,че винаги се получава така.През пролетта дъщеря ми беше с много ниско желязо,а една от контролите ни се падна 2 с след боледуване,стойностите на желязото бяха още по-ниски и бях изпаднала в паника.Тогава д-р Кадъм ме успокой,че тези стойности са нереално ниски и идва от боледуването.Съответно при следващата контрола всичко беше в норма.

Общи условия

Активация на акаунт