Окръжна болница Варна - тема 9

• 36 580
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мамчета, които са решили да раждат в ОБ Simple Smile
Следя бременността си при д-р Славчев и преди няколко дни получих този списък за болницата от Соня.
Споделям го и с вас, защото доколкото виждам е малко по-различен от стандартния, който сте качили.

Тъй като ми предстои в близките седмици (6 седмици, но кой знае 😅 може по-рано) и вече започнах да събирам багажа за родилното, искам да попитам няколко неща по списъка. Насочила съм се точно към окръжна и също при доц. Славчев, но не мога да разбера списъка. Тези пелени, ясно е че са памучни или муселинови, но 1 комплект ли трябва да са? И комплектите като ги гледах по магазините бяха с по 2бр пелени, но има и с по 3, с по 4..  Или няма значение? Общо само 20 памперса ли трябват за бебето? Не са ли малко? И тази част за големите найлонови сакове ме обърква малко. Ако отида с куфар на колелца ще ми направят ли проблем? Или просто трябва вътре в пликове да съм отделила моите неща и тези на бебето, които ще им трябват на тях за идните дни?  Благодаря!

# 241
Babymonkey, желателно е да нямаш сак, а само големи найлонови торби. Относно броят памперси, подготви си цял пакет, ако родиш секцио ще бъдеш 5 дни в болницата. Сменяла съм и по 8 памперса дневно, по-добре си вземи повече. Те така или иначе си стоят при теб, после ще си ги вземеш за у вас. Това е комплекта пелени, който искат, в него има 2бр бархетни и 2бр тензухени пелени.

# 242
Аз им занесох 2 комплекта пелени, т.е. общо 4 броя. Не съм носила точно тези, които са показани на снимката, просто две бархетни и две муселинови.
Памперси бях взела един от най-малките пакети Pampers Premium Care 1, но не стигнаха и ми донесоха още.
Това с найлоновите торби го има отдавна и е желание на старшата акушерка, което...не се спазва винаги. Докато аз бях там почти нямаше жени, които да са само с найлонови торби.
В бебешките колички се оставят няколко памперса, пакет мокри кърпички и дрешки, когато ги вземат за къпане.

# 243
Аз отидох с голям сак и 2 торби. Проблем нямаше. Бях секцио, 2 пакета памперси с малко бройки ми стигнаха. Със сака е по-удобно.

# 244
Аз бях с малък куфар с колелца, едната страна беше с неща за мен, другата - с неща за бебето. Всичко, което остава за болницата бях приготвила в една голяма торба от Джъмбо и ги бях отделила от куфара. Още като влязох в болницата те взеха торбата, която си беше за тях, а за куфара нямаше проблем, в предродилна като чакахме разкритие го оставиха до мен, а после ми го преместиха. Беше ми много удобно, не се цапаше куфара изобщо, всичко си стоеше подредено и отделено.
За памперсите - аз бях взела pampers premium care 2 пакета по 22бр мисля и кърпи pampers aqua pure. В количката оставях памперси и кърпи да имам лесен достъп, плюс дрешки като ги взимаха за къпане.

# 245
Babymonkey, желателно е да нямаш сак, а само големи найлонови торби. Относно броят памперси, подготви си цял пакет, ако родиш секцио ще бъдеш 5 дни в болницата. Сменяла съм и по 8 памперса дневно, по-добре си вземи повече. Те така или иначе си стоят при теб, после ще си ги вземеш за у вас. Това е комплекта пелени, който искат, в него има 2бр бархетни и 2бр тензухени пелени.

Много благодаря за отговорите на всички! 🙂
 Ще потърся тези пелени. Странна ми е тази работа с големите торби. Ако няма кой да дойде с теб до родилното, няма да е много удобно за носене. Хем контракции, хем багаж.
Аз им занесох 2 комплекта пелени, т.е. общо 4 броя. Не съм носила точно тези, които са показани на снимката, просто две бархетни и две муселинови.
Памперси бях взела един от най-малките пакети Pampers Premium Care 1, но не стигнаха и ми донесоха още.
Това с найлоновите торби го има отдавна и е желание на старшата акушерка, което...не се спазва винаги. Докато аз бях там почти нямаше жени, които да са само с найлонови торби.
В бебешките колички се оставят няколко памперса, пакет мокри кърпички и дрешки, когато ги вземат за къпане.
А този пакет мокри кърпички после се връща с бебето или да си взема един да си седи при мен и примерно 3-5 пакета по-малко бройки да оставям в количката? Съжалявам за многото въпроси 😅 Първо бебе и въпросите всяка минута все повече хахх

# 246
Мокрите кърпички си стоят в количката при бебчето. Аз лично избягвах да ги използвам, измивах си бебчето на мивката, когато се наака, съветвам те да си вземеш хавлийка, да има с какво да го подсушаваш. Лично аз, когато имам достъп до топла вода, предпочитам да измивам, вместо да трия с мокри кърпи, още им е толкова нежна кожата, а се наакват на всяко хранене.

