БХС

• 16 284
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото виждам резултатите ви са добре
Надявам се и за напред всичко да е добре и да имате лека бременност

# 91
Здравейте,
Искам да Ви попитам някоя от Вас при първа фетална морфология (моята беше в 12с и 6д) имала ли е уголемяване на нухалната транслуценция (НТ) и на бебо в последствие да се установи, че му няма нищо и е здравичко. Моля да ми кажете и колко мм е била при Вас. В петък бях на фетална и при нас е 4,2мм, днес чакам резултат от БХС и умирам от страх.

Доктора каза, че след като излязат резултатите от БХС ще реши какво да правим. Спомена пренатест и амниоцентеза.

# 92
  • Варна
Здравейте, може ли за мнение. Пуснах БХС най - вече заради риска от прееклампсия, но ли се струва че хормоните ми нещо не показват добри резултати. Papp ми се струва нисък, четох много но не съм сигурна з какво точно е индикатор това. Моля за мнение. И риска за Едуардс ми изглежда висок. Имам направен пренатален тест, който е негативен но все пак .....се притеснявам.

От какво друго може да се влияе този хормон. В началото на бременността имах отлепване, може ли да е свързано с това?

# 93

Какво мислите мами за тези резултати 😊

# 94
Здравейте, може ли някой който вече е правил ранен БХС да сподели на кое място включват риск от преждевременно раждане, прееклампсия и ретардация на плода? Ще правя пренатален тест, така че се интересувам от включване на тези 3те като цяло освен оценката на риска за хромозомните аномалии. Също така, възможно ли е ранната фетална морфология да се направи на едно място, а БХС на друго, или е препоръчително да е на едно и също място защото резултатите се тълкуват съвместно? (и кое от 2те е първо - ФМ или БХС). Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси, тепърва се ориентирам в нещата

# 95
  • Sofia
Зависи къде правите БХС.
Ако кръвта за БХС се праща в Майчин дом - там не изследват тези 3 допълнителни риска.

ФМ можете да си я направите допълнително при който искате специалист по ФМ. Измерванията за БХС могат да се направят и от обикновено АГ. Тези измерванията се правят в деня, в който давате кръв за БХС.
Аз си направих БХС (кръв + измерванията за него) при следящия АГ и ФМ при специалист по ФМ.
Няма значение кое е първо и кое е второ - и двете се правят в един и същи период (11+0 до 13+6). Резултатите от ФМ Ви ги казват на момента. За резултатите от БХС се чака поне седмица. В този ред на мисли, може би е по-добре да се направи първо БХС, защото ако има отклонения, да може на ФМ да се обърне повече внимание на бебето в зависимост от отклоненията. Но трябва все пак да се внимава да не се изпусне периодът за ранната ФМ.

# 96
Здравейте, дами. Скоро надявам се ще стигна до момента за ранна БХС. Повечето от вас в Майчин дом ли го правят, или избират и някоя частна лаборатория. Просто майка ми има много лоши преживявания с лабораторията им там и то за нещо много елементарно като кръвно-захарен профил. Предварително благодаря Simple Smile

# 97
Следящият Ви АГ би трябвало да се занимава с това къде да изпрати пробата/или да изпрати Вас да дадете кръв в определена лаборатория.
Все пак БХС не е само вземане на кръв, а и замервания, които АГ прави.

# 98
Следящият Ви АГ би трябвало да се занимава с това къде да изпрати пробата/или да изпрати Вас да дадете кръв в определена лаборатория.
Все пак БХС не е само вземане на кръв, а и замервания, които АГ прави.

Здравейте, наясно съм с измерванията, знам и той къде насочва. Просто питам  дали някоя от вас е ходила в някоя частна лаборатория, за да мога да го обсъдя с него....

# 99
Това е лично решение на АГто. Обикновено си работят с определени лаборатории и може да не е съгласен конкретният лекар.

# 100
Здравейте, дами. Скоро надявам се ще стигна до момента за ранна БХС. Повечето от вас в Майчин дом ли го правят, или избират и някоя частна лаборатория. Просто майка ми има много лоши преживявания с лабораторията им там и то за нещо много елементарно като кръвно-захарен профил. Предварително благодаря Simple Smile

Здравейте, може да видите моето мнение и отговорът на Brin de muguet малко по-нагоре, аз в крайна сметка направих и ФМ и БХС в МЦ Марковс, защото следящият ми лекар ме посъветва да изследвам и рисковете от прееклампсия и ретардация на плода, които както стана ясно не се изследват в Майчин дом. Реално другата лекарка от инвитро болницата, при която също се преглеждах тогава, ме посъветва за Майчин дом, защото е безплатно и пробите се изследват в Националната генетична лаборатория. Но заради оценката на допълнителните рискове не отидох там, а послушах другото АГ. Успех!

# 101
След като с брутален кръвоизлив поради отлепяне на плацентата, което супер специалистите в МД не го видяха и ми казаха "нищо ти няма, прибирай се, лежи и пий но-шпа", за нищо, ама абсолютно нищо не бих им се доверила. Проучете частните лекари, има невероятни професионалисти, които ще Ви обърнат внимание, което заслужавате. Аз лично избрах частна клиника.

# 102
След като с брутален кръвоизлив поради отлепяне на плацентата, което супер специалистите в МД не го видяха и ми казаха "нищо ти няма, прибирай се, лежи и пий но-шпа", за нищо, ама абсолютно нищо не бих им се доверила. Проучете частните лекари, има невероятни професионалисти, които ще Ви обърнат внимание, което заслужавате. Аз лично избрах частна клиника.

Съжалявам за това, което ви се е случило. Там не ходя на лекар ориентирала съм се към частната практика отдавна, тъй като за мен държавните болници и здравната каса са просто подигравка. Просто АГ-то, което ме наблюдава праща дамите да дават кръв там и за това исках да проуча кой, къде е давал, но темата се измести още вчера и за това спрях и да пиша.

# 103
Забелязах, че се е изместила, но може би, защото не питате за конкретна клиника/лекар/ място за БХС. Аз мога да препоръчам с милион ръце д-р Петър Игнатов, София, Ортогин. Цялото спокойствие, време, внимание и обяснения, които можете да получите, той ще ви ги даде. Безупречен.

Съжалявам за това, което ви се е случило. Там не ходя на лекар ориентирала съм се към частната практика отдавна, тъй като за мен държавните болници и здравната каса са просто подигравка. Просто АГ-то, което ме наблюдава праща дамите да дават кръв там и за това исках да проуча кой, къде е давал, но темата се измести още вчера и за това спрях и да пиша.

# 104
На мен АГ ми предложи две места, едното е Марковс при д-р Павлова. Другото не го помня, но не е майчин дом.
Би трябвало АГ-то да Ви насочи. Разбира се, нищо не задължително.

Общи условия

Активация на акаунт