Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №4

• 36 953
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
В повечето училища педагогическите съвети за гласуването на годишните планове са тази седмица, така че ще почнат да ги оповестяват поетапно. "Старите кучета" обикновено поизчакват с ПС, за да не се налага прегласуване при евентуални указания в последния момент. Иначе протоколите за мерки са готови навсякъде.
Колко деца, престояващи едновременно в този изолатор си представяте, нали идеята е максимално бързо детето да бъде взето от близък?
То идеята хубаво е такава, но телепортацията все още не е измислена. На някой хора пътят работа-училище може да им отнема час, примерно.

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad Sad Sad  и аз мисл като Пипилота.
в тази кабинка, с още някое дете... и с учител...
https://btvnovinite.bg/bulgaria/sreshtu-covid-19-izolacionni-kab … uchilishtata.html

# 662
Моята работа е такава, че в определени дни с часове не мога да вдигна телефона. Няма как дори да видя, че някой звъни. Вярно, голямо ми е детето, но ако беше малко имаше вероятност часове да преседи в изолатор. Сега, като е голям, може да се прибере сам, но колко човека би заразил. Ясно, че пълна сигурност не може да има за никого, но този изолатор не ми се вижда най-доброто решение

# 663
Едно време имаше лекари в училищата и беше добре. Сега времената са други обаче.....

# 664
То и моето е голямо, а и работя на 10 минути от училището. Но има хора, които работят на час път. А и поне при нас, дори и преди короната, ако детето трябва да се вземе по здравословни причини, чакаха родител. Сега пък съвсем няма да ги пускат сами при подозрение за корона.
Честно нямам идея какво е вярното решение, но определено тези изолатори не ми изглеждат ок. В нашето училище са 1200 деца, мисля. Шансът да има едно дете в изолатора през зимния сезон е 0.

# 665
Не мисля, че има вариант ученикът да се прибере сам. В насоките на МОН е посочено че здравният протокол е задължителен, а в него пише, че незабавно се осъществява връзка с родителите/настойниците и се изисква да вземат ученика, като се съобразяват с необходимите превантивни мерки (носене на маски за лице, използване на личен транспорт при възможност).

# 666
Е, добре, но при невъзможност за "незабавна връзка" какво следва, дали е помислено?
Лекар, на операционната маса, работничка на лентата за "Кока-кола", зъболекар, който поставя коронка, учителка, която при 2 слети часа прави класно за срока по БЕЛ, адвокат, който защитава при безкрайно проточило се дело данъчен нарушител, съдията или секретарката по същото дело., съдия на футболен мач или състезание по борба... .. Колко от тях ще си вдигнат телефона и ще "отърчат на часа". Едва ли този регламент ще влезе в реално действие, но не е и нормално болно дете да седи с часове някъде си без право на прибиране.

# 667
В задължителния протокол не е записано, че родителите трябва да " отърчат на часа" . Предполагам затова е предвидено помещение за изолация.
Едва ли този регламент ще влезе в реално действие, но не е и нормално болно дете да седи с часове някъде си без право на прибиране.
Добър, лош....Задължителен е. Ако не бъде спазен, вероятно ще има санкции.

# 668
  • София
Изолатор после мед.бележка.
Как точно ще установи лекар, че детето е с Ковид? Тест? Ще разчитат на описание на симптомите по телефон?
Ако съберат деца с рискови заболявания и такива с Ковид, защото си мислят, че всички са с Корона, кой ще носи отговорността?
От трън та на глог, по отношение на идеите на двамата директори.
Не знам и в двете училища от репортажа да има лекар!   Та медицински е кабинетът.
Дали ще е отворен входът до тази класна стая/мед.кабинет?! ... или ще се минава покрай всички други класни стаи на етажа?
Ще им "се провалят заниманията по интереси"... Някой май забрави, че целта е да се намали контакта между различните класове.. или се виждат само намаляващите лв.
дали на някой ще му хрумне, че в занималните не трябва да събират деца от различни класове?!

... а в прословутата кабинка на 119, не забелязах да има отопление, което е лошо както за детето така и за охранителя.

# 669
  • София
Ще им "се провалят заниманията по интереси"... Някой май забрави, че целта е да се намали контакта между различните класове.. или се виждат само намаляващите лв.
дали на някой ще му хрумне, че в занималните не трябва да събират деца от различни класове?!

В училището на дъщерите ми са се съобразили с това. И досега 1 и 2ри клас си бяха целодневно със своя си следобедна г-жа, но за 3ти и 4ти правеха сборни групи, тъй като вече не беше задължително да се остава следобяд. Сега изрично са написали, че всеки клас ще си е със стая и своя група.
Но за интересите/спорт и аз се чудех дали ще отпаднат изобщо...Няма още информация.

# 670
  • София
На нас това за интересите ни го пускат проформа - не правят нищо реално..

# 671
  • sofia
На нас това за интересите ни го пускат проформа - не правят нищо реално..
Тук мисля, че се има предвид допълнителните платени занимания в училище, като танци, спорт, шах и т. н. Досега винаги са правили сбор от няколко паралелки, сега ми е интересна как ще е организирано.

# 672
  • София
Бъркаш.
Платените занимания на територията на училищата са едно нещо. Училището им дава помещения по наем.
Заниманията по интереси се финансират от МОН по специални програми и са безплатни.

# 673
То защото редовните часове в клас вървят, че и за допълнителните се загрижили.. Какъв е смисълът от маски и шлемове, стоене в една стая и учене на химия, физика и биология без да се ходи в лаборатории, след като накрая на някоя "школа" по нещо си ще съберат децата от 5-6 класа в една стая..

# 674
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бъркаш.
Платените занимания на територията на училищата са едно нещо. Училището им дава помещения по наем.
Заниманията по интереси се финансират от МОН по специални програми и са безплатни.

може и да не бърка.
при нас безплатни няма, платените са няколко неща. по избор.
Wink и са към училището, а не само наем на помещения.
най-вероятно ще ги отменят, но знае ли се.

получихме писмо от училището Sad Sad Sad големите са на кабинетна система за да се запазят учителите, защото са рискова група.

Общи условия

Активация на акаунт