# 247
Мокрите кърпички си стоят в количката при бебчето. Аз лично избягвах да ги използвам, измивах си бебчето на мивката, когато се наака, съветвам те да си вземеш хавлийка, да има с какво да го подсушаваш. Лично аз, когато имам достъп до топла вода, предпочитам да измивам, вместо да трия с мокри кърпи, още им е толкова нежна кожата, а се наакват на всяко хранене.

Принципно и аз не съм голям привърженик на мокрите кърпи, особенно ако има друга опция за почистване. Значи би било хубаво и някакво измиващо гелче да взема да си седи при мен за измиването. Багажа расте хахах 😀  Относно тези пелени - трябва ли да ги пера предварително или направо им давам пакета както си е? И ако правилно съм разбрала, за самото родилно трябва да отделя: пелени, еднократните чаршафи, шампоан/олио на хип и памперси 5-10бр? Лигнина си остава в моя багаж? И кога им давам дрешките, с които първо ще се облече бебето след раждане? Връщат ги после на майката при смяна нали? И като отида и ме приемат, ще имам възможност да се преоблека за раждането? Много въпроси, извинявам се 😅 Просто ми се иска да съм максимално подготвена.

# 248
Пелените не трябва да са изпрани, неразопаковани ги дайте. Те остават в склада, като периодично подменят старите с нови и ги перат и дезинфекцират там. Лигнина и еднократните чаршафи остават във вашия багаж, вероятно преди раждането ще ви поискат 2 чаршафа да застелят леглото, на което ще ви преместят след раждането, както и леглото в предродилна. Дрешки и памперс също имайте готовност да дадете преди раждането. Връщат ви дрешките всеки ден - сутрин ги къпят и преобличат, затова искат от вечерта дрешките да са приготвени и поставени в легълцето на бебето.
Ще имате възможност да се преоблечете, не се притеснявайте, но гледайте нощницата и чехлите да са ви на възможно най-достъпно място, защото поне преди, ни караха да се преоблечем при приемането, преди да влезем в родилно.
Леко раждане ви желая!

# 249
Пелените не трябва да са изпрани, неразопаковани ги дайте. Те остават в склада, като периодично подменят старите с нови и ги перат и дезинфекцират там. Лигнина и еднократните чаршафи остават във вашия багаж, вероятно преди раждането ще ви поискат 2 чаршафа да застелят леглото, на което ще ви преместят след раждането, както и леглото в предродилна. Дрешки и памперс също имайте готовност да дадете преди раждането. Връщат ви дрешките всеки ден - сутрин ги къпят и преобличат, затова искат от вечерта дрешките да са приготвени и поставени в легълцето на бебето.
Ще имате възможност да се преоблечете, не се притеснявайте, но гледайте нощницата и чехлите да са ви на възможно най-достъпно място, защото поне преди, ни караха да се преоблечем при приемането, преди да влезем в родилно.
Леко раждане ви желая!

Много много много Ви благодаря ♥️

# 250
Все още карат родилките при приемане да се преобличат за раждане. Нощниците, чехлите и лигнина си ги сложете най-отгоре.
Аз пелените ги бях изпрала и изгладила и нямаха нищо против.

# 251
  • Варна
Аз все още си задавам въпрос, защо са им тези купища с пелени, при положение, че всички деца вече са с дрехи от началото до края облечени, с памперси и прочие.

# 252
При къпане ги подсушават с пелени, ползват ги за да застелят кувьозите, тъй като са по-нежни от чаршафчетата, ако някое бебе е по-неспокойно го завиват с пелена. Доста се ползват в действителност.

# 253
По-мъничките на кг бебета, които се налага да бъдат в неонатологията ден или два , в началото ги повиват с пелени.

# 254
Искам да попитам, тъй като в една група в фейсбук видях снимка на списъка за АГ окръжна, наистина ли искат ксерокопие на 45дневния болничен? И такова копие идва ли с документите от ЖК или трябва да помоля следящия лекар да направи копие? Те би трябвало да ги пазят всичките болнични нали? Питам тъй като моя 45 дневен замина преди седмица някъде при работодател и най-вероятно са го изпратили към централа. Отпада ми опцията да помоля тях за копие. Никога нямаше да се сетя да го ксерокопирам, само снимам с телефона за всеки случай и това е. Притеснявам се да не стане проблем при приемането когато бебчо тръгне да се ражда. 🥺

Общи условия

Активация на акаунт