Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рим - 23 тема

 • 19 451
 • 242
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 928
apocalipso явно задаваме едни и същи въпроси и затова никой не отговаря
Ако от термини се хване автобус в 5.30 , със сигурност около 6 ще сте на летището, но точно за първото бусче не е лошо да резервирате предварително билети
Доколко разбрах летището е много малко, така че и пристигане до 7 е добре
За да не се ограничавате само в търсене на хотели около термини, друг вариант е метро+ автобус 520
Този вариант мисля че пак е около 30-40 мин, но нека каже някой който е пътувал
Аз имам друго питане, което не намерих на 1 страница и много се надявам някой да отговори
За чампино има ли автобуси от отавиано ?
Редактирам  се, ситбус пътуват от ватикана до чампино, но не знам защо пише че пътува цял час.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 10:30 от The Invisible

# 31
 • Мнения: 5
Turistika, няма проблем и  според мен да се придвижите пеш. Наблизо е джелатерия La Romana и ние всяка вечер с дъщеря ми ходихме по това време да хапнем сладолед. Не съм се притеснявала.
Благодаря ти, Cosima ! Друго си е да го чуеш от местен. Ще хапнем сладолед и там, надявам се.
А от тази част на града до Ватикана кой е най-лесния начин за придвижване? Виждам, че има и автобуси, но сме планирали в събота сутрин да ходим до там. В разписанията пише почивни и работни дни. Събота за работен ли го броят?
Може ли да им се разчита, или за по-сигурно да вземем метрото, или пеш за 1-1.30 часа?

# 32
 • IT
 • Мнения: 3 586
На някои от въпросите е отговаряно безброй пъти, достатъчно е да прелистите една тема, за да разберете дали времето ще ви е достатъчно да стигнете и т.н. 
Лично аз съм отговаряла в предишна тема дали има автобуси до оттавиано- Да, има шатъл, защо да е невъзможно да пътува цял час, Та дори и повече. Това е от другата страна на града. Чампино въпреки че е градско летище е след околовръстното. Аз живея на около 20 км от него от същата част на Рим и ми трябват  Мин около 20 Мин да стигна.
———-
Събота е неработен ден.
До Ватикана с метрото от където сте вие първо Б, после А. Или пеша.
——
Сан Лоренцо- живеят доста студенти, място популярно сред тях и за хранене и за аперативо и за квартири. Зависи къде е апартамента, квалталът е между двете гари Термини и Тибуртина(образно) така че е напълно възможно да се стига пеш за 15-20 Мин. до Термини.

# 33
 • Мнения: 39
Turistika, за мое огромно съжаление хич не съм местна. Виж на Аllexa .7 трябва да се довериш. Аз просто две години подред отсядах в хотел южно от ул. "20-ти септември". До Ватикана ходих с метро от пиаца Република до Отавиано.  И пеш може, хубава разходка, но после цял ден ще сте на крак. Така че добре прецени възможностите си.

# 34
 • Мнения: 2 928
Благодаря на всички  за търпението да отговарят на едни и същи въпроси, но когато нещо не е на първа страница не винаги може да се прочете. Кога човек чете по диагонал, кога почва от първа страница, а търсеното нещо е на последна.
Имам въпрос за куиринале, какво включват двата тура тематичен и артистичен /разликата в цената е драстична/ , и всъщност само два ли са?
защото тук намерих различни


И какво мислите за подобен тур? Прекалено евтино ми се струва, за да е хубаво
https://www.airbnb.com/experiences/1229301?s=67&shared_item_ … arer_id=331105643
Също ме интересуват има ли аудиогидове или аудиофайлове на забележителностите

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 13:54 от The Invisible

# 35
 • Мнения: 1 487
Два тура са.
От официалният сайт
Скрит текст:
Посещение на маршрути
Път 1 (художествено-институционален) : посещение на благородния етаж и приземния етаж - средна продължителност h. 01:20.
Маршрут 2 (художествено-институционален и тематичен) : който включва, освен маршрут 1, посещение на Вазела, Градините и Каретите - средна обща продължителност h. 02:30 ".
Път 1 е безплатен, с изключение на задължителната резервация в размер на 1,50 евро.

