Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 956 113
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 205
  • Terra incognita
По- скоро бих посъветвала да се смени името на темата.

# 5 206
По-добре е нова тема в която първия пост да съдържа най-важната информация. Все пак не всеки има време да прочете над 5000 поста.

# 5 207
Така е ,но много страници сякаш станаха🤗

# 5 208
  • София
Хубаво е да се синтезира известното до момента и да се се помоли модератор да го качи на първа страница, включително и линкове.

Темата си я отваряме ние, сигурно аз 100 пъти съм я отворила днес.

# 5 209
Днес все пак се оказа, че е имало маски по някои аптеки, но още сутринта хората са ги изкупили на кило едва ли не.
Все пак се уредих с няколко маски на безумна цена. Купих подобни на лекарските , но малко по-дебели на 1 лв. бройката(( Все пак е нещо. Малко са по-дебели от най-обикновените и са цветни .(найлончето). Също и от една железария взех на 3.50 бройката  две маски, като тези дето тук бяхте сложили и поръчали онлайн- за прах е май , с едно синьо отпред филтърче. Ми те картонени или не знам как да ги обясня, много странни. Продавачката каза, че от сутринта и там са питали хора. Видях и очила с маска на 2.50 в този магазин, ама маската не била да спира май вируса или не разбрах, не взех, сега се чудя . Станала съм за смях у нас, ама... трябва да имам нещо за спешност.
Всъщност всичко е било изкупено и сега от някои аптеки взимат от прекупвачи и продават на по-висока цена или знам ли нещо такова. Маски няма, внос са от Китай, а сега не се внасят вече.
Та, ако някой много търси да пише ще му кажа къде имаше.

# 5 210
Ще попитам ,че не разбрах: жената от Пловдив се е върнала от Италия, или жената от Пловдив в болница е китайка, върнала се от Китай миналата седмица?

# 5 211
Много ми е чудно кой ги изкупи тия маски, като на обществени места най-много един на седмица да видя, който носи.

# 5 212
  • Буркина Фасо
до вчера ви четях, че се чудите как можело някои да се презапасяват с храни. днес чета, че сте започнали презапасяването с маски. майко мила .... rotfImbo 

# 5 213
  • В офиса
Хората продължават да летят за ски в Италия. Честно, искам броят на болните там да скочи още веднъж така драстично, белким се освестят. Или пък в България да се появи, не знам кое може да изиграе отрезвяваща роля. Когато всеки решава за себе си е едно, но когато връщайки се може да зарази други, не е ОК.
Мерки, карантини, хората вземат на подбив тези неща, при това с надменно отношение: “Колко съм куул и умен и колко съм над нещата и колко ги разбирам работите”

# 5 214
  • Буркина Фасо
Ще попитам ,че не разбрах: жената от Пловдив се е върнала от Италия, или жената от Пловдив в болница е китайка, върнала се от Китай миналата седмица?
попитай на точното място - https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhena-ot-Plovdiv-e-sus-s … ekciozna-e-939020

# 5 215
Много ми е чудно кой ги изкупи тия маски, като на обществени места най-много един на седмица да видя, който носи.

Сигурно разни прекупвачи спекулират и целят да създадат истерия и после да печелят на наш гръб.

# 5 216
Аз съм ЗА да се синтезира най-важното в един пост и той да се добави в началния пост. Но нова тема е абсолютно излишна.

Кое смятате за най-важно да присъства в един обобщителен пост?

# 5 217
Хората продължават да летят за ски в Италия. Честно, искам броят на болните там да скочи още веднъж така драстично, белким се освестят. Или пък в България да се появи, не знам кое може да изиграе отрезвяваща роля. Когато всеки решава за себе си е едно, но когато връщайки се може да зарази други, не е ОК.
Мерки, карантини, хората вземат на подбив тези неща, при това с надменно отношение: “Колко съм куул и умен и колко съм над нещата и колко ги разбирам работите”

Чудно колко ли хора могат да си позволят да спазват 14 дневен карантинен период ако се върнат от Северна Италия...

# 5 218
  • София
Вие мислите пътуващите туристи, аз мисля работната ръка, която ще хукне да се прибира.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 23:29 от Ms.Gorgeous

# 5 219
попитай на точното място - https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhena-ot-Plovdiv-e-sus-s … ekciozna-e-939020

Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт