Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 978
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 365
Скрит текст:
А какво всъщност се случва в момента в Ухан? Никой не споменава, центъра на темата се измести с Италия и другите държави?

Беше президента им днес на посещение там и каза, че епидемията им е овладяна.
За цял Китай новите случаи днес са само 26.

Мда. Иска ми се да е вярно. Но. Но. Все още е отменена срещата на партията, така че хем всичко е наред, хем шефчетата ще се предпазят от вируса като не се срещат.

Защо да не вярваме на добрите новини, но пък на лошите никой да не е посмял да каже, че не вярва?

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 22:43 от Не се сърди, човече

# 16 366
Аз останах с впечатление, че един от другите министри се дърпа. Другите са Ок, или бъркам?
Макар че, днес Билд е писал, че Меркел правила сметки за броя заразени колко ще бъде.

# 16 367
Не целият Пирогов е такъв, моля ви! Малко по-спокойно. Е не е Токуда, ама спешното на Токуда не може да стъпи на малкия пръст на Пирогов!

# 16 368
Мангъров го каза и той. Няма значение какво пиете, как ходите. 60-70%ще го изкарат. Човекът наблегна на онези проценти, които ще са тежки. За тях трябва да се мисли. Ух... гадно е.

# 16 369
Ако гледаме картата, на пръв поглед наистина епидемията е главно в Северното полукълбо.

Нормално. Имат повече пари и затова пътуват повече.
Въпросът е дали се развива на местна почва.  За страна като Бразилия не са никак много 31 случая. Ще стане ясно в следващите 2-3 седмици. Ако се задържи ниска заболеваемостта, ще чакаме с надежда топлите месеци.

# 16 370
  • София
Аз имам маски, от подходящите, утре имаме преглед с децата в болница. Чудя се да ги слагам ли, предвид че в някои болници не пускали без.
Сложи маски. Аз бих. За да съм спокойна,че съм направила каквото съм могла.

# 16 371
  • София
Аз имам маски, от подходящите, утре имаме преглед с децата в болница. Чудя се да ги слагам ли, предвид че в някои болници не пускали без.

Не ходи по болници! Спешно ли е?

# 16 372
Току що изгледах обръщението на австрийския канцлер и тукашния щаб , във връзка с новите мерки и просто ми се доплака. Не че и той е китка за мирисане, но в сравнение с нашите тулупи е ....нямам думи, с които да опиша разликата.

Надявам се, че утре ще имам време да го преведа, а на владеещите немски, препоръчвам горещо да го чуете.

# 16 373
  • на пъпа на Златията
==
Беше президента им днес на посещение там и каза, че епидемията им е овладяна.
За цял Китай новите случаи днес са само 26.
==
"Дрън , дрън , ярина" имаше една приказка .  Само 26 друг път .

# 16 374
Гледах го вече австриеца. Нормално.

# 16 375
Току що изгледах обръщението на австрийския канцлер и тукашния щаб , във връзка с новите мерки и просто ми се доплака. Не че и той е китка за мирисане, но в сравнение с нашите тулупи е ....нямам думи, с които да опиша разликата.

Надявам се, че утре ще имам време да го преведа, а на владеещите немски, препоръчвам горещо да го чуете.
И там ли смятат да го оставят тоя вирус да се вихри?

# 16 376
Ох, имам чувството, че сме в тези прогнози, които правеха преди за бъдещето - запасяване с храна, носене на маски...

# 16 377
Някой гледал ли е снимките и видеото от болница в  Италия?

Може ли линк?

# 16 378
60-70% тежки случаи?! Сигурна ли си, че си разбрала правилно? По БНТ тази вечер казаха, че много хора ще го изкарат на крак, без дори да знаят, че е коронавирус. И че сме чакали да направим колективен имунитет...

# 16 379
Доста неща са споменати в националния план за действие при бедствия. Разписани са конкретни мерки, споменати са действия за обезпечаване на защитни средства на населението... Въобще не малко неща... Но дали е само на хартия?! http://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=664

Общи условия

Активация на акаунт