Окръжна болница Варна - тема 9

• 37 843
  • 482
  •   1
Отговори
# 255
Привет! Аз им показах снимка на телефона и не беше проблем. На тях им трябва за да знаят какъв болничен да пуснат след раждането. Примерно, аз преносих с 9 дни и те ми издадоха болничен и за тях. След раждането още един. Успех! Flowers Four Leaf Clover

Искам да попитам, тъй като в една група в фейсбук видях снимка на списъка за АГ окръжна, наистина ли искат ксерокопие на 45дневния болничен? И такова копие идва ли с документите от ЖК или трябва да помоля следящия лекар да направи копие? Те би трябвало да ги пазят всичките болнични нали? Питам тъй като моя 45 дневен замина преди седмица някъде при работодател и най-вероятно са го изпратили към централа. Отпада ми опцията да помоля тях за копие. Никога нямаше да се сетя да го ксерокопирам, само снимам с телефона за всеки случай и това е. Притеснявам се да не стане проблем при приемането когато бебчо тръгне да се ражда. 🥺

# 256
Здравейте, за запис на тоновете се ходи в Окръжна в родилното ли, не на женската консултация, както разбирам и се плаща отделно. Аз ще питам моя следящ, но има една седмица и исках да се ориентирам, благодаря предварително!

# 257
Много ще съм благодарна за малко информация относно финансовата гледна точка за това колко излиза едно раждане в Окръжна болница. Само избор на екип и нощувки ли се заплащат или и самото раждане? Намерих ценоразпис в сайта им от 2020, но така е написано, че доста се оплетох. Следящ АГ (не е от окръжна) ме изпраща с направление, осигурена съм по ЗК и тнт. Да знаем колко парички да приготвим, защото до сега бях останала с впечатлението, че е 600лв избор на екип и вече колкото  дни х 50лв на вечер. Така ли са нещата или още отгоре? И също така, при приеманета правят ли клизма или това е задачка за вкъщи? Благодаря много!

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 21:07 от babymonkey

# 258
Аз платих само 600 лева. 50 лева на вечер не са ми искали. Вечерта преди секциото пих някакво хапче, то е вместо клизма. Бяха ми казали да си го купя от аптеката преди да вляза в болницата. Леко раждане и прекрасно детенце на финала.

# 259
Аз раждах без избор на екип и не съм плащала нищо. Тези 50 лева на вечер са за ВИП стая, ако искате такава. Майчиното здравеопазване в България е безплатно, независимо от здравноосигурителния статус. Плащат се личните предпочитания като избор на екип и ВИП стая. Ако искате телевизия, също се плаща - купуват се жетони за телевизорите в стаите. Simple Smile
На мен не ми правиха клизма, защото бях спешно секцио, но не бях вчеряла предишния ден и ме питаха кога за последно съм яла. Другите момичета, които раждаха с планирано секцио, казаха, че са си поставили свещички, които те са си купили предварително.

# 260
600лв. е , ако сте с избор на екип. Без значение дали раждането ще е естествено или секцио. 50лв. на ден се плаща за ВИП стаите(ако нямаш ЗО е 100лв.), ако има свободни такива. Иначе за стаи мисля,че не се плаща . Има включена и храна - не съм я опитала нито веднъж и като родих и преди това ,като лежах за задържане.( Без да се превземам - твърде много лук и подправки , които не ми понасят, така че ,ако имате проблем с това, имахте го предвид ).
Аз раждах с избор на екип, тъй като следящият ми работи там и той е причината да родя в Окръжна. На един от прегледите го бях питала за клизма и той ми каза,че това са стари методи и техники,които не се прилагат при тях вече. Бях чела тук ,че някои доктори препоръчват тези миниклизми . Според мен е въпрос на избор . Ако ще се чувствате по- комфортно и няма противопоказания , не виждам причина да не си направите. Мисълта ми е,че няма да Ви върнат, даже вероятно няма и да Ви питат дали сте правили или не.
Успешно и леко раждане 🍀😊

# 261
Много Ви благодаря, eliza_3m, Stillness и Asya_ ! Стреснах се като видях в ценоразписа им качен в сайта цена от 960лв за самото раждане и отделно избор на лекар/екип. Особенно вече с раждането дни/седмица-две в бъдещето. Може и аз да не съм разбрала правилно написаното от тях. За клизмата се очудвам, че не правят. Не че кандидатствам ЗА, даже ще съм по-спокойна ако не случи. Особенно в момент, в който последното нещо въртящо се в главата ми е за това.  Просто навсякъде в интернет пише, че е от нещата при приемането преди да те вкарат в предродилна. Дано само да не стане 'инцидент' по време на раждането, ще има да се червя като домат и след изписването хахах.

# 262
Не гледайте цените в сайта, там са написани цените на клиничните пътеки и допълнителните избори на лекар или екип. Наистина доста неясно е написано, преди в сайта имаше нормален ценоразпис. Помня, че го гледах, защото ме интересуваше колко се плаща за присъствие на таткото на раждането. Сега обаче, откакто обновиха сайта, са го махнали.

