Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 854
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 435
И днес 06.03.всички 99 проби са отрицателни!

Джуди, къде го прочете?
Фейса на МЗ

# 12 436
И днес 06.03.всички 99 проби са отрицателни!
Представям си след един месец в темата - и днес 06.04 всичките 1000 проби са отрицателни. А дано!

# 12 437
И по-рано писах - от началото на февруари до днес (без днешните) са направени 200 теста в цяла България. Не  2000, а 200.
Писах за 2000/от началото на януари/, защото и аз знаех за 200. Те и вчера бяха някъде към 50. Пиша без да подкрепям с факти. Ще съм благодарна, ако вие намерите сайт където да го прочета. Аз този от който го бях чела, не го намирам.
Наистина ми е интересно.

# 12 438
  • София
Естествения подбор не е най-доброто решение, защото той не винаги прочиства тези, които трябва според интересите на обществото.

Кои са тези, които трябва да се прочистят според интересите на обществото?

# 12 439
Днес получих отново мейли. От училището на сина ми и от моята работа.
Ситуацията в Германия стана много сериозна, обявиха най - засеганата зона- Landkreis Heinsberg (Nordrhein-Westfalen).
На мен ми се иска да се барикадирам вкъщи.
Най- кошмарното е, че много хора не взимат елементарни мерки.
Продължават да пътуват нагоре надалу по света и след като са били в Южен Тирол, не се изолират вкъщи, а са социално активни!

# 12 440
  • град-държава
Ако не лъжат, единственото логично обяснение е, че вече е минал оттук...😒

# 12 441
Той ако е минал, едва ли е отминал, все нещо ще е останало.

# 12 442
Демек да не възлагаме много надежда на първа пролет Confused ..
Според мен поне, не се възлагат вече надежди (това повече приличаше на първоначално хвърлен спасителен пояс, докато се посвикне с нещата), че топлото време "от самосебе си" ще убие вируса.

По-скоро (допускам само, аз не съм експерт!):
1) УВ лъчите ще са повече, но няма да се разчита на тях само, а и явно не може-говорено е тук;
2) Хората ще спрат да посещават молове, кина, театтри и пр., което само по себе си ще ограничи малко предаването на заразата. СЗО и сега казват, че ако сте на вън е трудно да го хванете просто по въздуха. Ще трябва обаче да се внимава с климатиците.
Давам следния пример - имате среща 5 човека от 3 фирми сега. Ок, няма да пуснете климатик, но няма и да отворите вероятно прозореца. Ще сте не пвоече от 1 час. Нямате идея къде, как и с кой са били другите партнори от срещата, а дори и да не се ръкувате - шансът не е малък. През лятото, положително ще стоите на овторен прозорец, дори и да ви е шумно. Поне с оглед сегашната ситуация. А това ще намали шанса.
3)  Градски транспорт. Лятото определено ще г ползвате по-малко. Дори и досега да не сте:)
4) По-нормално хранене и движение - ще го бъде:)
5) Други - допълвайте....

В България:
А)Знаят, че сме предпазливи и пазим възрастните хора (изключвам тия в бг мама, дето не им дреме и искат разчистване на света от тяхх), и
Б) Нашите пенсионери, за разликата от наборите си в почти всички други държави, нямат особено друго кво да правят, освен да седят вкъщи. Ни чужбини, ни круизи, ни пътешествия.
Затова, засега у нас се разчита младите "да го изкарат на крак"....

За срещите: 15-20 човека в конферентна зала в хотел, от няколко държави, минали през всякакви самолети и летища, с климатик, разбира се, поне  за два дни. Ама, няма страшно, при тях засега има “само” около 300 случая. Поне от мои наблюдения мога да кажа, че вътре в държавата, срещите между българи се ограничават, ние отложихме такава среща. Обаче с ЕС гражданите, изискванията им и желанията не може да се разберем и да ги спрем, защото няма общи препоръки за това и се оправдават с липсата на забрани от ЕС.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 21:36 от CasaDelSol

# 12 443
  • град-държава
Той ако е минал, едва ли е отминал, все нещо ще е останало.
Със сигурност, просто не могат или не искат да го хванат.

