Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 956 151
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 460
Както винаги изобщо не са подготвени. Китай направи и невъзможното да даде глътка въздух на останалия свят. През това време всички останали трябваше трескаво да се подготвят. Вместо това те дори престанаха да коментират. И сега като започнаха залповете в Европа ох леле, мале и се започва едно търчане насам-натам и хаотични действия през глава. Мила родна картинка.

Както обикновено - точно обратното е - властите в Китай си затваряха очите и си криха главите в пясъка в течение на десетина дни, което беше фатално. Доктора, който откри вируса и който наскоро почина от него - беше алармирал още в края на декември, но го посетиха хора от специалните служби, които го нарекоха паникьор и го караха да пише опровергаващи заявления. Що се отнася до Европа - не виждам "хаотични" действия, а бърза реакция и карантина. Във всеки случай - в пъти по-бърза реакция от китайската.

# 5 461
  • София
В сутрешния блок на БНТ генералния ни консул в Милано Таня Димитрова каза, че "Летището е отворено, има нормално движение на полетите, няма какво да направим". Посъветва хората да не пътуват, но каза, че всички билети за България са изкупени. Едва ли всички наши  сънародници, връщащи се от опасната зона в Италия, ще спазват карантина, от тях ще ползват и друг транспорт, за да се приберат по родните места. Предните дни обсъждаха, че може да си здрав или да имаш силен имунитет, дори да си минал вируса на крак, но да си вирусоносител.
Според мен, за да се ограничи вирусът овреме, трябва временно всички граници да са затворени и да няма полети, влакове, автобуси и т.н., щъкащи международно.
П.С. В Италия от години е пълно с китайци. В Рим - държат много магазини, заведения, на всяка крачка са.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:17 от Vesika

# 5 462
В Европа на щандовете за плодове и зеленчуци има еднократни ръкавици, които са задължителни при подбирането на зарзават. Служителите също носят ръкавици. Крайно време е и в България да се въведе тази хигиенна мярка, защото на много места липсва.
А ако се притеснявате да пипате други продукти с голи ръце, пак става с ръкавици.
Като видя на някой места служителите как ползват ръкавици ми става смешно. Казали им, че трябва да са с ръкавици ама като със едни и същи ръкавици ти вземат парите и ти пипат храната не знам каква е хигиенната полза. Бързи и лесни решения няма, ще трябва да се образоване малко..

# 5 463
Бахрейн съобщават за нови 6 случая. Общо случаите са 8. Всички от Иран.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232213681188036613

# 5 464
Според мен, за да се ограничи вирусът овреме, трябва временно всички граници да са затворени и да няма полети, влакове, автобуси и т.н., щъкащи международно.
Не знам може ли да продължи живота в България при тези условия. Сигурно 50% от храните които ядем са внос. То и само с хляб ще преживеем, ама не си представям правителство демократично да въведе подобни мерки.

# 5 465
По принцип и аз мисля, че това с ръкавиците е крайно, ако след като се прибереш си измиеш домата и ръцете, няма да ти трябват ръкавици.

П.П. Така или иначе, не можем да разчитаме на 100%, че всеки е пипнал домата с ръкавици и предполагам повечето мият плодовете и зеленчуците преди консумация и по този начин и ръцете мият. За какво тия ръкавици, те са за друго в магазина.

# 5 466
Момичета, в този сайт  видях,че се предлагат маски  https://www.biotechlab-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83% … product_group_547
Но за детето което е на 2.8г няма ли да е голяма, каква да взема на него?

# 5 467
Чак пък ръкавици за плодове от магазина, няма нужда, не сме в операционна зала все пак. Тези плодове не са се изредили да ги пипат много хора. Няма как да живеем в идеално чиста среда, но можем да избягваме местата, които са най-мръсни, като както вече казах, дръжки на врати (или места, където се бута), бутони, парапети и др. огледайте се и ще видите, къде се пипа масово.

# 5 468
  • София

Добре че теб никой не те пита.

# 5 469
  • София
За първи път чувам, че тестовете се произвеждат само в три лаборатории в САЩ, естествено. Американския автор твърди, че нямало смисъл от затварянето на държавите, така или иначе това не вършело работа.  https://m.dir.bg/life/gallery/nikoleta-kam-filip-pleyn-blagodary … a-nosht?i=grid#i1

# 5 470
# 5 471
Аз съм съгласна за полетите с изключение на тези за медицински интервенции и товарните.  Малдивите няма да избягат за 1-2 месеца.

Вирусът нали не издържа дълго време върху предмети? За някакви часове говореха.
Така че стоките би трябвало да не са много опасни.

Момичета, в този сайт  видях,че се предлагат маски  https://www.biotechlab-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83% … product_group_547
Но за детето което е на 2.8г няма ли да е голяма, каква да взема на него?
Ако се стегне отзад, би трябвало да прилепне към лицето на детето.

# 5 472
Гери Николова, това вече сме го коментирали. Китайците се забавиха в началото, а местните власти в Ухан разиграха чернобилски сценарий, но в последствие взеха много строги мерки, които не може да се отрече, че дадоха на останалия свят известно време. А под "нас" имах предвид българските власти, за италианците нямам съмнение, че правят всичко възможно, те не ме притесняват, притесняват ме тези, които съобщават нула случаи.

Южна Корея съобщава за 84 нови случая, това прави общо 911 случая. Смъртните случаи са 10.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232216322769063936

# 5 473
И в Иран нов смъртен случай.
https://mobile.twitter.com/BNODesk

# 5 474
По непотвърдена информация:

Първи случаи в Южна Италия : Палермо и два във Флоренция.

Общи условия

Активация на акаунт