Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 109
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 925
  • на пистата
В Румъния няма заразени
https://novini.bg/sviat/balkani/584285

# 5 926
В Бахрейн е топло.Значи и на топло вирее....

# 5 927
Иранците лъжат та се късат, техните данни изобщо не трябва да ги гледаме, достоверността им е точно нула. Те имат огромно огнище, кой знае вече даже може и да е станало по-голямо от китайското, а министърът им болен от коронавирус обяснява как всичко е под контрол. Ей затова мразя такива репресивни режими, точно заради лъжите им, които могат да струват много животи.

В Китай и Италия е възможно смъртността да е малко завишена и много безсимптомни да не са хванати. Но горе долу 2-3% е смъртността, като естествено в различните държави ще варира според други фактори. Висока е, всичко над 1% за толкова заразен вирус е много високо. В Африка нямат здравеопазване, но пък населението им е младо.В Европа има здравеоразване, но пък в Европа е пълно с пенсионери. Много фактори, много неизвестни.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 21:48 от LillyM

# 5 928
  • Торонто
На нашите завърнали се им казаха от HR директно да си останат вкъщи 14 дни. Заплатата им си върви все едно са на работа, медицински бележки не им искат, всички са доволни.
Ако отсега нататък тръгнат да пътуват,  едва ли ще е същото разбира се.

# 5 929
Все още не ме е подгонила паниката и си мисля че България ще ни подмине както и Гърция , но да видим....../.

Има ли случаи в Ханой  ? Или случаите Са на други места ИЗ Виетнам ?
Брат ми са си взели билети за Формула 1 в Ханой за 25.03-07.04 и ме е малко страх .....
А Има ли случаи в  Буенос Айрес? Южна Америка ? Като че ли за там нищо не се чува?

# 5 930
  • гр. София
Е то и в Австралия е топло. Ясно е, че вирее.

# 5 931
  • Mediterraneo
От Министерството на здравеопазването на Испания съобщиха, че ще се правят коронавирусни тестове на всички пациенти с пневмония, приети в болници, които са били отрицателни за други вируси като грип. "дефиницията на клиничния случай е променена,и ще се разшири и към хора със симптоми, които са били, освен в Китай, в Япония, Южна Корея, Сингапур и северната част на Италия"

Аз лично смятам, че в Италия точно това се е случило, за да се повишат така рязко случаите. Оказва се, че информационно затъмнение има навсякъде. Доскоро за Испания пускаха, че тук- там има активиран протокол, негативни проби. Да, ама се оказва, че за две седмици само в Мадрид са тествани над 200 човека! В момента има поне 10 случая, за които са събщили, и се чакат резултати. Сигурна съм, че в Испания до края на седмицата случаите ще се нароят! Точно както стана в Италия...

# 5 932
Е то и в Австралия е топло. Ясно е, че вирее.

Вирее ама как се разпространява, 22 в Австралия 11 излекувани, няма починали(там е повече от месец)
Сингапур 91 заразени 57 излекувани, няма починали(и там е от януари)
Виетнам 16 заразени, 16 излекувани
Камбоджа(сравнително бедна страна) 1 случай, не мисля че е съвпадение.

# 5 933
От Министерството на здравеопазването на Испания съобщиха, че ще се правят коронавирусни тестове на всички пациенти с пневмония, приети в болници, които са били отрицателни за други вируси като грип."

Вероятно това е най-добрия начин да се тръгне надолу по контактните вериги и да се издирят хората с леки или без симптоми, които заразяват,  без да знаят  - а това вероятно е най-важното.

Този доктор от СЗО, ръководителят на международната мисия в Китай, който днес даде пресконференция, каза че в Китай са свели периода от проявата на симптомите до изолацията до 3 дни и че всъщност затова намаляват случаите. По-рано ги ловят -  по-малко сеят зараза. Явно това е доста ключово.

# 5 934
Малко черен хумор:
Към момента само за 154 лева може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматичното право да излезете болничен 14 дни под карантина. Така ще може да свържете с почивни дни не само 3 март, ами и 8-ми, че и 13-и, който се пада фатален, понеже е в петък и в ретрограден Меркурий. Успех.
Ретрограден е до 10 март 😁

# 5 935
Скрит текст:
Определено здравната система и грижата, която се полага за болните има значение. Може би и като цяло карантината и отговорността на хората. От показаната статистика виждам, че няма жертви в Канада и  Австралия, а те имаха солидно присъствие на круизния кораб Даймънд Принцес.

Какво значи солидно присъствие, че терминологиите тука вече ме влудяват? То не беха дискусии за котешки инфекциозен перитонит с респираторни прояви, таксуване на жертви и вписване на рекорди и накрая пък и дойдоха призиви за сериозно отношение... Колко да е сериозно при такива откровено профански и  безумни писаници ...
Няма статистика за жертви там засега по чисто географски причини - не е разпространен още, защото тука сме  Евразия, а посочените държави са на други континенти и  с големи територии, и като изключим мегаполисите са по-слабо населени, а не като Италия - туристическа дестинация и де що има азиатец - ходи да се снима на Ди Треви... Е, те - зат'ва. Хубаво, че БГ-то не сме така привлекателна дестинация - и мигрантите бегат даже, само ние ще събаме попарата на Щабът.
[/quote]

200 австралийци
256 канадци

# 5 936
Мен Германия ме учудва. 85 милиона, пълно с чужденци от цял свят, имигранти, туристи, командировки, и от сума време няма никакви нови случаи. То там трябваше поне 1000 да са вече. Дали лъжат?

# 5 937
Ако за Виетнам е истина - официални данни на СЗО ли са това?

# 5 938
  • тук-там
И Тайланд ме съмнява.... Баш са си близки по манталитет, едва ли медицината е на нивото в Сингапур, пък - ей - мълчат.

# 5 939
В Кауфланд един човек пред мен на касата купи половин количка с пакети боб и леща Grinning Animal Speak No Evil

Общи условия

Активация на акаунт