# 12 444
.
Все си мисля че този вирус идва от комарите . Прилепите  унищожават хиляди  за ден . Макар че  прочетох че имало и прилепи плодоядни . 
Това, ако има дори малка вероятност комарите да разпространяват този вирус, по-добре лято да не идва(( Поне за мен обаче, вирусът не идва ни от прилеп, ни от змия, комар, каквото и да е.
Някакъв българин имаше интервю с него в 120 минути май беше. Много добре говори, тук имаше линк и така попаднах. Каза, че вирусът е изнесен от китайка работила в Канада, там е бил разработен, занесла го в Ухан, там пък имало лаборатория за такива изследвания. Според него вирусът е изключено да е от прилеп и тази версия, дори нещо спомена, че е доказано. Как е излезнал от тази секретна лаборатория в Ухан не се знае. Това миналия месец, още Италия не беше пламнала. Не спомена добри прогнози тогава още, предрече голям проблем да стане и изобщо...много сериозно ще става, ако случайно е прав. Как пък не му запомних името...ако потребителката се сети за този клип да сложи пак линка. Много неща каза този човек и към момента това става и позна.
Топлото време не знам да спре вирус, студ го спира, поне тези дето сега са били. Този не вярвам да е изключение, не че разбирам нещо.

# 12 445
  • Варна
Попаднах на един италиански сайт, доста полезна информация има между другото , преводача добре се справя с превода. Който, иска да види, какво се случва в най-засегнатата европейска държава, може да се порови. Конкретно , ще пусна кратък текст как се взима проба при тях :
"На операторът отнема няколко секунди, за да изтегли материала с тампона, който веднага се потапя в гел и се поставя в епруветка. Лицето, подложено на теста, може най-много да почувства малък дискомфорт или сърбеж в областта, достигната от памучния тампон.

Анализ на фарингеален тампон
Биологичният материал, взет с фарингеалния тампон, се изпраща в лабораторията за анализ, където наличието на патоген, като коронавирус, се открива или не чрез техника, наречена " полимеразна верижна реакция " (PCR). Тази процедура може да отнеме до 4 часа при традиционните тестове и за прехващане на генетичния профил на вируса се основава на процес на нагряване на взетата проба. Съществуват и преносими и по-бързи диагностични тестове, като тези, разработени от учени от Университета за наука и технологии в Хонконг (HKUST) и биотехнологичния стартъп Shenzhen Shineway Technology: диагностичният комплект, базиран на технологията на микрофлуидни чипове, той може да анализира 8 проби едновременно и отнема само 40 минути да даде положителен или отрицателен отговор.
Там, където е направен фарингеалният тампон
Фарингеалният тампон за коронавирус се извършва у дома от здравни специалисти, контактуват от самия пациент (или от лекуващия лекар) в случай, че се подозира наличието на COVID-19. Тестът се провежда и при хора в тесен контакт с потвърдени случаи на коронавирус, винаги вкъщи, където обикновено са поставени в карантина.Очевидно тези тестове могат да се провеждат и в болница за пациенти, които идват да бъдат хоспитализирани. "

continua su: https:// … //www.fanpage.it/

https://www.fanpage.it/attualita/cose-e-come-si-fa-un-tampone-faringeo/

Незнам, защо на нашите им е нужно по едно денонощие и повече за да получат резултат.

Ето тук, има за брой направени тестове за някои държави към 02 март :
https://www.worldometers.info/coronavirus/covid-19-testing/

Южна Корея - около 110 000  теста
Италия - около 24 000
Великобритания - 13 500

# 12 446
Лошото е, че не е само 1 огнище в Италия да речем, въпреки че там е най-голямото засега. В почти всички държави в западна Европа има местно разпространение на вируса. При това пътуване насам-натам, шансовете да ни подмине този вирус от малки стават на нищожни. Най-важното сега и общо взето единствената ни реалистична опция е да хващаме нещата навреме и да гасим, преди да се е разгорял голям пожар, защото разликата между сега и няколко месеца по-късно може да а в лекарство например, което тотално ще промени картината.

# 12 447
  • Брюксел / София
В училището на дъщеря ми има родител с положителен тест. Децата в семейството, които за момента на показват симптоми, са били на училище в понеделник и после са в карантина. В резултат, училището ще бъде затворено в понеделник и вторник следващата седмица. В Брюксел сме.

# 12 448
  • София
Едно време като имаше САРС, в Румъния успяха да намерят един със САРС, у нас така и не се появи/ не се намери такъв ...

# 12 449
А какво мислите за Турция ? Там пък ми е тъмна работа . Толкова голямо летище в Истанбул, в близост са до Иран и не съм чула за заразен.

Общи условия

Активация на акаунт