Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 120
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Е не! Термична обработка със сигурност не!! Колко е голямо бебчето, давайте да я изпие? Все пак до годинката бебенцата имат нужда от мляко било то сутрин вечер... или я добавяйте в зеленчуковото в ден в който не слагате жълтък и месо!

# 586
Има ли някаква схема за захранване с белтък?В Интернет откривам само за жълтък...а белтъка е силен алерген и се чудя колко време се въвежда той и дали е пак месец по трохички...Благодаря предварително.

# 587
  • Пловдив
Не съм виждала схема за белтък. На 1г и 1 м в застройката на супата сложих цяло яйце (преди това слагах само жълтък) и така си продължих със застройките, като слагах цяло яйце и на всички печива. След месец и направих принцеса със яйце и сирене и на великден и дадох да яде цяло варено яйце, вече беше на 1г и 4 м. Никаква реакция нямаше.

# 588
  • Варна
Белтъкът може да се въведе с някакво печиво - кекс, баница, нещо такова. Или пък в крем, като застройка на супа и т.н. След годинката няма схема, идеята е да не му дадеш от раз да изяде цяло яйце, а така, ядейки от супата или баницата ще хапва малко по малко.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 13:25 от Не се сърди, човече

# 589
Супата от кога се дава? И като допълнение към обяда или може и самостоятелно?

# 590
Може ли оведените ядки да предизвикат запек?

# 591
  • Пловдив
Когато беше на 10 месеца я записах на кухня. От тогава яде супа, като преди кухнята се бях постарала да съм я захранила с повечето зеленчуци. И с кухнята я захраних с някои неща, които не беше яла. Не съм имала проблем с храната.
Супа давам на обяд с хляб, вечер яде основно. Вече е на обща храна, но преди винаги супата съм я давала самостоятелно с хляб или за обяд, или за вечеря.
За овесените ядки, мисля, че по-скоро ще оправят перисталтиката.

# 592
По скоро не! Овесените ядки се отразяват прекрасно на перисталтиката,прочете за тях и за полезните им свойства. На колко е детето?
Моята е на 2г и 4м и обожава овесени ядки и с тях често борим,, запек".

# 593
И аз белтък дадох май първо със супа. Записах я на кухня и така. А пък самата супа я давам самостоятелно с хляб за обяд или вечеря. Редувам ги, зависи кога какъв вид ядене е точно

# 594
Здравейте,
Преди 5 дни започнах захранване с пюрета. Като за начало давам купешки пюрета. 5 дена вече давам тиква на гербер. Въпроса ми е към куоешките пюрета трябва ли да добавям мляко или някаква мазнина 🤔

# 595
  • Варна

От моя ЛИЧЕН опит, може. На мен никога  не са ми действали разхлабващо или регулиращо. Не съм забелязала и подобно действие да имат върху бебчето.

# 596
  • София
Здравейте! Ние сме на почти 10 месеца. До преди 3-4 дена предлагах само О и СЗ и въпреки, че си изяждаше по 200-220гр винаги търсеше и гърда после. По необясними причини изведнъж реши, че не иска да се кърмим. Принудих се да почна да предлагам и закуска. Вече успявам да я накърмя само като е сънена, в противен случай дърпа 2 пъти, поглежда странно гърдата и се бута назад. Вечер изчаквам да заспи и обикновено след половин час се размрънква и тогава се кърмим. Имаме едно нощно кърмене и едно сутрин рано около 7 часа. Направи алергия към млечните продукти, което много ме затруднява да ѝ разнообразя менюто. Какви неща бихте ми препоръчвали да ѝ предлагам? Бих се радвала ако ми дадете идеи и за вечеря...Трябва ли според вас да ѝ предлагам АМ (никога не съм ѝ давала)?

# 597
Това с алергиите е много относително.
Дъщеря ми беше направила алергия към овесена каша. Беше мисля че на 6 м, след два месеца пак яде овес от кухнята проблеми никакви.
Отдавна не и бях правила овесена каша за закуска, вчера изяде нейната порция та искаше и от моята Joy

# 598
Благодаря, за отговорите!
Дъщеря ми е на 7++, от 4 дни я захранвам с овес и първите 3 дни акаше, но по много малко и твърдо. Вчера вече се нормализира изхождането.

# 599
Давате ли скир на бебоците и откога?! Зачудих се дали е удачно за 10-месечно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт