🥊Şampiyon🥊 Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги *тема 25

• 14 155
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета!

Когато утрото започва с усмивка, несъмнено и денят ще бъде такъв - усмихнат, вълнуващ и красив...

Топъл и уютен празничен ден!

# 646
Ето и нещо за следобедно запълване на времето

ПРИТЧА ЗА ТЪНКАТА ГРАНИЦА МЕЖДУ СВОБОДАТА И РОБСТВОТО

Скрит текст:
Вижте – казал фараонът един ден на своите жреци – тези дълги върволици от роби, които носят камъни. Винаги сме смятали, че колкото повече роби имаме, толкова по-добре за нас. Но всъщност те ни струват немалко, а не работят достатъчно. Охраняват ги огромен брой войници, но колкото повече роби имаме, толкова по-голяма е опасността от бунтове и толкова повече трябва да засилваме охраната. Освен това трябва да ги храним добре, за да могат да вършат тази тежка работа. Вижте колко бавно се движат, а стражата не прави нищо, за да ги накара да работят по-бързо... Но така или иначе, те са мързеливи и склонни към непокорство... Трябва да променим нещо.

Ето какво. Нека утре преди изгрев глашатаите разнесат навсякъде указ на фараона, който гласи следното: „От днес на всички роби се подарява пълна свобода. Свалят се оковите ви, а за всеки донесен камък, ще получавате по една монета. Монетите можете да обменяте за храна, дрехи, жилища и дори дворци. От днес нататък всички вие сте абсолютно свободни хора!"

На следващия ден фараонът и жреците отново се събрали да видят какво се случва в долината, където преди това робите носели камъните. Това, което се разиграло пред погледите им ги поразило. Хиляди хора се надпреварвали да носят камъни, пот се леела от тях, а някои носели по два камъка наведнъж. Част от предишните стражари на бившите роби също носели камъни. Всички се опитвали да пренесат колкото се може повече, за да получат мечтаните монети и да изградят своя нов, свободен и щастлив живот.

Минали няколко месеца и фараонът продължавал с любопитство и интерес да наблюдава какво се случва с неговите поданици.
А промените били колосални. Част от бившите роби се обединили в неголеми групи и измислили технически приспособления, с които да носят повече камъни, появили се хора, които вършели разни услуги, разнасяли храна и вода.

„Със сигурност ще измислят още нови приспособления... – доволно си мислел фараонът. – Скоро ще си изберат и началник, може би ще си организират и съд... Е, нека си избират
Сега носят много повече камъни, смятат се за свободни, но по същество нищо не се е променило - както и преди, те носят камъни...

# 647

Flowers TulipЦЕЦЕ* и тази притча* ме усмихна,благодаря ти
за точните попадения..както казват  - нищо ново под небето,
всичко е добре забравено старо!!

Цитат
„Със сигурност ще измислят още нови приспособления... – доволно си мислел фараонът.
 – Скоро ще си изберат и началник, може би ще си организират и съд... Е, нека си избират"
Joy Hands Ok Hand

# 648

Охх, че хубава тема подхвана, Цеце! Благодаря ти!
Flowers Tulip..както казват  - нищо ново под небето,
всичко е добре забравено старо!!

Софи, съгласна съм с теб и съм убедена, че  свободата на ума и душата никога не може да ни бъде отнета. Но не може да има свобода без носене на отговорност. Затова се иска и смелост - да прецениш дали си готов да бъдеш свободен или само си говориш.
"Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорността."
 Зигмунд Фройд

# 649
Софи, много си права, че всичко ново е добре забравено старо!!
На днешната дата празнуваме свободата, но дали наистина сме свободни. Предците ни едва ли са си мислели, че реално освобождават само една територия, защото и до днес с пълна сила важи принципа, че всички хора са равни, но някои са по- равни от други.

„Властта означава да разкъсваш човешките умове на парчета и да ги събираш отново в нови форми, които сам си избрал.“
Джордж Оруел

Еми, писали сме едновременно.
И да допълня, реално любимият ни сериал показа борбата за освобождение от робството на семейството, от робството на ума и традицията, робството на вината и благодарността. Трудно е да бъдеш свободен.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 13:48 от cvetansk

# 650
И да допълня, реално любимият ни сериал показа борбата за освобождение от робството на семейството. Борбата от робството на ума и традицията
    Нур се появи в живота на Ийт Козан, за да го освободи от оковите, с които Айтюл здраво го беше заковала. Нур със своята младост, свободолюбив дух, освободена от предразсъдъци и сляпо подчинение, извади Ийт от летаргията, в която беше изпаднал. Накара го да живее, да мечтае и да обича ... безумно и за цял живот.
     Борбата беше безпощадна, трудно се рушат традиции и норми, още по-трудно е да се изправиш сам, разчитайки само на любовта си.
     Но успяха! Преминаха през ада, за да се озоват в рая - свободни и щастливи!

„Нур означава любов. Тя е моята първа, единствена, последна. Нур е дъхът ми. Нур е моята сила. Нур е сърцето ми. Нур – е моето всичко. Тя отново ме накара да мечтая. Тя ме научи на любов, търпение и постоянство.“
Ийт Козан

# 651

Nature Boom Не знам дали точно днес е подходящо да се съмняваме че сме свободни хора
и никой не ни пречи да бъдем такива освен собственото ни съзнание,
което пък някои знаещи*
определят като народопсихология и принципа, че всички хора са равни, но някои са по- равни от другите
го приемам че са по - жертвоготовни за добрите дела и не мислят какво ще спечелят първо.. при всички
хора го има но се проявява по различен начин при различни ситуации..
примерно ако сега се появи някой в реала или в социалните мрежи и каже/напише -
..*Мила ми Венето,после Отечеството,най-много обичам теб* ще го скъсат равните* от подигравки!
Rolling Eyes

# 652

Софи, аз не виждам нищо нередно в това, че днес на Националния ни празник говорим за свободата. Свободата - с всичките й измерения. Свободата на духа, свободата на волята и мечтите, свободата да живеем и се радваме, свободата да обичаме, свободата да бъдем човеци!

# 653

Nature Boom Време е за следобедното изкушение и тъй като днес е
 Националния ни празник, се замислих кои са
 традиционните български сладкиши,които ни правят неустоимо красиви*..

оказа се само Тиквеник* друго не намерих,
да ви е сладко!!
Yum

# 654

Софи,с малко закъснение, но веднага посягам към тиквеника. И от кафенцето не се отказвам - трябва да сме красиви, особено през този женски месец.  Благодаря ти! 

# 655

Heart Eyes Каква осанка,страхотен..като го видяха в агенцията
веднага го харесаха за рекламно лице,
 още преди да се сетят ,че това е г-н Иит Козан..
Joy

Nature BoomФЕМИ* къде пак зачезна, репетираш за каста или
Чачо дава интервюта за предстоящия нов сезон,започващ след 3 дни..!?
Joy

# 656
Софи ,нещо ми е заспало ,не ми се пише . Пък и какво ново да кажем и напишем ?
Дава интервюта Чачо за новия сезон друг път:imp: Няма нищо засега ,но се надяваме Нетфликса да пусне фотосесията за сезона с геройте .Гала вечер сто процента няма да има. 
Последно от Ча е огромен улов  риба Flushed Има снимка в нашата тема как я държи но лицето на Ча не се вижда .
Вмириса се тоя човек бе ,но това го успокоява и радва .
Софи ,времето се отопли ,не че беше много студено ,то нямаше истинска зима.  Така че стегай се отиваме на риболов ,само купи въдици че аз нищо не разбирам ,Ча ще ни се смее. Гадно ми е да слагам и пипам червей бляк .За Ча и това ще се жертваме Grin
Еми ,много добре си изразила с думи за свободата във всички измерения . Честит празник и от мен .

# 657

Nature Boom Ох-х бе Феми*..как ша се вмирише точно за нас на риба,
настроила съм се романтично опитвайки се да усетя парфюма му..
и оп мирис на Уискас*..
ужас.. и червеи, че са ни малко пиявиците..
Joy и въдици да купувам..
нЕма да стане.. ако кълве, ще е на гола кука с блесна и шише..
нали е *Гладната акула*
Joy Joy

Heart Eyes

# 658

Nature Boom Ох-х бе Феми*..как ша се вмирише точно за нас на риба,
настроила съм се романтично опитвайки се да усетя парфюма му..
и оп мирис на Уискас*..
ужас.. и червеи, че са ни малко пиявиците..
Joy и въдици да купувам..
нЕма да стане.. ако кълве, ще е на гола кука с блесна и шише..
нали е *Гладната акула*
Joy Joy

Heart Eyes
Ще го усетииим парфюма като пуснат Протектора .
още сега ще подушим аромата отдалеч

Есра Билгич и Мурат.

Софиии , шЪ праЙм ли движения на каста , направо са ни избрали:joy:

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:26 от femmi2

# 659

Stuck Out Tongue Winking Eye Феми* всичко и всякакви движения шЪ пра,им..
иска ли питане..нЕма само да гледаме..
ако сме на яхтата и котвата ша скъсаме
само да ни разнася и подпира така!!
Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт