Не практика откъм признания - признават.
Китай им беше от малкото търговски партньори, ЕС уж вече се бие в гърдите, че ще спазва ядрената сделка, но на практика още е в положение, когато САЩ кажат "Скачай" да пита "Колко високо?". Така че ситуацията им никак не е розова откъм оборудване, тестове и възможности.
Тук един ъпдейт от BBC
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51642926
Благодаря за линка.
Обнадеждаващо е, че ще допуснат екип на СЗО, дано тогава се даде по-ясна представа, какви за мащабите на заразяването при тях. Ясно е, че САЩ и ЕС няма да им помогнат на този етап, но си мисля, че можеше поне от Русия да поискат помощ във вид на тестове, дезинфектанти и предпазни облекла. Руснаците от самото начало обявиха, че имат разработени техни тестове.
Все си мисля, че те се опитаха да прикрият мащабите на епидемията при тях, за да си спасят изборите, които проведоха миналата седмица. И затова и не потърсиха помощ.
Струват ми се и половинчати мерките, които вземат - затворени са училищата и в заведенията наргилетата се пушат с индивидуални мундщуци. Очаква се да се отмени и петъчната молитва. В същото време не смеят да затворят поклонническите храмове, където реално се събират най-много хора. Мисля, че скоро няма да се справят там със създалата се ситуация. Лошо е и, че от там заразата се разнесе из целия Близък Изток.