Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 137
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Aми aз понеже знaм,че трябвa поcтепенно дa cе увеличaвa, инaче той миcля би ял още. Оглaднявa cлед двa-три чaca. A цялото количеcтво нa обяд ли трябвa дa го дaвaм или могa нa обяд и cледобед? Колкото повече четa, толковa повече cе обърквaм....  Caмо плодово пюре могa ли дa дaвaм cледобед? Зa ден ли трябвa дa изяждa 190мл, в тях включвa ли cе cледобедното хрaнене
Постепенно стигна до дозата от 190 гр за обедно хранене. Аз знам, че плодовото пюре не е самостоятелно хранене, а междинно или за допълване към каша, крем и др. За следобедно хранене давам около 180-200 гр крем или друго с по плодове. Сутрин и вечер е на кърма.
Какви кремчета давате?

# 526
До сега съм въвела царевичен грис и нишесте. Миналата седмица въвеждах авокадо, като към него добавях различни плодове+кърма. Предстои ми да въведа глутен и тогава ще има по-голямо разнообразие.

# 527
До сега съм въвела царевичен грис и нишесте. Миналата седмица въвеждах авокадо, като към него добавях различни плодове+кърма. Предстои ми да въведа глутен и тогава ще има по-голямо разнообразие.
А какво нишесте марка примерно ,че не съм много наясно

# 528
А какво нишесте марка примерно ,че не съм много наясно
До сега съм взимала от био магазин царевично нишесте (някакво немско се води Bauck hof), нишесте от тапиока и фино царевично нишесте на dr Oetker.

# 529
Моля, споделете варианти за закуска? Пробвах с царевичен грис и сиренце, но малкия ми каза да си гледам работата. Общо взето освен любимата на педиатрите попара...

# 530
  • Варна
Каша давах аз, първо чиста, евентуално млечна, а след въвеждане на млечните - с масло и сирене. Овесени ядки също става. Попари не съм давала никога. Ако пък не иска - не е проблем да яде само мляко.

# 531
  • София
От два дни правя пълнозърнест кус кус със сирене и масло. Синът ми одобри, на 1 година е. Предложих овесени ядки, но определено не ги хареса.

# 532
Елда със сирене и масло много обича моят каприз, както и просо Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 10:58 от Tiramisu29

# 533
Първоначално предлагах овесените ядки със сирене, но без успех, пробвах ов.ядки с плодово пюре и много се харесват така.

# 534
Една от любимите закуски на момичетата ми са овесени ядки, авокадо, банан, круша + малко кокосово мляко и лъжичка кокосова паста/кокосово масло Simple Smile

# 535
И аз трябва да замествам закуската вече, така че благодаря за рецептите. Предложенията на педиатъра да кус кус с масло и сирене, попара със сухар, масло и сирене, овесени ядки с плод.

Жълтък и аз съм давала само от магазина, нямаме домашни яйца.

# 536
Давали ли сте пюренце само от броколи или само от карфиол? На 5 месеца сме. Тези ги купувах защото видях, че на тях пише 4 месеца, но сега взех да се замислям дали стават за тази възраст или трябва да изчакам. Броколито е на Хип и на етикета пише Първите броколи на бебето, другото е на Гербер.

# 537
Давали ли сте пюренце само от броколи или само от карфиол? На 5 месеца сме. Тези ги купувах защото видях, че на тях пише 4 месеца, но сега взех да се замислям дали стават за тази възраст или трябва да изчакам. Броколито е на Хип и на етикета пише Първите броколи на бебето, другото е на Гербер.
Да, броколи дадох и на двете марки, но на 6 месеца.

# 538
  • Варна
Газообразуващи са, не бих ги дала на 5-месечно. Поне на 7 според мен. Иначе мисля, че не се водят силни алергени.

# 539
Да почти на 6 месеца беше като и дадох точно такива

Общи условия

Активация на акаунт