Маршрут 2 има цена от 10 евро, включително услугата за резервации. Той е безплатен за ученици и учители от училищата, които организират посещенията; за тези, които не са навършили 18 години; за студенти и преподаватели от факултетите по Архитектура, Опазване на културното наследство, Образователни науки и специалности по литература или литературни предмети, с археологически или историко-художествен адрес, на Факултетите по писма и философия и на Академиите за изящни изкуства, след представяне на удостоверение за записване за текущата учебна година; за инвалидите и техните спътници, с изключение на правото на резервация.

За посетители на възраст между 18 и 25 и над 65 години и за учители от държавните училища цената на маршрут 2 е 5 евро.

Начини на плащане
Кредитна карта при закупуване на билети онлайн и чрез кол центъра. Кредитна карта, дебитна карта или пари в брой в случай на покупка в INFOPOINT.

път  1 ( Художествено-институционален )
Благороден под

Голямо стълбище, Зала на залата на празниците, Галерия с бюстове, Зала на сезоните, Зала на кирасиерите, с изглед към параклиса Паулин, Първо представително помещение, Добродетелска зала, Зала Дежу, Зала на ложи, Зала на Бусоланти, Зала del Balcone, Salottino San Giovanni, Sala Gialla, Sala di Augusto, Sala degli Ambasciatori, Sala d'Ercole, Sala degli Scrigni, Passaggetto di Urbano VIII, Sala di Druso, Study of the President, Sala degli Arazzi di Lille, Napoleonic Lounge в библиотеката Piffetti, Sala del Bronzino, Loggia d'Onore, Sala delle Api, Sala delle Dame, Sala della Vittoria, Sala della Pace, Sala della Musica, Sala dello Zodiaco, Sala delle Fabbriche di Paolo V, Sala degli Arazzi, Hall degli Specchi, Фестивална зала.

Приземен етаж

изложба за историята на Двореца, като резиденция на папите, савойците и президентите на републиката; Зала на папите; Проучване на краля; Стая, съседна на Кралското проучване, с излагане на Савойския и Албертинския устав; Стая, посветена на президентите на републиката, с експозиция на италианската конституция, на исторически документи, снимки и прожекция на късометражни филми; Сала дел Картапамондо, с изложба на исторически и институционални обекти и документи.

път  2 ( Художествено-институционален и тематичен )
Благороден под

Голямо стълбище, Зала на залата на празниците, Галерия с бюстове, Зала на сезоните, Зала на кирасиерите, с изглед към параклиса Паулин, Първо представително помещение, Добродетелска зала, Зала Дежу, Зала на ложи, Зала на Бусоланти, Зала del Balcone, Salottino San Giovanni, Sala Gialla, Sala di Augusto, Sala degli Ambasciatori, Sala d'Ercole, Sala degli Scrigni, Passaggetto di Urbano VIII, Sala di Druso, Study of the President, Sala degli Arazzi di Lille, Napoleonic Lounge в библиотеката Piffetti, Sala del Bronzino, Loggia d'Onore, Sala delle Api, Sala delle Dame, Sala della Vittoria, Sala della Pace, Sala della Musica, Sala dello Zodiaco, Sala delle Fabbriche di Paolo V, Sala degli Arazzi, Hall degli Specchi, Фестивална зала.

Вазелата

Изложба на прибори за хранене, порцелан, канделабра, кухненски прибори, услуги на Ричард Гинори, порцелан Майсен, прибори за хранене от Север, ориенталски порцелан от Савой.

Градините

Пресичане на градините, преминаване през местността Бошето с Фонтана Рустика, комплекса на Torretta di Ippolito d'Este, Fontana delle Bagnanti и Coffee House.

Колички

Посещение на Музея на превозите, където се съхраняват четирите карета Gran Gala от 1789, 1817 и 1819 г., както и на Галерията на Галаските файтони, използвани до 1939 г .; изложба в историческия кабинет на сбруите, предлагани от различни суверенни на Савой, на исторически спомени от Савой и на някои украшения на каретата на Наполеон, крал на Италия.
( За достъп до изложбената зона на каретите трябва да се използва външно стълбище, състоящо се от около 80 стъпала, което също трябва да бъде прибрано на връщане ).

Приземен етаж

Изложба за историята на двореца, като резиденция на папите, савойците и президентите на републиката; Зала на папите; Проучване на краля; Стая, съседна на Кралското проучване, с излагане на Савойския и Албертинския устав; Стая, посветена на президентите на републиката, с експозиция на италианската конституция, на исторически документи, снимки и прожекция на късометражни филми; Сала дел Картапамондо, с изложба на исторически и институционални обекти и документи.

В случай на дъжд, посещението може да не включва пресичане на градините.

Общо взето във вторият се разглеждат допълнително градините, зала с карети и зала с порцелани. Аз бих избрала него. Провежда се само на италиански обаче. Снимането е забранено.

Линкът ме препраща към airbnb.

# 36
 • Манчестър
 • Мнения: 1 903
Следя темата и допълвам плана за ново посещение.

# 37
 • Мнения: 8
Здравейте! Някой може ли да каже, как и с какво е най удобно да се придвижим от Рим до Неапол? И колко ще ни струва това? ☺️☺️☺️

# 38
 • IT
 • Мнения: 3 586
С влак, влезте в сайтовете на Трениталия и Итало и вижте за конкретният ден и час, има различни цени

# 39
 • Варна
 • Мнения: 1 085
Здравейте! Някой може ли да каже, как и с какво е най удобно да се придвижим от Рим до Неапол? И колко ще ни струва това? ☺️☺️☺️
Ако сте повечко хора проверете и кола под наем - цените не са толкова високи.

# 40
 • Мнения: 43
Здравейте, за втори път отивам до Рим.Но тогава се върнахме през Бари. Сега ще се върнем от Рим/Чампино. Отиването и връщането от Чампино до Рим ми е ясен. Автобус 520 до метрото и от там линия А до метростанция Чипро. Ще спим до Чипро. Полетът на връщане е в 8 часа. На летището твябва да сме най.-късно около 6 и 30 сутринта. Знам че метрото тръгна в 5 и 30.Та питането ми е дали е възможно да стигна навреме до летището сутринта по тоя маршрут. Ще стигне ли час? Ще имам и куфар за чекиране. Или ако не дайте ми друг вариант. Благодаря.......

# 41
 • Мнения: 2 928
Здравейте, за втори път отивам до Рим.Но тогава се върнахме през Бари. Сега ще се върнем от Рим/Чампино. Отиването и връщането от Чампино до Рим ми е ясен. Автобус 520 до метрото и от там линия А до метростанция Чипро. Ще спим до Чипро. Полетът на връщане е в 8 часа. На летището твябва да сме най.-късно около 6 и 30 сутринта. Знам че метрото тръгна в 5 и 30.Та питането ми е дали е възможно да стигна навреме до летището сутринта по тоя маршрут. Ще стигне ли час? Ще имам и куфар за чекиране. Или ако не дайте ми друг вариант. Благодаря.......
Може би към 7 ще сте на летището
друг вариант е шатъл  ситбус , но трябва да вървите около 30 мин пеша

# 42
 • Мнения: 43
Благодаря? Но не разбрах от къде се върви 30 мин.

# 43
 • Мнения: 2 928
Благодаря? Но не разбрах от къде се върви 30 мин.
от вашата спирка на метрото до улица Crescenzio до ватикана, където спира SITBusShuttle
https://www.google.com/maps/dir/Cipro/SITBusShuttle+-+Vatican+St … !2d41.9054683!3e2

# 44
 • Мнения: 43
Много благодаря!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт