Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 420
  • на пистата
Там е работата,че нищо не очаквам от нашите доктори.Те са абсолютно неадекватни в това отношение.

# 421
В Китай цялата страна била блокирана ? Много сериозно.

# 422
За този вирус засега всички доктори са "неадекватни". Могат само да водят поддържаща терапия и симптоматично лечение.

# 423
  • на пистата
За този вирус засега всички доктори са "неадекватни". Могат само да водят поддържаща терапия и симптоматично лечение.
Естествено,за първи път се сблъскват с него.И полагат някакви мерки.Нше от наша стра обаче нищо.
   Завърналият се от Пекин фолклорен ансамбъл от Петрич обаче ще остане под наблюдение, но няма да му бъде налагана карантина. Очакват се резултатите от изследванията на третия пациент - жена, завърнала се от Тайланд, обясни главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев и допълни, че прекомерната информираност в случая би могла да доведе до паника.

„Молбата ми към медиите е да не прекаляват, защото хората се плашат от неизвестното.
Сигурен съм, че ще бъдем много по-подготвени след месец или два. Естествено, няма пълна гаранция, че внос няма да има. Вносът ще продължи така, както вече го има в много европейски страни. Не това обаче е страшното. Важното е тези случаи да бъдат хващани навреме, да бъдат обработвани, изолирани, така че да ограничим разпространението,” посочи още Кунчев.   

Ние ще се подготвим след месец--два...когато всичко отмине 😁

# 424
Ще се подготвят с всички останали.
На ансамбъла вероятно нищо му няма.
Какви мерки очаквате толкова...

# 425
Ето това е притеснителното, че не можем да сме сигурни.
Моля се да не са заразени, защото аз ще съм от първите в кюпа.

# 426
  • Шумен
И аз рових да видя дали има починали деца и не намерих инфо. Вчера четох за заразено дете, чиято майка доброволно е останала в изолация с него без да има положителен тест за вируса. Беше случай извън Китай. Аз вече съм почти сигурна, че този вирус е изпуснат или нарочно пуснат. Само не мога още да разбера каква е целта...
Е как каква е целта - тя е една и съща -редукция на населението изобщо  чрез храна, вода, въздух иии... зоонотични вируси. Тук там войните са като помощно средство  по-скоро. Фармацевтичната мафия си е като военно-промишления комплекс.

# 427
Как пък не ви писнаха тези конспирации... Разберете, че ако някой е мотивиран, няма нужда нищо ново да измисля. Все ни ограничават бройката тези лошковци и затова скоро ще ударим 8 милиарда.

# 428
  • на пистата
Ето това е притеснителното, че не можем да сме сигурни.
Моля се да не са заразени, защото аз ще съм от първите в кюпа.
То и да им има, няма как да разберем.Тестове няма.Дано нищо им няма на децата.

# 429
Новите момичета или момчета, ако сте прочели темата от начало ще сте наясно повече. Аз лично съм казала, че никоя държава няма ресурс за изследване на всеки, който е с висока температура. Говорим за съвсем друго нещо, нарича се превенция. Недопустимо е лични лекари да нямат препоръки, протоколи за действие в случай на нов щам смъртоносен вирус ( нали уж  те ще изпращат материал, който е под съмнение).Мед персонал не е подготвен, ще изпаднат в паника, и на др ден ще са в болнични. Всяка страна постави хората, които са били в близост до Ухан под карантина, кажете ми една държава която не го е направила.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 11:59 от Ani8309

# 430
Аз писах вече какви мерки очаквам - забрана за пътувания. Да, крайни са, икономиката ще постарада, но това е единственото, което би имало ефект за ограничаване на епидемията. Щото загубите за диагностика и лечение на толкова хора също са огромни. Болничните, затваряне на детски градини и училища и т.н. също ще струват не малко, а накрая ще имаме и много жертви.
По-добре известни загуби сега и овладяване на положението, отколкото - след дъжд качулка.
Иначе няма как да се изследва всеки, това е ясно, но като знам нашите лекари как подценяват положението и те като някои пишещи тук смятат, че въпроса се преекспонира и какво толкова, някакъв си вирус, не знам кого изобщо ще пратят на изследване. Вероятно само хора, които идват от страна, в която вече има доказан случай на болестта или, които са контактували с такива. Не се знае дори това дали ще направят.
Има и съвестни лекари, разбира се, но като цяло тенденцията е да се подценява ситуацията, да се обясни на пациента как много се филмира и да не се прави нищо сериозно.

# 431
  • на пистата
Видео с много добро обяснение на доцент Бойкинова

https://plovdivnow.bg/plovdiv/kak-da-se-predpazim-koronavirus-sa … -boikinova-29500/

# 432
  • Germany
Първи потвърден заразен в Индия. Студент от Уханския университет. Това с отмяната на полетите е ок, но се прави по-скоро, защото компаниите не искат да излагат своите екипажи на риск. Иначе China Airlines си летят.

# 433

Полезно видео. И два важни факта:
1. 10-20 % заразените развиват тежка пневмония, останалите явно имат шанс за по-леко протичане;
2. Мутиралият в Европа вирус е с по-умерено протичане;

Ако последното е вярно явно обяснява защо няма смъртен случай извън Китай. Вероятно (а и логично) с мутирането, вирусът става по-малко агресивен, което може да обясни тази чудовищно висока смъртност сред първите заразени. Дано е така, въпреки че засега не се наблюдава тенденция за намаляване на смъртността. За последното денонощие тя пак надхвърля излекуваните случаи.

# 434
  • на пистата
И казва,че.заразените са над 15г...дали е така може само да гадаем.И информацията за зарязаването е интересна.

Общи условия

Активация на акаунт