Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 485
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 810
Лошите новини просто не спират да валят днес.

Всички шест нови случая в Италия са в тежко състояние

https://twitter.com/BNODesk/status/1230877734492082176?s=19

Какво означава това? Според мен това означава, че това е само върха на айсберга. Случаите в Италия вероятно са много повече, просто сега ги хващат и нормално първо засичат тези, които са зле и търсят медицинска помощ.

Италианския град Codogno е под карантина, затворени са всички училища, заведения, спортни съоръжения поне до неделя.

Интересно СЗО кога ще обяви пандемия. Не че има някакво значение.

# 3 811
Почва да става зловещо, да Sad

# 3 812
  • Варна

Интересно СЗО кога ще обяви пандемия. Не че има някакво значение.

Май, нямат такова намерение, поне съдейки от действията им досега Angry

# 3 813
Аз имам налудничевата идея - задължителна карантина за населението над 60 г., както и хората с придружаващи заболявания, без значение на каква възраст са.
....
Хората под карантира могат да сложат бележка на вратата и по-младите им съседи да им носят храна и провизии.
Т.е. да има организираност в общонстта и ангажираност.
...

И тея самаряни с провизиите, млади и на работа, изкарващи болестта безсимптомно и оставящи храна пред вратите на затворените 60-годишни, вероятно ще разберат, че са предали заразата по оставената храна, след като затворниците един ден спрат да излизат да я вземат ли?

# 3 814
Може би не е случайно, че следващото голямо огнище се очертава в Иран.

Много ми идва конспиративно. Не, че противоречията нямат своето значение, защото в крайна сметка Иран е принуден от обстоятелствата доста да контактува с Китай и трудно може да ограничи връзките /това по повод на версията, че болестта е пренесена от китайци, работещи в Иран/.

# 3 815
Скрит текст:
Аз имам налудничевата идея - задължителна карантина за населението над 60 г., както и хората с придружаващи заболявания, без значение на каква възраст са.
....
Хората под карантира могат да сложат бележка на вратата и по-младите им съседи да им носят храна и провизии.
Т.е. да има организираност в общонстта и ангажираност.
...

И тея самаряни с провизиите, млади и на работа, изкарващи болестта безсимптомно и оставящи храна пред вратите на затворените 60-годишни, вероятно ще разберат, че са предали заразата по оставената храна, след като затворниците един ден спрат да излизат да я вземат ли?

Скрит текст:
Защо ги наричаш затворници? Рискът да са навън или по болници и лекари за тях е огромен! А при спазване на добра хигиена, може да се доставят продукти. Аз бих се отзовала в такава ситуация. Държавата ни няма ресурс да се грижи за тези хора нито в болниците, нито по домовете им.
Говорим за дългосрочни мерки, докато се разработи ваксина, това е най-уязвимата част от населението, а знаем, че  България има застаряващо население и много хронично болни.

Всъщност няма значение какви налудничеви идеи и конспиративни теории има Х или Y. Така или иначе ще е въпрос на късмет преминаването през тази епидемия.

# 3 816
  • Street of Dreams
Съгласна съм с Vipor, че китайците нямаха шанс да реагират по-рано с вирус с такава степен на заразност и коварен без симптоми. Наличието на нов коронавирус не се установява на първия ден от появяването му. Китайците взеха драконовски мерки, според мен.

# 3 817
Продължават да се отменят всякакви спортни събития в Китай, отменят тенис турнири които са чак през Април.
https://topsport.bg/tennis/koronavirus-otmeni-turnira-ot-seriite … 5k-xian-open.html

# 3 818
Взеха ги чак като се намеси централното политбюро. Местните власти в Ухан в началото са крили и замитали. Което е доста често срещано поведение при подобни репресивни режими, на шефовете нагоре по веригата винаги се докладва, че всичко е наред. При Чернобил реакцията се забавя по същите причини.

# 3 819
Ами, тя наистина е налудничава. Вирусът може да се разпространява от всеки, независимо от
болестите и възрастта.
Само си представям личните лекари, които в повечето случаи са над 60 годишни, как стоят затворени.
В операционните зали професори и доценти пак на тая възраст.
И от кого в случая ще чакаме помощ?

В китайските клипове показаха медицински персонал от млади специалисти. Макар и уморени работещи
по 12 часа в денонощието. Тук такива екипи едва ли могат да се сформират.
Единственото спасение за момента е контрол по границата. За друго не се сещам.

# 3 820
Това между другото наистина е проблем. Лекарите в Китай са млади и им помага да издържат на физическото изтощение което представлява борбата с тоя вирус, тия костюми със сигурност са неудобни за носене, а те ги носят по 12 часа на ден без да ги свалят, ходят с памперси защото всяко сваляне на костюма без преди това да се дезинфекцира крие риск лекаря да се зарази при свалянето на костюма. Това е огромно физическо натоварване. Буквално лекарите които се борят на терен с епидемията са като войници на фронтовата линия. Огромно физическо а и психическо натоварване представлява за тях. Защото всичко което се случва за нас са само новини и числа, а за тях са трагедии които се развиват пред очите им.

# 3 821
Лошите новини просто не спират да валят днес.
Всички шест нови случая в Италия са в тежко състояние
Струва ми се, че този вирус с разпространението си сякаш се засилва, а ние чакаме да мутира в по-лека форма.

# 3 822
Хората по цял свят започват да заобикалят китайските квартали. Търговците казват че приходите им са спаднали наполовина заради страха на хората да ходят там.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8205385 (поствам тоя линк че другият не се отваря.) Това също е причина да се подценява ситуацията в официалното говорене, за да не се създава форма на дискриминация от която страдат китайците по целият свят.
https://trud.bg/коронавирус-паника-в-китайските-квар/

Шефът на СЗО: трябват бързи действия за спирането на епидемията.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8216258
Има промяна в позицията на СЗО, общо взето за първи път се долавят нотки на това което си го говорим тук.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 18:57 от Анонимен

# 3 823
Берлинаре, събиране за жертвите, Милано - изложение на мода, къде са ни мерките?

# 3 824

Нагледно показано защо в Китай си бръснат косите и защо маските са неефективни.
Това е подвеждащо. Правил го е някой, който си няма хабер за какво става дума. Първо човешкият косъм е средно към 70микрона, но това не е толкова важно. Бръснат си косите за  могат по-лесно да се дезинфекцират и за да прилепват по-плътно предпазните средства. Маските N95 филтрират 95% от частиците около размера на вируса. Как да не са ефективни? Освен това вирусите са в капки, които са много по-големи от 0,12 микрона.

Общи условия

Активация на акаунт