Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 888
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 990
  • София
Скрит текст:
Накрая нищо чудно да се стигне и масово до там, всеки, като влиза в друга държава, да представя резултати от изследване.
По-скоро на всяко влизане в дадена държава ще ти взимат гърлен секрет, тестовете вероятно вече ще бъдат мигновени и на момента ще се установява всичко. Ако не могат (не искат) да го спрат щама, ще инвестират в бързи, много бързи, моментни тестове. Което означава, че пак ще има сериозно забавяне по границите, но....

Апропо, аз също си мисля, че ако всяка година в света почнат да следят, изследват и карантинират, па макар и за 7, а не за 14 дни, всеки един болен от Грип А/Бе, да го следят как се развива, ще е почти сходно положението.

Отделно, как смятате, че ще има много болни от короната в болниците у нас, лекарите ще са без маски, и те ще мълчат всички!?
За държавата, в която се влиза, е по- лесно да си готов, изследван, отколкото тя да се занимава с всеки тепърва. Защо да се отделя допълнителен ресурс?
Арабите вече са го измислили, няма да си развалят рахата.
[/quote]
Няма да стане така. Първо, тестът ти (направен в твоята държава) може да не е достоверен. Второ, ще се изисква максимална точност, не от преди седмица, две или дори не от вчера. От момента на влизане в държавата. Да, сега изглежда невъзможно да се постигне това. Вероятно обаче в недалечно бъдеще тестовете ще го позволяват, особено след като не са кръвни.

# 12 991
  • Варна
Грипът се лекува една седмица с лекарства и седем дена без лекарства. Същото ще бъде и с корона вируса.
Предполагам че информацията ви е спусната свише. Joy

# 12 992
Грипът се лекува една седмица с лекарства и седем дена без лекарства. Същото ще бъде и с корона вируса.
Супер, една добра новина! Остава да стигне и до Китай и да пуснат милионите под карантина..

# 12 993
Цитат
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенна кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.
Изгледай клипчета от болниците в Китай и Иран и може би донякъде ще си обясниш.

Още в началото на епидемията в Китай, англичаните, а май и СЗО казаха, че подобна пандемия ще засегне 60-70% от населението на Земята. А англичаните признаха, че 400 000 загинали при тях не е преувеличена цифра.

Вече 1900 теста били направили американците. И техни икономисти са се изказали (двама засега), че по-добре бързо всички да се заразят с вируса, че да нямало отражение на икономиката. Вирусолозите са ужасени.
Ако 2%  е смъртност 400 000 при англичаните не е ли прекалено? Бързо и всички да се заразят чудесная стратегия...

# 12 994
1/4 от новите заразени в Китай са внесени от чужбина.

# 12 995
Ми то още малко да продължат да внушават, че е "просто грип" и накрая точно така ще си стане. Ще се пръсне навсякъде и ще си циркулира нон-стоп (или сезонно ако е като грипа), защото пропуснахме шанса да го изкореним в зародиш. Ей това е разликата, ей затова не помните досега толкова да се е пишело. Защото е ново и имаме (или имахме) шанс да го спрем, преди да стане поредната масова болест. Че малко са ни другите...

И аз четох/слушах по новините- че сте циркулира години наред.
Въпросът е, през това време, наистина да се опитаме да го "ограничим" доколкото е възможно, и междувременно да се търси решение-ваксина. Жалко, че още в началото СЗО не каза, че представлява риск, докато вируса беше на китайска почва най-вече. Макар и тогава не се знае колко са били реално случаите.

Относно статистиката със смъртните случаи- тя доколко е точна, имайки предвид, че много хора нямат симптоми, през това време се заразяват още повече. Но само щателно изследваните случаи - заразени и починали, оттам се води и самата статистика?

Американците с тяхната частна здравно-осигурителна система и масово народ, който няма осигуровки, как мислят да се справят? Някой от Америка дали може да каже какви мерки взимат там?

# 12 996
Аз никога не съм казвала, че КВ е просто "грип". Казвам, че глупоста на Китай е да затвори болни и здрави хора, а да ги хвалим тук, колко добре постъпили. Все пак и там са почнали от малко случаи, както в Сингапур и Южна Корея. Имали са тази възможност да спрат разпространението още в зародиш, но са решили, да пращат болните вкъщи. Естествено, че при такива действия, ще пламне епидемия. Въпроса е защо са го позволили, като погледнем в историята на Китай, виждаме че попринцип не процедират така.
Това е било съвсем в началото, преди да разберат за какво става въпрос. Нали и те са си мислели, че е "само грип". Кога са  прибирали всички с грип в болници?

# 12 997
маски носиш ли последно, или само си лаеш тук?

Защото ако си носиш маската и противогаза, и си миеш ръцете и се жабуриш с белина, за теб опасност няма
 Какво си седнала да се косиш Wink
Ми аз по принцип не лая, щот не съм куче, не знам ти в какво обкръжение си, та лаят да е ви е диалог Satisfied
Иначе ти може да продължиш да се излагаш колкото си искаш SatisfiedSatisfied Вече разбрахме, че короната не може да ти се опре и си над нещата! Hands Clap
Значи, 2 или 3 пъти вече увърташ, и не отговаряш. Ясно е, че нито маска носиш, нито ръцете си миеш, нито вземаш някакви конкретни предпазни мерки.
Ясна си ми на 100 процента Wink
И доколкото те познавам от другите теми,  съм на поне 90 процента убедена, че пишеш тук срещу хонорар.
Последните седмици мисля, че заработваш добре 😃

# 12 998
Нина върнете на първия пост и прочетете интервюто с доктора. Китай вече са знаели, че имат проблем, когато излезе инфо, че хора се пращат вкъщи за домашна карантина и изолация. Говорим за хората с леки симптоми.

# 12 999
Аз никога не съм казвала, че КВ е просто "грип". Казвам, че глупоста на Китай е да затвори болни и здрави хора, а да ги хвалим тук, колко добре постъпили. Все пак и там са почнали от малко случаи, както в Сингапур и Южна Корея. Имали са тази възможност да спрат разпространението още в зародиш, но са решили, да пращат болните вкъщи. Естествено, че при такива действия, ще пламне епидемия. Въпроса е защо са го позволили, като погледнем в историята на Китай, виждаме че попринцип не процедират така.
Защото при тях като те пратят вкъщи, се знае че вкъщи ще си седиш. Изолация си е. Нямаха възможност всички да настанят в болници. Колкото до затварянето на болни и здрави - та те в момента, в който изолираха града се подразбираше, че са готови целия град да пожертват, само да не плъзне навсякъде. Не е хуманно, но сигурно имат причина да вземат това решение. Трябва да са били доста изплашени. Първите случаи като са видели, 41 на брой, и всички с вирусна пневмония, не е шега работа. Ако са знаели, че има и безсимптомни, как да ги отсеят? От къде 11 млн теста за целия град, та да отделят здравите от болните? Нечовешки може да ви изглеждат мерките, но за тях са били неизбежни. Другият вариант е бил да подложат над 1 млрд на риск.

# 13 000
  • Far away from here...
Ако има медицинско лице в темата, би ли пояснило дали текстът “Отрича контакт с ОЗЗ” е стандартен в епикриза след прекарана в болница пневмония?

# 13 001
Лидерът на италианската управляваща партия е болен от коронавирус.

Лидерът на италианската Демократическа партия, влизаща в състава на италианското правителство - Никола Дзингарети обяви, че е заразен с новия коронавирус, предаде АНСА.

Дзингарети съобщи новината във Facebook. Той каза, че се чувства добре и че ще остане под карантина у дома, откъдето ще продължи да изпълнява задълженията си.

https://dariknews.bg/novini/sviat/lideryt-na-italianska-upravlia … ronavirus-2215515

# 13 002
За Германия виждам, че се разминават числата. Аз в последните дни поглеждам тук.
Виж coronavirus.jetzt - Die Informationsplattform (@COVID19_DE): https://twitter.com/COVID19_DE?s=09

Не се разминават. Просто повечето източници цитират сутрешния отчет. Според Робърт Кох днес в 8 сутринта случаите са били 684, като новите са само в Берлин и Хамбург. В Туитър ги съобщават през час-два.

# 13 003
Сега очаквам Бг мамите насила да си заразявят децата, "за да са го карали вече".

# 13 004
Другият път седем дни без лекарства се лекува грипа.

Общи условия

Активация на акаунт