# 263
Някой с информация дали гинекологичното отделение вече работи като такова? От ноември знам, че бяха го преобразували на ковид отделение и всякакви махания на матки, сраствания, кисти, серклажи и подобни интервенции не се извършваха... Дали вече е ок?

# 264
xtna007 , до колкото знам все още не работи отделението (последна информация от  януари).

Много Ви благодаря, eliza_3m, Stillness и Asya_ ! Стреснах се като видях в ценоразписа им качен в сайта цена от 960лв за самото раждане и отделно избор на лекар/екип. Особенно вече с раждането дни/седмица-две в бъдещето. Може и аз да не съм разбрала правилно написаното от тях. За клизмата се очудвам, че не правят. Не че кандидатствам ЗА, даже ще съм по-спокойна ако не случи. Особенно в момент, в който последното нещо въртящо се в главата ми е за това.  Просто навсякъде в интернет пише, че е от нещата при приемането преди да те вкарат в предродилна. Дано само да не стане 'инцидент' по време на раждането, ще има да се червя като домат и след изписването хахах.
Изобщо не го мисли. На никой не му пука какво ще се "изтърве" 😃 . Те са се нагледали на какво ли не хората. Ще чуваш "давай,давай,давай" и "дишай,дишай,дишай" 😊 В окръжна е така , в МД им правят клизми (поне 2017 правеха). Ти с избор ли ще си и , ако да и  не е тайна към кой лекар си се ориентирала ?

# 265
xtna007 , до колкото знам все още не работи отделението (последна информация от  януари).

Много Ви благодаря, eliza_3m, Stillness и Asya_ ! Стреснах се като видях в ценоразписа им качен в сайта цена от 960лв за самото раждане и отделно избор на лекар/екип. Особенно вече с раждането дни/седмица-две в бъдещето. Може и аз да не съм разбрала правилно написаното от тях. За клизмата се очудвам, че не правят. Не че кандидатствам ЗА, даже ще съм по-спокойна ако не случи. Особенно в момент, в който последното нещо въртящо се в главата ми е за това.  Просто навсякъде в интернет пише, че е от нещата при приемането преди да те вкарат в предродилна. Дано само да не стане 'инцидент' по време на раждането, ще има да се червя като домат и след изписването хахах.
Изобщо не го мисли. На никой не му пука какво ще се "изтърве" 😃 . Те са се нагледали на какво ли не хората. Ще чуваш "давай,давай,давай" и "дишай,дишай,дишай" 😊 В окръжна е така , в МД им правят клизми (поне 2017 правеха). Ти с избор ли ще си и , ако да и  не е тайна към кой лекар си се ориентирала ?

С избор, при доц. Славчев. Не беше той следящ цялата бременност, само ще изражда. Една приятелка роди при него и ми го препоръча, АГ следящ и тя към него ме насочи. Два пъти минах, единия път днес в родилното на преглед. Симпатичен е и се вижда, че си разбира от работата. Принципно имам PTSD от лекари и болници, тежко изкарах първите години на тази планета, и от там ми е останало. Но пък покрай него съм спокойна, което е нещо. 🙂 И ми харесва, че е ЗА нормалното раждане. Малко даже ме хваща яд, че не се записах при него от началото. 😀 Винаги има следващ път, не знам как ще родя първото ама вече мисля за второ бебе. 😀🙈 Иначе екипите са се нагледали на какво ли не, едва ли ще направя нещо, което да ги изненада. Надявам се всичко ще мине леко и меко, бебчо и аз ще сме добре и бързичко ще се приберем при таткото. 🙂

# 266
babymonkey , на правилното място си значи 🥰 Доцентът ми води бременността и ме изражда. Тръгнахме за естествено , обаче щурчето се беше завъртяло в последния момент и се наложи да ме оперират. Перфектен оператор е. И на мен така, благодарение на него , цялата бременност ми беше спокойна. Всичко ще е наред , стискам силно палци . Бъди сигурна,че ще бъдат положение най-адекватни грижи за теб. 😌🍀 И за следващото бебче - знаеш кой е човекът Innocent

# 267
Здравейте, много ми е интересно, слагат ли ви веднага бебето като се роди върху вас и без да режат веднага пъпната връв или бързат да го изкъпят и облекат и т.н. Чела съм, че е хубаво да се изчакат две минути преди да се пререже връвта, е разбира се ако има възможност и раждането е естествено...
благодаря Simple Smile

# 268
  • Варна
Здравейте, моля майките родили лятото в окръжна да споделят, бебетата в родилното с дълъг ръкав ли ги искаха ?

# 269
Здравейте, моля майките родили лятото в окръжна да споделят, бебетата в родилното с дълъг ръкав ли ги искаха ?

Родих лятото на 2019 в окръжна. Вие решавате какви дрешки да носите, те нямат изисквания за ръкавите. Около 90% от бебетата бяха с дълъг ръкав по мои наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт