Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 173
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Брашно с/в пюре за пръв път чувам, просто го свари и добави.Да,смята се за въведен

# 466
В пюре не купешко сама му готвя. По скоро с варени зеленчуци. Щом става и с варен ОК. Благодаря !

Брашно с/в пюре за пръв път чувам, просто го свари и добави.Да,смята се за въведен

# 467
Да, да, разбрах, че е домашно, затова се зачудих какво брашно в пюре Simple Smile

# 468
Здравейте, другата седмица бебето ми навършва 8 месеца и смятам да започна с въвеждане на глутен. Ще захраня с овесени ядки, но информацията за приготвянето им са бебе е много различна, та моля за съвет. Трябва ли да ги накисна от вечерта, колко време се варят, да ги меля ли на брашно и т. н?

# 469
Аз започнах с даване на овесена каша на Топфер и по-късно минах на финни овесени ядки.

# 470
Мами, на 5+ сме. Имаме въведени зеленчуци тиква, картоф, бял морков, пащърнак, батат, тиквичка, морков. С АБКМ сме и ниско желязо. С какво да продължи захранването - жълтък, месо, плод или каши? Имам домашни яйца, заготовка пуешко на плазмон, оризова каша и плодови пюрета на Хип

# 471
Ухаа, на 5 + много неща сте давали.
Може би елда (за ниско желязо)

Да попитам - киноа мога ли да дам, като обяд или сЗ и с какво я приготвяте? (11м)

# 472
Lucresia каши и с тях ще въведеш плодовете. За ниско желязо не ти ли изписаха нещо като Малтофер капки.

# 473
Мами, на 5+ сме. Имаме въведени зеленчуци тиква, картоф, бял морков, пащърнак, батат, тиквичка, морков. С АБКМ сме и ниско желязо. С какво да продължи захранването - жълтък, месо, плод или каши? Имам домашни яйца, заготовка пуешко на плазмон, оризова каша и плодови пюрета на Хип
Проблемът с ниското желязо може да се задълбочи при такова ударно захранване. На тези месеци детето не може да усвоява пълноценно хранителните вещества, освен от млякото.
Наблегнете на него (изпизано от лекар, според диагнозата) и оставете жълтъка и месото за след няколко месеца. Прекалено рано е за тях.

# 474
Проблемът с ниското желязо може да се задълбочи при такова ударно захранване. На тези месеци детето не може да усвоява пълноценно хранителните вещества, освен от млякото.
Наблегнете на него (изпизано от лекар, според диагнозата) и оставете жълтъка и месото за след няколко месеца. Прекалено рано е за тях.
Защо да е ударно захранване? Само аз ли съм захранила детето си на 4+? Не мисля че съм единствената, която е въвела зеленчуците..

# 475
А поради каква причина сте захранили на 4+, препоръка от педиатъра или ниското желязо?

# 476
Защо да е ударно захранване? Само аз ли съм захранила детето си на 4+? Не мисля че съм единствената, която е въвела зеленчуците..
Коментирах комплексно, заедно с нещата, които сте написала, че искате да въведете. Захранване на 4 месеца и въвеждането им до 5 и нещо е ударно.
Всяка твърда храна измества приема на мляко, т.е. деето усвоява пълноценно по-малко полезни вещества.

# 477
Не искам да прозвучи като упрек или нещо подобно, но...
Бебето до около шестия месец се нуждае единствено от кърма. Тя му доставя всички необходими вещества и е съобразена изцяло с индивидуалните особености на конкретното бебе. Т.е. подават му се такива хранителни вещества, каквито то задава на майката, че има нужда чрез слюнката докато суче. В този смисъл, най-доброто за едно бебе е да бъде кърмено на поискване, а особено ако е с ниско желязо. От храната няма как да се набави и усвои при толкова малко бебе, а майчината кърма ще се "програмира" и ще достави нужните вещества, дори и за сметка на майчиния организъм. Та, добре е майката да.приема витамини и да кърми. Защо се бърза с това захранване, не разбирам... А и как храниш бебе, което не може да сяда Rolling Eyes
Лично мнение

# 478
Не искам да прозвучи като упрек или нещо подобно, но...
Бебето до около шестия месец се нуждае единствено от кърма. Тя му доставя всички необходими вещества и е съобразена изцяло с индивидуалните особености на конкретното бебе. Т.е. подават му се такива хранителни вещества, каквито то задава на майката, че има нужда чрез слюнката докато суче. В този смисъл, най-доброто за едно бебе е да бъде кърмено на поискване, а особено ако е с ниско желязо. От храната няма как да се набави и усвои при толкова малко бебе, а майчината кърма ще се "програмира" и ще достави нужните вещества, дори и за сметка на майчиния организъм. Та, добре е майката да.приема витамини и да кърми. Защо се бърза с това захранване, не разбирам... А и как храниш бебе, което не може да сяда Rolling Eyes
Лично мнение
Благодаря за личното мнение, но той никога не е кърмен. От раждането си е на АМ Аптамил, после Аптамил АР защото повръщаше. Затова започнах захранване и повръщането спря

# 479
  • Sofia
Lucresia, моето дете е на 11м, ние също се захранихме рано, въпреки, че се кърмихме до скоро. Захраних я на 4+++ защото имаше ужасен рвфлукс. И всичко повръщаше и започна и да сваля тегло. Напълно разбирам защо си захранила в този смисъл и другите кърмещи майки на които децата им не повръщат смятам, че не са прави когато упрекват ранното захранване. Лично аз изчаках със месото и жълтъка и до 6я месец въвеждах само зеленчуци и плодове. После въведох месо и чак на 7я месец започнах с жълтък. Ако искаш можеш да въведеш няколко плодчета и безглутенови безмлечни каши, които да смесваш с АМ. Наистина като са под 6-7месец е трудно да усвояват повечето неща в храната (месо и жълтък). При нас тази схема сработи мн добре, спря да повръща и да се дави и изследванията доста се подобриха, откъм хемоглобин и желязо Wink.

Общи условия

Активация на акаунт