Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 162
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 380
Някой гледал ли е снимките и видеото от болница в  Италия?

Може ли линк?
и резюме?

# 16 381
Не е хипер спешно, но мъжът ми също работи в болница и донякъде съм притръпнала и приела все пак рисковете. Все пак персонала на болниците не съществува само в пределите на болницата.

# 16 382
  • вкъщи
И аз гледах австриеца. Еми бял човек, възпитан. Не като нашият дето дрънка и нищо не казва. От всички в този така наречен щаб единствено Мутафчийски бива, но и той слуша заръките на Бойко.

# 16 383
Надявам се, че утре ще имам време да го преведа, а на владеещите немски, препоръчвам горещо да го чуете.
Горе-долу какво каза?

# 16 384
Rorik, колко са по твое мнение заболелите в Китай? Или има друга официална статистика някъде?

# 16 385
А кои маски предпазват? Какви да си купя?

# 16 386
Маски N95 или Ffp2/3, с клапа са. Еднократни или многократни, каквито намериш.

# 16 387
Пишете накратко,какво е казал австриеца.

# 16 388
Току що изгледах обръщението на австрийския канцлер и тукашния щаб , във връзка с новите мерки и просто ми се доплака. Не че и той е китка за мирисане, но в сравнение с нашите тулупи е ....нямам думи, с които да опиша разликата.

Надявам се, че утре ще имам време да го преведа, а на владеещите немски, препоръчвам горещо да го чуете.
И там ли смятат да го оставят тоя вирус да се вихри?
Обясниха, че няма как вирусът да бъде спрян. Надяват се с приложените мерки, да забавят нещата и да спечелят време, за да предотвратят срива на здравната система и поне да не съвпада пика на грипа.

Мерките са най-строгите в Европа досега, като изключим училищата, но си казаха, че търсят начин да го организират.

# 16 389
Аз още вчера четох за хоспитализирани в Лом със симптоми. В Северозапада много хора се върнали от Италия. Какви са тези безотговорни хора, от неграмотен етнос ли са?

# 16 390
  • София
И като ще се заразят 60-70% защо аджеба се занимават с търсене на контакти и т.н. ами не вдигнат ръце и нне зарежат и тестовете и да каран на симптоми???
 Кой пандемичен вирус е обхванал 60-70% от населението???
 Ръсят се някакви неща на странен принцип и без никаква аргументация.

# 16 391
Няма здравна система в света, която да е подготвена за такова нещо, а нашата всички си я знаем. Не го казвам, за да създавам паника, а защото е истина. А за да знаем какви са ни опциите и вариантите за действие, истината е от изключително значение, всичко останало е опасно и подвеждащо.

Какво можем да направим? Реално епидемията е вече в ход. Имаме си три огнища, за които знаем и случаите вероятно все още са малко на брой. Но всяка епидемия започва така и се увеличава в геометрична прогресия. Реално ако няма нещо, което да ограничи това разпространение, не е далеч деня, в който то ще се превърне в огромна бързодвижеща се лавина.  Тези между 1 и 3% смъртност, които се размятат са за държави с много добро здравеопазване, добре оборудвани и при ненатоварена здравна система. При други условия смъртността може да е много по висока. Пред нас в момента стои единствено възможността да забавим хода на епидемията максимално, за да може здравната система да не се претовари и щетите да са минимални. Другото поне лично за мен е немислимо. За троловете специално подчертавам, че няма как да спрем цялата държава, но нека да остане само най-необходимото и да се постараем да ограничим всички останали дейности, които не са от първостепенна важност, както и всеки човек да вземе лични мерки да предпази себе си и останалите. Да, естествено, че ще има дискомфорт и загуби, но то пък оставаше и да преминем през пандемия без грам дискомфорт. Вирусът и неговия потенциал са ясни, но това как ще се развият нещата реално зависи до голяма степен и от нас.

# 16 392
  • София
Хора, дали не е време да спрем със самоподценяването?
Честно казано, Курц, освен че е бая по-приятен визуално и дори някои могат да го минат за секси, какво толкова каза? Спира всякакъв приток на хора от Италия, никой оттам не се допуска в Австрия, ще излъчват някакви клипове с инструкции по телевизията и ще създадат специален информационен сайт. Забраняват се публични събития с над 100 човека. Спират лекциите в университетите, който може - ще работи от вкъщи. Нищо фрапантно, ама нали от Австрия идва, ще го прехвалим до небесата, как...
Мутафчийски защо никой не го слуша със зяпнала уста - защото е нисък и плешив ли? Защото е скромен? Или защото все се подценяваме, че от нас нищо не става, пак сме най-зле, пак сме най-назад, пак някакво странно самобичуване. Ами не, не сме най-зле.
Ама никой не се поинтересува, че в Австрия не са седнали да обясняват как всички ще изгинат и това е краят на света. Там подобно мислене не се толерира. Как силният австрийски дух ще се гътне от някакъв си вирус? Същото важи за Скандинавия и за немалка част от Северна Европа и въобще от Европа. А тук вече всеки втори обяснява, че трябва вече да се отправяме към гробищата с белите чаршафи, за да не си играят да ни копаят.
Така че нека като ще копираме Запада - да го копираме докрай, а не само като ни изнася.

# 16 393
  • Bulgaria
Аз още вчера четох за хоспитализирани в Лом със симптоми. В Северозапада много хора се върнали от Италия. Какви са тези безотговорни хора, от неграмотен етнос ли са?

Северозападът е най-бедния край в България. Това не е тайна. В Лом и околностите има много роми, които работят в Италия и вероятно са се прибрали. Аз тъй като съм от този край, се интересувам. Има поставени 91 човека под домашна карантина в област Монтана и над 80 в област Видин. Ясно ни е колко се спазват, макар че от РЗИ трябва да ги следят.

# 16 394
ЛилиМ, ей това последното дето си написала трябва да повтарят по телевизиите ясно и еднозначно, а не да се занимават с болнични, отпуски, пропуснати печалби и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт