Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 498
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 575
  • на пистата
Днес пак извънредно се събира кризисният щаб...защо ли?
Имаме тестове..споко.3000 имаше, поръчани са още 5000

# 7 576
Днес пак извънредно се събира кризисният щаб...защо ли?
Имаме тестове..споко.3000 имаше поръчани са още 5000
Нещо били обявили от СЗО. Двете ни лаборатории за тестване щели да си разменят пробите. Всяка като тества ще изпраща след това и на другата за да тества и тя за потвърждение.

# 7 577
Сългасна съм с този доктор, ако тестваш 20 човека, коронавирус в България няма да откриеш и до април. С другото за грипа не съм съгласна. Разбирам, че иска да успокои населението, но не е това начина. Българите не се страхуват от грип и ще вземат да хукнат по почивки, по масови мероприятия и т.н. а в момента ни трябва обратното на това. Аз наистина не знам защо е толкова сложно да се каже истината или аз надценявам прекалено много хората или те ги подценяват?

Да, няма всички да умрем. Дори в най-лошия възможен сценарий, който можете да си представите, например тотален разпад на здравеопазването, всички се заразим и т.н. няма всички да умрем. Ние сме оцелявали на биологични атаки в продължение на милиони години, а тази имунна система, която имаме не е за украса. НО Този нов вирус не е грип, той е поне 30 пъти по-смъртоносен от грипа и ако допуснем да се разпространи, много хора ще умрат, наши близки. Затова трябва да направим всичко възможно да не допускаме това.

# 7 578
  • Mediterraneo
Чудесно решение за размяна на пробите, само хабят ресурси. Като гръмне заразата като в Италия, само до размяна на проби ще им е. Некадърници!

# 7 579
  • на пистата
Личните лекари и болниците не били уведомени какво да правят.Ами явно не е така,всяко РЗИ по област си има обявено.Те какво чакат,да им звънят поединично по телефона ли.

# 7 580
Пасти да яде коронавирусът, темата, която лавинообразно вече достигна размерите на Война и мир започва да ми нагнетява напрежение. Не знам дали вирусът ще ме повали, но писаниците със сигурност ми донесоха леки паник атаки, приличаме наистина на неспиращи се "мисирки"

# 7 581
  • варна
Мисли ли ли сте за вариант изолация на село или къща извън града докато отмине вируса?

# 7 582
  • град-държава
Има ли статистика какъв процент го карат безсимтомно?

# 7 583
80 процента го карат с леки симптоми или без симптоми, останалите тежко. Проблемът е, че 100 процента са заразни. И няма нищо общо с грип, много по-тежко е и с голяма смъртност. Не знам колко пъти се повтаря това. Пазете се, понапълнете рафтовете в кухнята и килера и това е. Друго не може да се направи.

# 7 584
Мисли ли ли сте за вариант изолация на село или къща извън града докато отмине вируса?
Да. И телена мрежа на оградата, както и денонощно човек на пост с пушка Simple Smile Но това ми е мисъл отпреди вируса Simple Smile

# 7 585
Аз съм на мнение, че нашите ще започнат да тестват масово от днес нататък. Представяте ли си какъв ще е отзвукът в Европа, ако само ние не сме докладвали за случай? Ще гръмне цяла Европа за нашите машинации, няма как да си го позволят.

# 7 586
  • София
Помислих си го, но почти затвориха границата с Гърция, така че за нас отпада.
Аз не съм от паниката, каквото стане - стане. Децата и мъжа ми са със здрава имунна система. Вероятно аз ще съм най-пострадала.

# 7 587
Пасти да яде коронавирусът, темата, която лавинообразно вече достигна размерите на Война и мир започва да ми нагнетява напрежение. Не знам дали вирусът ще ме повали, но писаниците със сигурност ми донесоха леки паник атаки, приличаме наистина на неспиращи се "мисирки"
И на мен ми докарва стрес, но от друга страна съм с една крачка напред относно информацията, та се чудя Да продължавам ли да чета или не.
Всеки може да си направи избора.

# 7 588
Аз съм на мнение, че нашите ще започнат да тестват масово от днес нататък. Представяте ли си какъв ще е отзвукът в Европа, ако само ние не сме докладвали за случай? Ще гръмне цяла Европа за нашите машинации, няма как да си го позволят.

Точно им е до нас на Европа.

# 7 589
Който си има село и възможност да го направи не е лоша идея, но трябва да го направи сега, а не да чака да се зарази и да зарази хората в селото.

Общи условия

Активация на акаунт