Окръжна болница Варна - тема 9

• 36 626
  • 471
  •   1
Отговори
# 450
Искаме и бащата да присъства на раждането и ни казаха, че трябва да си изберем екип. Иначе не можело.

Също и ако някой има опит с присъствието на бащата, ако може да го сподели.
Благодаря предварително.
А защо трябва да се “избира “ екип при положение ,че се избира само лекар, а и във вашият случай и вие никой конкретно не познавате и не търсите оттам. Според мен всички лекари са еквивалентни в момента в Окръжна и когото и да “изберете” или да не изберете вниманието ще е все едно. Така в било винаги в Окръжна. За второто си раждане държах да съм с моята лекарка,която вече не работи там, избрах само нея, платих 200 лв с касов бон и това беше. Моят съвет е да не давате излишни пари,услугата ще е една и съща.

# 451
  • Варна
Гледам ценоразписа и никъде няма такова условие да се плати за екип и само тогава бащата да може да присъства. Нека ви го покажат това условие разписано официално в правилник ,ценоразпис и прочие

# 452
Дами, помагайте! Искам да си приготвя чантата за болницата, но имам няколко въпроса. Не съм сигурна колко време точно, ще седя в болницата. Затова искам да се подготвя за 5 дни, като за след секцио.

1. Колко памперси ще ми трябват?
2. Какви чехли домашни или гумени?
3. Колко нощници, или 1 ще стигне, като се преобличам през деня?
4. Можело и спално бельо по пожелание. Какво спално бельо мога да занеса?
7. Колко пелени? Пише 2 комплекта, но какво означава? Приготвила съм 3 пелени. Стигат ли?
8. Каква козметика (олио, шампоан) и колко големи?
9. Какви кърпички и каква бройка?
10. Колко комплекта дрехи за бебето?
11. Кое остава за болницата?

# 453
Дами, помагайте! Искам да си приготвя чантата за болницата, но имам няколко въпроса. Не съм сигурна колко време точно, ще седя в болницата. Затова искам да се подготвя за 5 дни, като за след секцио.

7. Колко пелени? Пише 2 комплекта, но какво означава? Приготвила съм 3 пелени. Стигат ли?

Здравей, 1. Вземи си 1 пакет памперси за новородени.
2. Чехлите е по добре да са гумени, тъй като ще влизаш с тях в банята /не е нужно да трупаш допълнително багаж, ще ти стане сложно после с търсене и подреждане в стаята/.
3. 1 нощница няма да ти стигне, поне 2-3 /аз по принцип ги мразя, но в първите 2 дни е задължително/. После си слагах пижама 😁.
4. Аз не си взех спално бельо, много натежава, но ако предпочиташ за твой комфорт си вземи.
5. Пелените които искат се продават в комлект/един съдържа две части/ трябват ти два, които остават за тях.
6. Олиото и шампоан са на Хип и те остават.
7. Мокри кърпи 2 пакета /единия стои зареден с памперсите когато ги вземат за баня/, другия ще ползваш ти.
8. За дрехите на бебето, аз бях секцио 5 дни с подготвени 5 комплекта от ританки, боди и чорапи и не ми стигнаха /стават инциденти с кърменето и смяната на памперс 😂/.
Ако има нещо друго питай не се претиснявай 😉
Леко раждане ти желая!

