Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 251
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 510
  • Germany
А защо пък пържена храна? В Индия да пият урина от крава, в една друга страна нямали заразени, защото се молели... Всеки вкарва собствената си медицина...

# 3 511
https://www.instagram.com/p/B8xZ7N9Jhzo/?igshid=1v3urusshtymx
Пускам линк на единия от въпросните иранци. В превода на Гугъл се казва, че са му правени всякакви тестове, които са отрицателни, направена му е снимка на дробове и е била Ок, но състоянието му се влошило, след 3дни отново направили снимка и дробовете му са били побелели. Брат му който е доктор, помолил ден преди да умре да се тества за коронавирус и тестът след смъртта му е дал положителен резултат. Опасяват се, че вирусът им е вече по улиците и градът ще бъде под карантина...

Както и предположих снощи, не са имали съмнение за този вирус в началото, защото човекът не е пътувал. И ако брат му не беше лекар, да поиска тестване за коронавирус, нямаше и да се разбере.Силно се съмнявам и, че са взели карантинни мерки в болницата. А поклонниците така са го разнесли, че още не е ясно къде е стигнал.  Не е случайно, че се появи точно в свещен за мюсюлманите град, с много поклонници. Следващите седмици очаквам бум и в тези страни.

Липсата на ефективни лекарства и категорични тестове, бавно и подмолно развитие, какво да очакваме, освен пандемия?! Но докато СЗО се наумува, ще е късно.
Прави ми впечатление, че никой не нарича този коронавирус грип. Вероятно не е от грипоподобните вируси, затова.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 12:24 от Diorela

# 3 512
Както виждате в Южна Корея нещо се случва, една жена да зарази 40 човека, не знам доколко е възможно, а и нали не се вярва много на тия тестове, дано не съм права и не крият нещо.
Още в самото начало на епидемията, един професор по икономика каза, че един човек при този вирус заразява средно 40. Но тогава никой не повярва.
Според мен - един човек заразява толкова, с колкото се срещне.

Възможно е, все пак в Германия един зарази доста, така че защо да не зарази 40.

Прави ми впечатление, че никой не нарича този коронавирус грип. Вероятно не е от грипоподобните вируси, затова.

Коронавирусите не са инфлуенци, те са си съвсем друг тип, просто имат грипоподобни симптоми.

# 3 513

Различни вируси са, но симптомите са сходни защото са респираторни вируси.  Сред кохортата от т.н. "настинки" които обикалят всеки сезон има и от коронавирусите, но те се карат леко. Този естествено не е обикновена настинка. То и сред гриповете има по-леки и по-тежки щамове.

# 3 514
По-скоро разсъждавах за близост до САРС, а в същото време идентични протеини с ХИВ, отговарящи за разпознаването на клетките на гостоприемника и закачането към тях, което бяха публикували в едно начално проучване. Това е някаква странна комбинация, с  грипоподобни симптоми - разпространява се като грип, но удря като спин.

# 3 515
Не съм чела да удря като спин, по-скоро морбили удря като спин. ХИВ доколкото знам атакува имунните клетки. Този напада белодробните клетки. Вирусите обикновено са тясно специализирани и притежават ключове, с които отключват определени клетки. Затова и често са ограничени до даден вид. Отвреме навреме се случва и да прескочат видовата бариера.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 13:22 от LillyM

# 3 516
Пускаха се изказвания на лекари по-назад, че вирусът атакува имунната система. Мисля, че го пишеше в интервюто с лекаря от болницата в Ухан. Може би и затова му действат лекарствата за ХИВ.

# 3 517
Това "удря като спин" е моя трактовка, на база информацията. Преди време бяхме коментирали съобщения, че го лекуват с комбинация лекарства, част от които са срещу спин. Плюс идентичните с хив протеини, разпознаващи и прикрепящи към човешката клетка, забавеното начално развитие, също характерно за спин, ме доведе до този лаишки извод.
И надали атакува само белодробни клетки, щом води до органна недостатъчност. Имаше и такава информация. Този, изглежда, не е толкова тясно специализиран.

ПС Уууф, като се размислих над това, не съм любител на конспирациите, ама много конспиративно ми звучи. Природата не е толкова коварна, че да създаде такъв съвършен убиец на даден вид, в случая човешкия. За нея всички видове са ценни и винаги има баланс.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 12:57 от Diorela

# 3 518
  • Street of Dreams
Съвсем нормално е такъв силен  вирус да отслабва имунната система - всяка болест го прави, пък тази ли? Това не го прави СПИН, който се разпространява като грип, както се говореше в началото по социалните мрежи. Както бях казала, двата общи протеина ги има и при SARS, но болестите са различни.

Поредполагам въпросните лекарства срещу СПИН са имуностимуланти. Не че лекуват, просто поддържат организма да се бори/справи.

# 3 519
То и лекарства срещу ебола и срещу малария му действат. А доколкото знам противувирусните не унищожават директно вируса, а му попречват да се копира. Вирусът следва някакви стъпки напр. закача се за клетката, влиза вътре, копира се, сглобяват се нови вируси, излиза и т.н. Антивирусните блокират една от тези стъпки и прекъсват веригата.  Има и противовирусни с широк спектър на действие. Всички лекарства, които завършват на "вир" са противовирусни.

Ето тук обясняват, че ебола, хепатит С, ХИВ и SARS са т.н. РНК вируси, затова лекарство за едно може да действа и при другите.

https://gizmodo.com/why-are-hiv-drugs-being-used-to-treat-the-ne … onavir-1841770027

Наистина ми стана интересно, че вирусът напада клетките на имунната система и ще е хубаво някой да даде повече информация.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 13:11 от LillyM

# 3 520
Цитат
Както бях казала, двата общи протеина ги има и при SARS, но болестите са различни.
Къде го прочете това?  Не съм срещала подобна информация. В проучването, което четох, се казваше точно обратното. Че е открита поредица аминокисели, идентична само с ХИВ и никой друг вирус, която не може да бъде случайна. Сходствата със САРС са други.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1

# 3 521
  • София
.........
Природата не е толкова коварна, че да създаде такъв съвършен убиец на даден вид, в случая човешкия.
.........

офтопик, но...
Имайки предвид какво ѝ причинява (на природата) точно този вид...
дано в един момент видът се осъзнае, че не е по-силен от нея... Sad

# 3 522
ПС Уууф, като се размислих над това, не съм любител на конспирациите, ама много конспиративно ми звучи. Природата не е толкова коварна, че да създаде такъв съвършен убиец на даден вид, в случая човешкия. За нея всички видове са ценни и винаги има баланс.

Това е една доста наивна представа за природата. В реалността 99% от всички видове, които са се появили на земята, вече са изчезнали. А пък ние хората в момента сме отговорни за шестото поред масово измиране на земята, което се случва много по-бързо от останалите досега. Но това е друга тема.

# 3 523
  • Street of Dreams
Четох го още преди да се включа в темата, ще ми отнеме време да намеря информацията, понеже толкова пъти се промени от тогава и излезе нова, противоречива.

# 3 524
  • София
Наистина ми стана интересно, че вирусът напада клетките на имунната система и ще е хубаво някой да даде повече информация.
LillyM, преди няколко дни дадох линк към статия на английски, подробно описваща пораженията в организма. Ето част от нея и превод с гугъл (не префектен, но достатъчно ясен).

Скрит текст:
That’s when phase two and the immune system kicks in. Aroused by the presence of a viral invader, our bodies step up to fight the disease by flooding the lungs with immune cells to clear away the damage and repair the lung tissue.

When working properly, this inflammatory process is tightly regulated and confined only to infected areas. But sometimes your immune system goes haywire and those cells kill anything in their way, including your healthy tissue.

Тогава започва втората фаза и имунната система се включва. Пробудени от наличието на вирусен нашественик, телата ни се активизират за борба с болестта, като наводняват белите дробове с имунни клетки, за да отстранят щетите и да поправят белодробната тъкан.

При правилна работа този възпалителен процес е строго регулиран и се ограничава само до заразени области. Но понякога имунната ви система се активира прекалено и тези клетки убиват всичко по пътя им, включително вашата здрава тъкан.

Общи условия

Активация на акаунт