Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 717
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 260
Извънредното положение. Политически и правни аспекти

Не трябва да се променя конституцията, тя ни пази, в този случай има механизми за опазване правата на гражданите, това е важно!!!
https://news.lex.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D … 1%81%D0%BA%D0%B8/
Наизуст говоря, не искам да омаловажавам Конституцията. Трябва просто да има механизми за бързи мерки, когато се налага.

# 19 261
  • София
Добре, че са военните. Мутафчийски е спокоен, компетентен и точен.

Не е военен. Лекар във ВМА е.Simple Smile
Генерал-майор, завършил е Военна академия.

Завършил е медицина, проф. д-р.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1% … D1%81%D0%BA%D0%B8
Плюс Военна академия http://www.vma.bg/bg/za-nas/rakovodstvo/%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%B3 … -%D0%BD-FACS.html
Не че има значение, жив и здрав да е.

# 19 262
Да, Мутафчийски говори така, че и мен ме успокои, че знаят какво правят, какво още е нужно да се направи и ще се направи. Вдъхва доверие и освен това не замазваше и не омаловажаваше случая, каза си съвсем реално каква е ситуацията.
За останалите - хубаво е, че поне до този момент не превърнаха и тоза заседание в цирк.

# 19 263
Този Шопов 100 процента беше пиян. Много, много неадекватен човек .

# 19 264
  • София
Още една статия за правните аспекти
http://epicenter.bg/article/Kakvo-oznachava-izvanredno-polozheni … iyata-/209630/2/0

# 19 265
  • Майничка
Боже, Шопов говори 10 мин., за да не каже нищо!

# 19 266
У-ща и градини,университети и нощни клубове затварят.За различните фирми предполагам,че ще е по тяхно усмотрение.Това разбрах аз.За 2ра градска б-ца нали казаха,че отваря в понеделник?Преди малко отпред е имало облечени в скафандри и линейка.Може да са транспортирали някой.То ще се чуе.

# 19 267
Заваляше яко думите и щом искаха да дезинфекцират след него, ясна работата ....

# 19 268
  • Bulgaria
На мен ми се струва, че жените са по-категорични в мненията си за по-строги мерки.

# 19 269
Много кашлят в залата. Председателите на трибуната пият вода като по часовник. Дали пък наистина това с пиенето на вода помага?
Естествено че помага. Водата измива вирусите от гърлото и ги вкарва в стомаха, където умират от сярната киселина в стомаха.
Не мога да разбера шега ли е това със сярната киселина? Има киселина в стомаха, но е солна, не сярна. А дали унищожава вируса, при положение, че се отделя и с фекалиите, ми е трудно да преценя.

# 19 270
  • Terra incognita
Важно е да се затворят училища и детски градини. Да речем, че децата боледуват леко, но си остават потенциални преносители, които могат да заразят близки и въобще всеки, с когото имат контакт. В детските градини влизат и родители, преоличат, преобуват децата.

# 19 271
  • София
Според мен в момента хидратацията е много важна и намирам за вярна препоръката да се пие често вода. По принцип литър и нещо на ден, най-малкото за "пречистване". Нещо много важно прочетох - хидратацията на кожата също е много наложителна в момента, за да не се напука.
Иначе за разходките в парка - не знам... не намирам за особено здравословно и затварянето между четири стени за дни наред. По 20-30 минути разходка, далеч от други хора, ми се вижда ок. В крайна сметка този вирус не е Батман, че да хвърка ей така на метри и метри разстояние...

# 19 272
  • Terra incognita
Боже, Шопов говори 10 мин., за да не каже нищо!
А другите какво точно казаха? На мен ми се доспа от тая скука.

# 19 273
На Мутафчийски спешно му трябва един "клонинг", който чат-пат да го замества, защото напрежението май му идва в повече.  Както са го сложили "на амбразурата" не усещат ли, че бързо-бързо ще даде фира???  Стоят някакви неми персони зад гърба му, отделно и мисирките му навират микрофоните ... не е добре.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 11:34 от Banshee

# 19 274
  • Разпиляна във въображението
Добре, че са военните. Мутафчийски е спокоен, компетентен и точен.

Не е военен. Лекар във ВМА е.Simple Smile

Видях, че вече са отговорили дали е военен. Но ето, че и "Интендантско обслужване" при военните се включва с направата на защитни облекла и маски.

Общи условия

Активация на акаунт