Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 576
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 080
Имаме заразени с коронавирус три деца - на 4, 7 и 11 години. Те не са болни, нямат симптоми, те са контактни лица. Дали са положителни проби. 2 деца са в болница като контактни лица, защото родителите им са в болница". Това заяви на редовен брифинг началникът на Националния оперативен щаб

# 19 081
Монтана трябва бързо да бъде сложена под карантина. В северозападна България не само, че няма паника, а хората масово са на мнение, че това е просто грип, конспирация или начин за точене на евро средства. Съответно и не се пазят изобщо. Дезинформирани и потенциално заразени хора може да са много опасни.

# 19 082
Знам, че не е политически коректно, но да попитам, дали знаете от кой етнос са купонджиите?

# 19 083
В Монтана откога има заразени?

Област Монтана

# 19 084
Аз призовавам хората по възможност да свият разходите си - да спрат покупките на дрехи, глезотии и неща които няма да са от първа необходимост през следващите 30 дни например.
Да Избягват бързи кредити, защото ако сериозните банки дават време да се нормализира ситуацията предвид карантината, то именно Бързите кредити Няма да дадат - до последно някои хора гледат да печелят на гърба на другите.
И това което каза моят годеник - при възможност да се пазарува от борсата, защото именно там е евтино истински.

# 19 085
Аз призовавам хората по възможност да свият разходите си - да спрат покупките на дрехи, глезотии и неща които няма да са от първа необходимост през следващите 30 дни например.
Да Избягват бързи кредити, защото ако сериозните банки дават време да се нормализира ситуацията предвид карантината, то именно Бързите кредити Няма да дадат - до последно някои хора гледат да печелят на гърба на другите.
И това което каза моят годеник - при възможност да се пазарува от борсата, защото именно там е евтино истински.

Точно това имах предвид.

# 19 086
  • Bulgaria
Монтана трябва бързо да бъде сложена под карантина. В северозападна България не само, че няма паника, а хората масово са на мнение, че това е просто грип, конспирация или начин за точене на евро средства. Съответно и не се пазят изобщо. Дезинформирани и потенциално заразени хора може да са много опасни.

От първо лице мога да потвърдя до голяма степен. Хората с маски са изключение. Времето последните дни е хубаво и хората са навън, дори майки с деца и колички, които после отиват задружно в Кауфланд. Но паниката се усеща. Аптеките се изпразват със страшна скорост, същото важи за препарати, мокри кърпички.

# 19 087
Така казаха по БТВ ,1 минута преди пресконференцията.Аз поне така разбрах.
Да ,точно това казаха.Аз също по моя преценка днес реших да не пращам децата на училище и смятам до колкото е възможно да огранича излизането от вкъщи.
мислите ли, че наистина трябва да сме само по домовете си? В смисъл дори и на разходка навън на въздух е опасно, без компании или градинки примерно? Сериозно питам Flushed с малки деца съм

# 19 088
  • Шумен
Нямам време да чета назад, моля за извинение, ако е обсъждано:

http://epicenter.bg/article/Prof--Dmitriy-Edelev--Imame-i-vaksin … virusa/209611/7/0

# 19 089
  • Насред хаоса
Ако пък толкова стане напечено бързо ще си припомним как се копае градинката на село.
[/quote]
На същото мнение съм. Не е истина колко сме се изнежили и разлигавили хората.
На тия от МОН май им проумяха дебелите глави, че хората така или иначе ще решат дали децата да ходят на училище или не, и размислили да им "разрешат".

# 19 090
Лекар: Трябват крути мерки срещу Ковид 19 сега, докато не е настъпила лавината.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/asen-medzhidiev-tr … ila-lavinata.html

# 19 091
Не знам как си представяте погребалните агенции да отказват. Хора, това е извънредно положение. Бойко го спомена изрично, че телата ще са в камера, докато близките са под карантина и да се направи връзка със агенциите за съдействие. Ако обявата извънредно положение няма искам, не искам.

# 19 092
Аз също извеждаме децата, но в интервала 13-15 часа, когато на площадката няма почти никой. Дистанцията е осигурена, защото площадката е огромна, но е невъзможно да им обясня да не пипат наред и да не си пипат лицето. От утре дават захлаждане и ще си построим у дома

# 19 093
Дъщеря ми работи, като аниматор в един ресторант. Никой от персонала не иска да затварят, защото заплатата им зависи от обороти и бакшиши. Пък и клиенти имат на този етап. За събота и неделя имат резервации с деца. Днес ще и напиша молба за напускане. Ако не се съгласят на неплатен отпуск ще напусне. Като студентка редовно обучение не дължи и предизвестие.
Грешка на правителството е да оставят ресторантите да си работят нормално. Хората нямат самосъзнание и само кардинално орязване на правата може да помогне.

Съжалявам, че съм извън темата, но само да внеса малко разяснения Simple Smile
Това, че дъщеря ти е студентка редовно обучение, не й дава “привилегията” да напусне без предизвестие.
Много често хората не могат да изтълкуват Кодекса на труда и стават такива обърквания.

Този член за “без предизвестието” важи само за задочни студенти, които се преместват в редовна форма, или за студенти, които са прекъснали университета към момента на започване на работа и “се връщат” обратно в следващ курс на обучение. Simple Smile Надявам се да съм била полезна.

# 19 094
Извинявам се за демагогията, но извънредното положение е мечтата на вожд Борисов и шанс за милионерите в ГЕРБ да станат милиардери. Прекалените истерии могат да ни върнат в едни други времена.

Общи условия

Активация на акаунт