Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 803
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 420
Значи топлото време няма да го спре, дори няма да го намали. Това е много лошо. Никога няма да ни напусне този вирус, защото тук китайския сценарий на спиране на епидемията няма да се състои.
Естествения подбор не е най-доброто решение, защото той не винаги прочиства тези, които трябва според интересите на обществото. Трябва спешно да излезе лекарство, иначе...става много зле.

# 12 421
  • на пъпа на Златията
Мисля че е напълно безполезно да се изследват живи хора. Болниците имат навика  да изписват хора когато са безнадежни за да не им се пишат черни точки9.
Трябва да се изследват безнадежни в отделенията  за пневмонии и туберкулоза,  трупове . И да се търсят техните контакти .
Останалите на дом . карантина .Не е необходимо да се пълнтя болниците  с грипави.

В  домашната ракия  има етанол заради неконтролирания процес  на дестилация .  р е д а к т и р а м  с е . МЕТАНОЛ  е опасния алкохол . Не че по принцип самия алкохол  не е отрова за хората , но помага за дезинфекция . . Това е  някаква отрова за човешмия организъм . Това е разликата с купения  алкохол , който го очистват.Имам комшийка която работи в тубдиспансера и не сяда на масата ез месо . Казва че приема му , я защитава от вируси .
Все си мисля че този вирус идва от комарите . Прилепите  унищожават хиляди  за ден . Макар че  прочетох че имало и прилепи плодоядни .

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 10:03 от rorik

# 12 422
А дали е възможно в Египет да не се проявява агресивно и не се разпространява вируса, заради климата, но пък да го носят от там...

# 12 423
В Хюстън са се върнали на 20 февруари...и все още по летищата няма контрол, нито спират хората, нито мерят температура.
И да болните са над 70 годишна възраст, или поне за тези, за които са съобщили възрастта.

# 12 424
  • Germany
Е те в Того едва ли са направили повече тестове от България. Може пък наистина да няма. Всички тези пътуващи насам-натам, не знам, почвам да си мисля че някъде по летищата се заразяват. Толкова хора например уж от Милано се върнали в различните страни и са заразени, а в самият град нямат много случаи.

# 12 425
Българина е корав, не го морят вируси разни.
А, дано.

# 12 426
Франция: 190 нови случая, 2 нови смъртни случая, оцщо 613 случая и 9 смъртни случая.

На тва вече му казахме Ай чиститу! Simple Smile

Що и разваляш удоволствието сИга? Тя си получава нотификейшъните за всеки умрял и требва да си сподели жената, щото една друга тука я дебне и може да я изпревари ... ама ха. Важното е да се цъка ... до последно, докато не видим как и на нас ни гори чергата - нашата, собствената, в антрето

# 12 427
И днес 06.03.всички 99 проби са отрицателни!

# 12 428
  • Пловдив
В Того е жена, минала през няколко държави. Хванала е нещо по пътя.
В болницата човек с инсулт лежи в неврология. Там няма да приемат пациент с доказан коронавирус. Та не бъркайте леглата. И не знам кои клинични пътеки са по 3 дни, мен ме държаха 7, баба ми я държаха 2 месеца. Та и там зависи кой за какво е попаднал в болница.
Пълни са инфекциозните отделения. То има грип, казаха за морбили и за хепатит А. И както и персонал няма... да не допира е до болница

# 12 429
Много странна става ситуацията у нас. Не че изгарям от желание да има вирус, но някак на общата картина ми се вижда неестествено. Всеки ден броят на изследваните се увеличава. Дано причината не е в некачествени тестове или неправилно взети проби....

# 12 430
В Египет температурите в момента са горе долу като в Южна Испания....

# 12 431
  • София
Демек да не възлагаме много надежда на първа пролет Confused ..
Според мен поне, не се възлагат вече надежди (това повече приличаше на първоначално хвърлен спасителен пояс, докато се посвикне с нещата), че топлото време "от само себе си" ще убие вируса.

По-скоро (допускам само, аз не съм експерт!):
1) УВ лъчите ще са повече, но няма да се разчита на тях само, а и явно не може-говорено е тук;
2) Хората ще спрат да посещават молове, кина, театри и пр., което само по себе си ще ограничи малко предаването на заразата. СЗО и сега казват, че ако сте на вън е трудно да го хванете просто по въздуха. Ще трябва обаче да се внимава с климатиците.
Давам следния пример - имате среща 5 човека от 3 фирми сега. Ок, няма да пуснете климатик, но няма и да отворите вероятно прозореца. Ще сте не повече от 1 час. Нямате идея къде, как и с кой са били другите партньори от срещата, а дори и да не се ръкувате - шансът не е малък. През лятото, положително ще стоите на повторен прозорец, дори и да ви е шумно. Поне с оглед сегашната ситуация. А това ще намали шанса.
3)  Градски транспорт. Лятото определено ще г ползвате по-малко. Дори и досега да не сте:)
4) По-нормално хранене и движение - ще го бъде:)
5) Други - допълвайте....

В България:
А)Знаят, че сме предпазливи и пазим възрастните хора (изключвам тия в бг мама, дето не им дреме и искат разчистване на света от тях), и
Б) Нашите пенсионери, за разликата от наборите си в почти всички други държави, нямат особено друго какво да правят, освен да седят вкъщи. Ни чужбини, ни круизи, ни пътешествия.
Затова, засега у нас се разчита младите "да го изкарат на крак"....

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 22:03 от Ronald

# 12 432
  • София
Знам , че не е за тук този линк . Но искам да внеса малко позитивно настроение.

https://www.facebook.com/117530581665050/posts/2728091573942258/

# 12 433
И днес 06.03.всички 99 проби са отрицателни!

Джуди, къде го прочете?

# 12 434
Швейцария: 123 нови случая, общо 210 случая и 1 смъртен случай.

UPDATE: Switzerland has reported 123 new cases of coronavirus over the past day, raising the total to 210 cases and 1 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Общи условия

Активация на акаунт