Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Имам някакъв спомен, че в пюрето се ползват листа, а по-голямата опасност са корените, но все пак... На колко е детето и това пюре за въвеждане на заешкото ли ще го ползваш? Имаше едно пюре на Хип заешко с картофи и лук, моят син си умираше за него.

# 451
Защо след даването на жълтък не трябва да  се дохранва с кърма?

# 452
  • София
Защо след даването на жълтък не трябва да  се дохранва с кърма?
Кой го твърди това? Абсолютно невярно.

# 453
https://m.youtube.com/watch?v=ERqk28T8dhk

Тука така твърдят, но не казват защо

# 454
Защо след даването на жълтък не трябва да  се дохранва с кърма?
Според мен, защото млякото пречи на усвояването на желязото в жълтъка.

# 455
  • София
Не мога да го гледам, че бебето спи до мен. С какво казват да се дохранва, когато започне захранване с жълтък? Има деца, които заместват хранене след годинката. Има деца, които сучат до 2 и 3 години, те не трябва да ядат жълтък или не трябва да сучат след като го  консумират? Не, за мен това е абсолютно невярно!

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 17:02 от Ева на третия етаж

# 456
Мога ли да замразявам пюрета в контейнери за кърма? Имам много останали на Lansinoh и се чудих дали мога да ги ползвам за храна. Фризерът ни е малък и няма място за големи кубчета.

# 457
Въведох заешко преди 2 седмици с заготовки на пламон. Но сме купили и от тези пюрета
на гербер. Ял е и заешка супа на гербер.
Аз не съм въвела жълтъка, но след месото си давам кърма не  имал проблем

Имам някакъв спомен, че в пюрето се ползват листа, а по-голямата опасност са корените, но все пак... На колко е детето и това пюре за въвеждане на заешкото ли ще го ползваш? Имаше едно пюре на Хип заешко с картофи и лук, моят син си умираше за него.

# 458
Кога се въвежда киселото мляко и с какво да го комбинирам? Бебешки бисквити?

Досега сме заместили обедното хранене с зеленчуково с жълтък/ месно зеленчуково и следобедното с каши и плодови пюрета. От седмица със въвела овесената каша като първи глутен.

# 459
  • София
Бисквити не съм давала още. На почти една година е. Въведох кисело мляко преди два месеца. Вчера споделих любимата следобедна закуска на сина ви - един малък банан, половин авокадо и кисело мляко.

# 460
  • Варна
Кога се въвежда киселото мляко и с какво да го комбинирам? Бебешки бисквити?
С овесени ядки  и плодово пюре. Или пък чисто.

# 461
След ваксини колко време
не давате нещо ново на детето?

# 462
Зависи от ваксината. Аз не давах по една седмица. При МПР, обаче, може до 10 дена да се прояви реакция.

# 463
При МПР и до 14,че и повече дни може да се прояви реакция, за другите - поне 72 часа е добре да се чака, аз седмица след ваксина не съм предлагала нови неща.

# 464
Здравейте! Как се въвежда ориз с пюре за обяд? Само се вари или се прави на брашно и се меша със зеленчуци? И ако само се вари после оризовата каша води ли се за въведена ? Аз мислех да си направя домашно оризово брашно и да правя с него пюре дали е правилно?

Общи условия

Активация на акаунт