# 454
5. А какви са тези пелени, които те искат?
6. Задължително ли е да са на Хип?
7. Пакети от по 120 броя ли?

Здравей, 1. Вземи си 1 пакет памперси за новородени.
2. Чехлите е по добре да са гумени, тъй като ще влизаш с тях в банята /не е нужно да трупаш допълнително багаж, ще ти стане сложно после с търсене и подреждане в стаята/.
3. 1 нощница няма да ти стигне, поне 2-3 /аз по принцип ги мразя, но в първите 2 дни е задължително/. После си слагах пижама 😁.
4. Аз не си взех спално бельо, много натежава, но ако предпочиташ за твой комфорт си вземи.
5. Пелените които искат се продават в комлект/един съдържа две части/ трябват ти два, които остават за тях.
6. Олиото и шампоан са на Хип и те остават.
7. Мокри кърпи 2 пакета /единия стои зареден с памперсите когато ги вземат за баня/, другия ще ползваш ти.
8. За дрехите на бебето, аз бях секцио 5 дни с подготвени 5 комплекта от ританки, боди и чорапи и не ми стигнаха /стават инциденти с кърменето и смяната на памперс 😂/.
Ако има нещо друго питай не се претиснявай 😉
Леко раждане ти желая!

# 455
Пелените представляват това

Аз олио и шампоан занесох на нивеа.
Колкото и кърпи да вземеш по брой няма да са ти излишни.
Пелените ги взех от едно магазинче за бебешки стоки на пазара.

# 456

Ей такива сме взели. Дали ще свършат работа?

# 457
  • Варна
Здравейте!

Аз имам питане относно изписването. Четох назад в мненията и годините, че казвали 2 часа преди да ви изпишат. И сега ли така се практикува?

# 458
  • Варна
Ако всичко върви нормално си има клинична пътека и изписването се знае кога е. Ако се чакат някакви кръвни или други показатели да се видят как са и тогава да се реши: да-разбираш на денят.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 23:35 от Ivka_smile

# 459
  • Варна
ivka_smile, благодаря много!

# 460

Ей такива сме взели. Дали ще свършат работа?

Тези няма да свършат работа, искат такива каквито ти пуснах, обикновенни бели! А тез, които си взела ще ти вършат работа в къщи, аз ги ползвах за къпането и повиването.

# 461
Здравейте!

Аз имам питане относно изписването. Четох назад в мненията и годините, че казвали 2 часа преди да ви изпишат. И сега ли така се практикува?

И трите пъти ми казаха в деня на изписването, преди това не знаех кога ще е. Моите роднини не са от Варна, а доста далече. Първо казват до 10ч най-късно, изпитванията май бяха от 13ч, не помня точно, защото винаги излизах по късно. Изчакват роднините ви да се съберат и тогава ви изписват. Просто ги предупредете, че чакате хора, които не са от Варна и няма проблем. Когато се съберат отивате и им казвате, че сте готови и ви изписват официално.

# 462
  • Варна
Здравейте!

И трите пъти ми казаха в деня на изписването, преди това не знаех кога ще е. Моите роднини не са от Варна, а доста далече. Първо казват до 10ч най-късно, изпитванията май бяха от 13ч, не помня точно, защото винаги излизах по късно. Изчакват роднините ви да се съберат и тогава ви изписват. Просто ги предупредете, че чакате хора, които не са от Варна и няма проблем. Когато се съберат отивате и им казвате, че сте готови и ви изписват официално.

Много благодаря! Ами моите са "проблемни", защото са на 300 км. Надявам се да нямам главоболия и покрай изписването поне.

# 463
Никога не е било от 10 ч. Изписването започва от 12 ч. Визитацията на бебета е от 8:30 до 9 ч. Ако няма някакъв проблем след нея идват и казват дали ви изписват, след това почват да пишат епикризите на майката и детето, което отнема време, след като са готови документите си чакате реда, ако има и други изписани.
НА мен ми казаха 12:30, а излязохме чак 14:30.

# 464
Здравейте!

Много благодаря! Ами моите са "проблемни", защото са на 300 км. Надявам се да нямам главоболия и покрай изписването поне.

Моите са на 200км. Единия път имаше и проблем и закъсняха. В болницата ме успокоиха, че те са там, когато дойдат да им кажа и ще ни подготвят. Даже и мляко за бе ето ми дадоха въпреки, че вече реално бях изписана. Тръгнах си към 17ч.

Общи условия

Активация на акаунт