Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 951
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 335
  • Другата България
Хората наистина са от Ломско село. Мутафчиев го е казал
Да, прочетох го. Някой чул ли е кое е селото, име?
Затова съм сериозна, като казах, че започваме да търсим пациент 0 в Северозапада.
Утре ще излязат и резултатите на двамата в Лом, в болницата които са, а подозирам, че ще има още 22-ма минимум, които ще са били контактни със заразените и ще ги сложат под карантина. За селото говоря.
Досега са установени около 90 човека контактни с тях, но гаранция не са всички това.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 22:16 от Merri_An

# 16 336
  • Bulgaria
Хората наистина са от Ломско село. Мутафчиев го е казал
Да, прочетох го. Някой чул ли е кое е селото, име?
Затова съм сериозна, като казах, че започваме да търсим пациент 0 в Северозапада.
Утре ще излязат и резултатите на двамата, а подозирам, че ще има още 22-ма минимум.
Досега са установени около 90 човека контактни с тях, но гаранция не са всички това.

Трябва да се установи дали са се заразили в селото или в София. В сайта пишеше, че са пристигнали преди 2 седмици, ако информацията е достоверна. Аз не намерих информация кое е селото.

# 16 337
  • София
Най-важно е състоянието на белите дробове. Както се вижда със случая от Габрово - ЕГН-то може и да не е толкова фатално, 75-годишна жена с пневмония, аха-аха да я изпишат и тя дава положителна проба.
Смята се, че общото състояние на белите дробове при по-младите е по-добро, дори и да са пушачи, да пият - дробовете пак даянят. Плюс това още не са претоварени със замърсяване и със стрес. Затова се смята, че, най-общо и грубо казано, младите не се разболяват така тежко.
Това, разбира се, са приказки ан гро, но при дискусия между предимно не-медицински лица е абсурдно да анализираме всеки случай в детайли, които най-вероятно не познаваме добре, особено пък от други държави.
Важното в случая, повече от когато и да било, е да се запази самообладание, а не да се изхвърлят астматични старци от влаковете и да се обяснява, че идват конниците на Апокалипсиса.

# 16 338
Очаквах такива новини за София, но си мислех, че ще са от ВМА. Не, че има огромно значение, но според мен е сериозно.
Защо точно Пирогов Sad Тук идват хора и деца от цялата област и страната. Да, детското отделение е отделно, но кръвните им изследвания ( към спешното) са в централния вход. А и целия персонал?

# 16 339
Вътрешно отделение, Пирогов, гр. София
Снимките са от февруари, тази година. (Не са мои). Просто за инфо, ей така да е ясно... за онези дето гледат много сериали...
Скрит текст:

# 16 340
Вътрешно отделение, Пирогов, гр. София
Снимките са от февруари, тази година. (Не са мои). Просто за инфо, ей така да е ясно... за онези дето гледат много сериали...
Скрит текст:

ужасно! Дано поне на тия с "това е просто грип" им светне, че с такава "грижа" сме пътници.
Много хора смятат, че това е поредната паника.... ми не е. Ще го разберем по трудния начин обаче.

# 16 341
Прогнозите на Мангъров ще излязат верни. Имаме около 2 месеца до лятото. Единствената ми надежда е топлото време. Да устискаме до тогава.

# 16 342
  • Варна
Трагичното е ,че ние тук в темата още преди 2-3 седмици писахме, че докато още няма случаи , усилията на държавата трябва да се насочат към закупуване на защитни облекла, тестове и дихателни апарати . Имаше предложения за направа на  дарителска сметка , ако трябва . Писахме ,и че трябва да се предвидят хотели или почивни станции за карантинни центрове. И днес, когато вече има установени случаи в Столицата ни , разбираме ,че няма достатъчно маски, няма защитни облекла за медицинските сестри, тепърва ще се правят заявки за кислородни апарати , и ще се  търсят подходящи места за карантини. Нямам думи, какво ни чака с тези управници. А ние, тука дето ги пишехме тези неща, не сме специалисти.

Да питам, който има възможност , смята ли да се самоизолира и за колко време ?

Снимките от Вътрешно отделение на Пирогов са покъртителни. Които преживеят този вирус, наистина трябва да създадат фондация с основна цел подобряване на болничните условия.

# 16 343
  • София
Като погледнах снимките от Пирогов ,а без да искам влезнах преди това в здравен сайт и видях снимки и видео от Италия ( не са само възрастни ). Реве ми се . Не ми се мисли . Какво ще е при нас в Бг

# 16 344
Очаквах такива новини за София, но си мислех, че ще са от ВМА. Не, че има огромно значение, но според мен е сериозно.
Защо точно Пирогов Sad Тук идват хора и деца от цялата област и страната. Да, детското отделение е отделно, но кръвните им изследвания ( към спешното) са в централния вход. А и целия персонал?

Ами ВМА е пълно. Няма места и се пренасочват към други болници.

Бойко Борисов от днес:
"Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее", посочи още премиерът по времена извънредно заседание на Министерски съвет.
Понеже тук се водеше спор по едно време колко заразени се очакват.

# 16 345
Ако гледаме картата, на пръв поглед наистина епидемията е главно в Северното полукълбо. Какво стана със случаите в Южна Америка, следи ли някой?

# 16 346
Потресаващи са условията. Все едно си във филм на ужасите. Хигиената е занижена, апаратура въобще не знам дали има. Това е най-страшното. В големите градове поне има медицински персонал, макар и с недостиг. При нас е тотална щета. Сестри на 70 години и липса на лекари.

# 16 347
Аз си мисля, че по някакъв начин трябва да дадем вяра и сили на лекарите ни. В тези условия, в тази ситуация и напрежение, колкото и да сме скептични и недоверчиви, те ще са тези, които ще спасяват живота ни.

# 16 348
В така изглеждащи отделения хора загиват от какво ли не. Аз поне съм се нагледала на болници. И ако мислите, че във ВМА е много "по-красиво''...

# 16 349
  • Варна
Ако гледаме картата, на пръв поглед наистина епидемията е главно в Северното полукълбо. Какво стана със случаите в Южна Америка, следи ли някой?

"Досега е съобщено само за една смърт от Covid-19 от всяка точка на Латинска Америка, за смъртта на 64-годишен мъж в Аржентина, който наскоро е пътувал до Европа .

Според последните данни, събрани от университета Джон Хопкинс, Бразилия има най-много случаи на континента с 31, следвана от Аржентина"

Източник Гардиън

Общи условия

Активация на акаунт