Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 993
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 350
А какво всъщност се случва в момента в Ухан? Никой не споменава, центъра на темата се измести с Италия и другите държави?

# 16 351
  • София
Потресаващи са условията. Все едно си във филм на ужасите. Хигиената е занижена, апаратура въобще не знам дали има. Това е най-страшното. В големите градове поне има медицински персонал, макар и с недостиг. При нас е тотална щета. Сестри на 70 години и липса на лекари.
Мое мнение :Те 70 годишните сестри и фелдшери май са по компетентни .

# 16 352
В така изглеждащи отделения хора загиват от какво ли не. Аз поне съм се нагледала на болници. И ако мислите, че във ВМА е много "по-красиво''...

ВМА е много по-добре.. хвърлиха се маса пари за обновяване. Най-много 2-3 клиники от общо 20-на да не са ремонтирани още според новите стандарти..

# 16 353
А какво всъщност се случва в момента в Ухан? Никой не споменава, центъра на темата се измести с Италия и другите държави?

Беше президента им днес на посещение там и каза, че епидемията им е овладяна.
За цял Китай новите случаи днес са само 26.

# 16 354
Беше ясно, че така ще стане. Даже без да си врачка беше повече от ясно, че огнищата ще са от пътуващите до Италия за 14ти Февруари, от Илиенци заради предимно китайско / виетнамското население там и първата болница, която ще ни "изненада" е Пирогов, защото къде ходят всички  - там.

Айс Куин, имат и много добре ремонтирани отделения. Не всичко е като във филм на ужасите там.

# 16 355
Fight virus with happiness

Teachers at a nursery school in Legnano in the province of Milan sent a video to their pupils before the lockdown.

They explain to the children what the disease it and how to deal with it.

"The school is closed because there is a spiteful little monster that's jumping from one tiny body to the other. It has even put a crown on as it wants to be a little prince; it's tiny, tiny and it jumps from here to there. And quietly, it enters our tiny bodies and gives us a cough and a temperature.

"But who can see it? Only the special doctors, but who have sent us a photo and we have drawn it.

"But do we want it in our school? No.

"So we are closing so when he arrives, he'll find the gate closed.

"But children, even he is afraid. We'll now tell you a secret. Shhh.

"He is scared of happiness. He doesn't want to see it.

"If we are happy, he'll go away. So children, now that you are home play, dance, laugh, cook biscuits and draw."

At the end, they ask the children to draw the virus and bring their drawing to school when it re-opens.

Бори се с вируса с щастие

Учители в детско училище в Леняно в провинция Милано изпратиха видео на учениците си преди заключването.

Обясняват на децата какво е заболяването и как да се справят с него.

" Училището е затворено, защото има злобно малко чудовище, което скача от едното малко тяло на другото. Дори е сложило корона, тъй като иска да бъде малък принц; мъничък е, мъничък и скача от тук на там. И тихо влиза в малките ни тела и ни дава кашлица и температура.

" Но кой може да го види? Само специалните лекари, но които са ни изпратили снимка и ние сме я нарисували.

" Но искаме ли го в нашето училище? - Не, не.

" Затваряме, така че когато пристигне, той ще намери вратата затворена.

" Но деца, дори той се страхува. Сега ще ви разкрием една тайна. Шшшш.

" Той се страхува от щастието. Той не иска да го види.

" Ако сме щастливи, той ще си отиде. И така деца, сега като сте вкъщи играйте, танцувайте, смейте се, гответе бисквити и рисувайте."

Накрая молят децата да нарисуват вируса и да донесат рисунката си в училище, когато се отвори отново.

# 16 356
Належах се и аз миналата година. Но не в нашия град. Нямаше кой да ни лекува тук. Казвам ви щях да получа нервен срив в детската клиника в Пловдив, гастро то. В Хирургиите където оперираха бебето е хотел с 5 звезди сравнение. Не казвам дума лоша за лекарите. Просто и тях съжалявам, че понякога се борят с вятърни мелници.

# 16 357

Беше президента им днес на посещение там и каза, че епидемията им е овладяна.
За цял Китай новите случаи днес са само 26.

Мда. Иска ми се да е вярно. Но. Но. Все още е отменена срещата на партията, така че хем всичко е наред, хем шефчетата ще се предпазят от вируса като не се срещат.

# 16 358
Ако гледаме картата, на пръв поглед наистина епидемията е главно в Северното полукълбо.

Нормално. Имат повече пари и затова пътуват повече.

Витамините, включително и витамин Ц не помагат. Не че някога съм го допускала, но напоследък все повече чувам познати да казват, че се тъпчат с витамини и имуностимуланти. С тези пари според мен е по-добре да си купят продукти и средства за елементарно оцеляване.

https://www.n-tv.de/wissen/Das-hilft-nicht-gegen-das-Coronavirus … icle21631029.html

На немски е. На кратко, професор в немски институт по микробиология и хигиена казва, че зачестилите напоследък твърдения, че вит. Ц и Д помагат са пълен абсурд. В статията пише и защо кокаинът не помага. Явно немалко хора и в това вярват.

# 16 359
  • Варна
Защо пишете ломско село с главна буква? Реших, че името на селото е Ломско и е някъде около София...

# 16 360
Успокойте се хора. 60-70% ще го преболедуваме и това е. Скоро по подобие на шарката може би ще се правят и "корона партита". И не идва от "нашите", Борисов цитира някой от ЕС. Разбирам от прочетеното тук, че след това и някой от щаба е повторил това за тези 60-70%. Целта беше да се спре. Ако не се получава, друго не ни остава. Аз лично утре съм сред хора и спирам да нося маска за да се предпазвам. Ръцете ще продължавам да си мия, защото ми е кеф.

# 16 361
Аз живея до Илиенци. В квартала е пълно с китайци. Никога не ме било страх от тях. Страх ме е сега ...от българите.

# 16 362
  • София
Някой гледал ли е снимките и видеото от болница в  Италия?

# 16 363
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
Айде да видим колко ще се разболеят  и умрат в лъскавите болници ,  в Италия и колко в  мизерните болници в България .
Някъде 6 години  съм работила в болница по соца .
Няма нищо страшно . Ще изолират  отделението и всичко ше се оправи .
Трябва обаче да се предвиди ещо като предварителна приемна в отделни стаи и тогава настаняване  в отделенията макар  че и това не е гаранция при този скрит  период на заболяване .
Да не мислите че тия двама старци от Ломско  са ви занесли вируса в София??
Тия хора цял живот са живяли на чист въздух . Може дробовете им да са  поразени  от прекарани грипове . , но ви уверявам  че  лекарите са добри и ще направят всичко да ги спасят .

# 16 364
Аз имам маски, от подходящите, утре имаме преглед с децата в болница. Чудя се да ги слагам ли, предвид че в някои болници не пускали без.

Общи условия

Активация на акаунт