БХС

• 16 248
  • 132
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Кое точно те притеснява в тези хормони?

Това не са им стойностите, а както се вижда тук се изчислява част от медианата. Това се взима предвид, за да могат да се изчислят рисковете за трите синдрома. В резултатите рисковете и за трите са ниски, значи всичко е наред.
Ако например частта от медианата на ЧХГ беше завишена (над 1 например), тогава щеше да излезе завишен риск за Даун.

# 121
Ами,това, че са много ниски..

# 122
  • Sofia
Не са ниски, а са точно такива, каквито трябва да бъдат.

# 123
Papp-a и hcg?

Не са ниски, а са точно такива, каквито трябва да бъдат.

# 124
  • Sofia
Да, за тях говоря.
Пак повтарям - това не са им стойностите. Тук е изчислена частта от медианата, която е нужна за изчисляването на рисковете.

ПП : ако пуснеш едно обикновено ЧХГ, ще видиш съвсем различни цифри.

# 125
Изненадахте ме,че са точно каквито трябва да бъдат.. От вчера съм на тръни😅❤

Да, за тях говоря.
Пак повтарям - това не са им стойностите. Тук е изчислена частта от медианата, която е нужна за изчисляването на рисковете.

ПП : ако пуснеш едно обикновено ЧХГ, ще видиш съвсем различни цифри.

# 126
Здравейте, мами, имам въпрос: кога и къде се прави БХС (в София)?

В 12 седмица съм. На първа консултация моята лекарка бързаше и ми каза, че ще ми напише всичко, което трябва да подготвя преди следващия преглед. Даде ми листа и ми каза само да си запазя час за фетална морфология и да си пусна кръвни изследвания. Преди това, докато ме гледаше на ехограф, спомена нещо за някакво изследване в Майчин дом, което трябва да направя "в някакъв момент", но останах с впечатление, че този момент ще е след месеци. Сега виждам, че е написала през юни да нося морфология, БХС и изследвания. Сега чета, че този БХС се прави ДО 2 дни след ултразвукова снимка и се чудя дали това е въпросното изследване, което се прави в Майчин дом. На страницата на Майчин дом има някакво изискване за ултразвук с посочен NT, но на моята снимка това липсва, имам само CRL. Дали не мога да направя БХС в друга по-близка лаборатория, като го комбинирам с другите кръвни? Примерно просто да отида в Цибалаб за всички изследвания още утре? Също дали е рано да правя ПКК и тестовете за нива на витамин Д и Б12 цял месец преди следващия преглед? Не ми се ходи по сто пъти за кръв, а не знам кога е правилния момент. А и виждам, че е хубаво БХС да се направи рано, не да чакам още 3 седмици до следващия преглед.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:56 от Chupacabrita

# 127
Аз правих БХС и ФМ, също и ехокардиография в МЦ Марковс.
Бхс и ФМ правих в 12г.с + няколко дни.
Кръвни изследвания или урина ако са само профилактика, от рода на пкк, биохимия и прочее, гледам да ги правя близо до прегледа. Освен ако докторът не ми е казал да ги пусна и след резултати да му ги изпратя ( в случая така процедираме с моя АГ и така действаме бързо, пускам изследвания, като излязат му ги пускам по вайбъра и ми назначава терапия)
Бхс и ФМ си имат срок на извършване. Виж където си решила да правиш, в кои срокове изискват. В Марковс може да видиш в сайта или са им звъннеш и ще ти кажат.

# 128
Здравейте!Вчера бях ва ФМ в Марковс и ми правиха БХС.Днес ми дойдоха резултатите,но нищо не разбирам и ми се виждат по-различни от тези които трябва да бъдат.Някой  имал ли е подобни и знае ли какво означава това?

# 129
  • Sofia
Това не са резултатите от БХС, а само хормоналният анализ.

# 130
Здравейте, мили дами! Излезе ми резултата от БХС. Така като гледам всичко е наред, но следващия ми преглед е през месец юни. Исках да попитам и вашето мнение относно резултатите ми от БХС.

# 131
Мили дами,

Дали бихте могли да ми кажете има ли нещо много притеснително от следната БХС?

Благодаря ви!

# 132
Според мен всичко изглежда наред .Рисковете са ниски

Общи условия

Активация на акаунт