Окръжна болница Варна - тема 9

• 37 802
  • 482
  •   1
Отговори
# 135
Някой има ли актуална информация какво е положението вмомента? Май дочух, че било много претъпкано и нямало места. Малко се притеснявам да не тръгнат да връщат. И с това извънредно положение дето го удължиха...

# 136
Здравейте!

Преди около месец бях в така наречената вип стая. Чувствах се много зле през първите 2 дни след секцио. Определено беше добро решение според мен, че избрах да съм сама. Тези стаи са точно преди Неонатологията и е много шумно, понеже постоянно има движение там. Да не отварям темата, че на служителите в Неонатологията целия свят им е крив. Има и известни изключения, но като цяло съм потресена от отношението. Тези от родилно пък са много мили. Знам, че ромките ги слагат отделно и не смесват. Не се допускат посещения. Може 2 пъти на ден да се оставят долу на охраната някакви пратки за родилките.

Здравейте!
Искам да попитам дали си заслужава вип стаята или е по-добре с друг човек?
Кога дават бебето след раждане?
Ако не се плати избор на екип или стая, има ли вероятност да те сложат при ромките?
Благодаря!

# 137
impresita беше лудница преди няколко дена. В сряда ме изписаха и беше спокойно.
temma не се притеснявай, няма да те сложат при ромките. Без значение дали ще си платиш или не, отношението е чудесно на всички от родилно отделение.
Понеже бях секцио, първия ден задължително бях в интензивното, после вече в стая с още 2 момичета до 5тия ден. Наложи ми се да седя по-дълго и затова за следващите 3 дена се преместих във ВИП стаята, тъй като там има хладилник и ми беше писнало да разхождам нашите по 2 пъти на ден за храна.
Храната в болницата според мен не беше лоша, но не е съобразена с раждали секцио.

# 138
Категорично препоръчвам ВИП стаите. Аз успях да се преместя на втория ден и спокойствието, което изпитах беше несравнимо с предните два дни, в които нямаше миг покой и тишина. Освен това близките ми идваха при мен по всяко време през деня и ми помагаха, което в обикновена стая няма как да се случи.
Ромките ги слагат в отделни стаи, обикновено са до интензивното, така че едва ли биха сложили някоя жена с тях, без значение дали е платила за избор на екип или не, но това не означава, че няма да ги виждате изобщо.
За Неонатология съм писала неведнъж, отвратително отношение имат към родилките, с леки изключения от някоя нормална акушерка и 1 лекар.
В Родилно пък са пълна противоположност, перфектно отношение, грижи, внимание, професионализъм.

# 139
Аз се чудя дали има смисъл от вип стаята, ако изобщо ще  е свободна като родя. Аз бих взела вип стая само ако могат близките ми да идват. Предвид ситуацията с коронавируса най-вероятно вмомента никого не пускат и във вип стаята, нали? Някой може ли да сподели орясна информация и за това?

# 140
Аз се чудя дали има смисъл от вип стаята, ако изобщо ще  е свободна като родя. Аз бих взела вип стая само ако могат близките ми да идват. Предвид ситуацията с коронавируса най-вероятно вмомента никого не пускат и във вип стаята, нали? Някой може ли да сподели орясна информация и за това?

Tara542 e споделила прясна информация.
Надали за няколко дни се е променила ситуацията там. Не се допускат външни хора, роднини и дори бащата. Той само се качва да помогне с багажа при изписването.
Всеки сам си преценява дали иска да е сам или с други момичета. Пак казвам, че аз лично се чувствах добре сама, на други не им пречи и завързват приятелства. Въпрос на личен избор. Дано сме ти били полезни с информацията.
Пожелавам ти леко предстоящо раждане  и здраво бебче!

# 141
  • Варна
Аз в момента съм в родилното. Потвърждавам, че не се допускат външни лица. Могат да ви носят багаж от 11 до 12 и от 18 до 19, като го оставят при охраната (надписан за кого е), след което се качва горе в родилното.

# 142
Много ви благодаря момичета за информацията Simple Smile
Heart

# 143
Помагайте. Какви почерпки носите в окръжна в деня на изписването, предвид сега и коронавируса дали изобщо е удачно. Или просто бонбони и цветя?

# 144
И аз много се чудих и накрая занесох пакетирани сладки и солени и неща, газирани напитки и  голяма торта. Само дето го мислих толкова как ще се възприеме, понеже очевадно много се зарадваха. Тъпото беше, че ме питаха за Родилно отделение ли е почерпката или за Неонатология. Това не го бях предвидила Joy и ги оставих сами да го решат.
Помагайте. Какви почерпки носите в окръжна в деня на изписването, предвид сега и коронавируса дали изобщо е удачно. Или просто бонбони и цветя?

# 145
От неонатологията не съм доволна изобщо. Искам да почерпя родилното и няма да ми стане тъпо да им кажа за къде е почерпката. Даже ще сложа бележка Simple Smile То нали акушерка дава бебчето на бащата? Simple Smile

# 146
Бащата го държаха на стълбището в дясно от Неонатология с багажа. Преди да ни изпишат ходих в Родилното с една сестра да ми подготви документите(епикриза, болничен и тн)  и след това от Неонатология подготвят и бебето. Последно в стаята имаше сестра от Неонатология, която дава кратка инструкция и епикризата на бебето. Поне при мен така беше. Според мен най-добре подготви сестрата от Родилно,  че ще има почерпка за тях и тя ще дойде. При мен се получи случайно, понеже тя дойде да вземе платежното от бащата за избор на екип. Така дадохме на нея почерпката и им казахме те да си поделят. Надали ще бъде същия екип на смяна, който те е израждал, но все пак за здраве...

Честито бебче и бързо възстановяване! Flowers Hibiscus

# 147
Здравейте, искам да попитам някоя мама има ли раждала в ОБ , нормално раждане с епидурална упойка. Мнение?

# 148
  • Варна
Аз също при първото раждане бях сама в стая и сега се бях затръшкала да е така, никак не обичам да съм с чужди хора. Да, но точно тогава беше ремонта на родилното и.. нямаше места, камо ли самостоятелни стаи. Настаниха ме с още 2 момичета и наистина беше приятно, помагахме си, изобщо не беше толкова страшно Blush Затова искам да ви кажа, и да няма самостоятелна стая, всичко ще бъде наред!

# 149
Дойде време да споделя и моите лични впечатления от окръжна болница Варна. При второ дете в никакъв случай не бих избрала да раждам там. Бях с избор на екип. Доволна съм от самото раждане и акушерките са много сърцати и добри хора и се вижда как с радост си вършат работата. Но дотук. Хигиената е под всякакви критика. Личи си, че в правен някакъв ремонт, но то като не се поддържа и е мръсно какъв смисъл от ремонта. За тези 3 дни когато бях там банята нито веднъж не беше изчистена. Момичето, с което бях беше там от преди 2 дена и каза, че също никой не е минавал да чисти, че и мъртва хлебарка имаше от не знам колко дни. Санитарката влиза и забърсва с един парцал само между леглата. А под леглата да не ви разказвам за каква мръсотия става на въпрос. Неонатологията е под всякаква критика. На мен ми е първо дете, сменях памперси, чистих я. Вземат ги по 2 часа сутрин и 2 часа вечер. Единият път бебка се беше наакала, но нали съм малко бавна имаше 5 минути до когато трябваше да я водя в неонатологията и не я смених. Е, след 2 часа ми е върнаха пак оакана със моя си сменен памперс. Пък какво остава за къпане. В деня на изписването сменят памперс, обличат дрешки. Попитах ги за една бяло течение отдолу на детелинката и отговорът им беше:Ами може да го поизчистите с малко олио. Прибрахме се вкъщи и свекървата като взе да й прави тоалет се възмути много и наистина ми показа как се е възпалила отдолу. Нещо, което от неонатологията скриха, защото естествено не са й правили тоалет отдолу през престоя и кой знае сиг 1 път са в изкъпали. Ужас направо. А за кърменето не искам и да разказвам. Нищо не ти обясняват. Ходих 3 пъти да ги моля докато дойде консултант за кърмене, който обясни нещо за 2 минути, че много бързаше.Иначе шишета та с добавките вървят. В резултат на това, че кърменето не се подкрепя от окръжна особено, тъй като видях, че и другите момичета се разхождат с добавки в количката като се прибрах продължи да мъча бебка на гърда, говорих с двама консултанти, никой не пожела да дойде до вкъщи заради коронавируса. А аз нямам правилна стойка за кърмене, детето се къса от рев и не ще да сучи. Да, кърмата ми дойде на 5тия ден, но не мисля че това е била причината, а просто неадекватното отношение и безхаберие от неонатологията. Сега ми е адски болно, че имам кърма, а тя неще и не  ще да сучи. Коликите почнаха, реве, повръща. Сумати шишета накупих на различни марки, сменях биберони, а тя се дави често и просто е някакъв кошмар. Кърменето е много по-трудно и страшно от раждането, ако няма кой да ти окаже адекватна помощ. Та, това е моят опит. Втори път ще избера болницата с по-добрата неонатология.

Общи условия

Активация на акаунт