Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 717
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 1 185
Е, добре, но кога ще заседават в Брюксел? Какво чака Европа?

# 1 186
  • София
На мен ми е любопитно дали хората, планиращи пътувания в Тайланд и разни разнообразни азиатски дестинации, ги отменят примерно? Дори тук в темата, някъде назад, прочетох за такива планове. Ясно е, че ЕС не може да отмени "живота" и да наложи изолация, а разчитат на елементарна здравна култура на хората. Тук категорично нямаме такава. Справка: градски транспорт София.

# 1 187
  • на пистата
Пловдив инфекциозна болница вече няма места.Болните от грип са повече от миналата седмица и болницата е пълна.Представям си да дойде и нещо друго.

# 1 188
  • София
То това решение ще е след дъжд качулка.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/04/4024736_svetut_navliza_v … ef=home_mainStory

Заради вируса цените на петрола са паднали, а от друга страна търсенето вече намалява:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/03/4024574_koronavirusut_st … _speshno_obsujda/

# 1 189
Мисля си за Северна Корея.
Като цяло, достъпът до страната е контролиран и силно ограничен. Вярвам, че там няма да има случаи, но какво ли би станало, ако има?! Как ще се справят, дали ще обявят изобщо, че има заразени или пък Ким ще обяви по негов си начин?!
Затворена страна са, но въртят интензивна куфарна търговия с Китай, целият им стокооборот е с Китай, десетки хиляди работят нелегално в Китай за да издържат семействата си, цялата им търговия се извършва на такива открити пазари като онзи в Китай и на практика нямат здравна система.

# 1 190
  • София
Имам чувството, че сме във военно положение и седим в очакване на неминуема бомбардировка. Отвратителна ситуация. И да, смятам, че само китайците знаят точно каква котка са изпуснали от торбата, затова са истеричните им мерки. Още по-отвратително.

# 1 191
На мен ми е любопитно дали хората, планиращи пътувания в Тайланд и разни разнообразни азиатски дестинации, ги отменят примерно? Дори тук в темата, някъде назад, прочетох за такива планове. Ясно е, че ЕС не може да отмени "живота" и да наложи изолация, а разчитат на елементарна здравна култура на хората. Тук категорично нямаме такава. Справка: градски транспорт София.

Доколкото чета - не, не ги отменят. Пътуват си хората в Тайланд, Виетнам и т.н. Какво ще ги плаши някакъв си вирус. Преди 10 години имало истерия и със свинския грип пък какво толкова станало (а че умряха сума ти хора явно е нищо работа), после имало истерия и с ебола (нищо общо с коронавируса) и пак - само паника и психоза. Пътуват си хората и хич не им дреме. Затова и казах, че не може да се разчита на съвестта, информираността и здравната култура на хората. Забрани трябват.

# 1 192
Аз се чувствам като да съм в потъващия Титаник. Ужасно е!
Имам чувството, че сме във военно положение и седим в очакване на неминуема бомбардировка. Отвратителна ситуация. И да, смятам, че само китайците знаят точно каква котка са изпуснали от торбата, затова са истеричните им мерки. Още по-отвратително.

# 1 193
  • на пистата
Клипчета в туитър показват как в Китай арестуват хора без маски по улиците.

# 1 194
Аз се чувствам все едно сме притихнали и просто чакаме да стигне и до нас. То де факто това правим...

Край мен има хора, които също следят новините и се психират, но има и такива, които смятат, че медиите преекспонират. Мен не ме утешава, че и преди е имало такива зарази, плъзнали от Китай. Сякаш не си спомням да е имало чак такива мерки. То верно, че технологиите се развиват и е логично при всяка следваща епидемия да се подобряват мерките. Но е доста стряскащо - градове под карантина, забранени полети, термокамери...

# 1 195
Идва ни скъпо да отделим в изолация пристигащите, пък ако трябва лечение да се провежда на огромна маса народ, не ми се мисли...

Мислех си и за човека, който са отделили на летището през отделен коридор и в отделна стая. Там той си попълнил въпросник и получил писмени указания и после по отделен коридор - айде у дома.
Интересно ми е кой дезинфекцира химикала и масата, изобщо цялата стая. Не са ли измити после със същия парцал останалите помещения? Питам се, защото знам чистачките как почистват...
А и всички, които са били в самолета с този човек...

Дори да четем какво се пише, само ако гледаме действията - например строежът на болници още в самото начало на епидемията говори много.

# 1 196
В Китай непрекъснато пръскат за дезинфекция. При нас кога ще попръскат летищата и пътниците?

# 1 197
В 12ч.-президентът с обръщение към нацията. Дали заради епидемията?..

# 1 198
  • I want it all and I want it now.
Сега четох в фейсбука, че са открили лекарство и вече било успешно. Дано.

# 1 199
В 12ч.-президентът с обръщение към нацията. Дали заради епидемията?..
По-скоро за СРСтата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт