Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 875
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 695
литва - 2

беларус - 2

нигерия - 2

гърция 5

хърватия 7

ма не се притеснявайте де.

# 7 696
Не зная кои са лекарствата за Спин, но предполагам, че поддържат функциите на органите, защото СПИН засяга много органи и системи.

Не, лекарствата за СПИН са противовирусно, както и тези срещу ебола. Коронавирус, ХИВ, ебола, хепатит С и др. са РНК вируси и лекарства срещу едното, обикновено действат и срещу другите. Тези лекарства не поддържат никакви системи, те просто спират размножението на вируса в тялото, той вирусът си следва определени стъпки, лекарството е молекула, която се закача за едно от местата, където вирусът влиза, излиза или прави нещо по размножаването си и просто прекъсва веригата.

# 7 697
Какво казват на брифинга?

# 7 698
И да иска да хукне да ги купува - 1. Ще им трябв рецепта и 2. Няма никакви антималарици в България. Спрени са от 2 месеца.

# 7 699
Аз примерно приемам следните добавки г/д всеки ден:

- Рибено масло
- Глюкозамин
- Куркума с пиперин
- Босвелиа (билка)
- Витамин Ц 1000 мг на 2 дози по 500 мг
- CoQ10
- Прополис (разтвор) / Редувам с Ехинацеа през ден
- ZMA (Цинк, Магнезий)
- Мултивитамин

Поръчал съм и Витамин Д.

Уточнявам - аз по принцип си ги пия, не сега заради коронавируса. Но до сега не бях чувал за тази работа с имунната система.

Дали е много?

Боже мой. Колко време ви отнема да погълнете всичко това?Grinning

Няма нужда от подобно свхръхстимулиране на имунната система. Аз бих се страхувала да не се получи обратен ефект.

# 7 700
Антигона, хората са развълнувани, че най-накрая в живота им се случва нещо значимо.

Най-забавни са ми мъжете, ходили в казарма. направо някакво въодушевление усещам. припомнят се стари знания и техники, учения, голяма шепня става...
а иначе - 'начи ние сме преживели 90-те, с празни магазини не мож' ни уплаши. виж сегашната презадоволена и разглезена младеж с телефоните....не знам. това в кръга на полумайтапа.
наистина няма място за паника, тя ще създаде основните проблеми.

# 7 701

вероятно че няма случаи и всичко е под контрол. държавата е стабилна.

# 7 702
Не ми казвайте кое е реалистично, по-голям реалист от мен в тази тема едва ли има. Аз за този вирус знам, че е пандемичен от един месец насам, а съм се запасила с маски и др. неща, още кагато всички се успокояваха и празнуваха, че вирусът затихва.

Досега бях укорявана, че всявам паника, а пък сега че давам излишни надежди. Няма угодия. Досега винаги съм била абсолютно честна. Казвам ви, че тези методи доказано намаляват риска,  не са със 100% гаранция и имат ограничена ефективност, няма да спрат вируса, но ще го забавят. Вие ако искате вярвайте, примери с колеги не ме интересуват, за тази цел си има научни изследвания.
Едно забавяне на хода на епидемията за вас може и да няма значение на принципа "е все някога ще го хванеш така или иначе" но за някой може да е разликата между живота и смъртта.Изобщо не е все едно дали в здравната система ще се изсипят хиляди наведнъж, на които няма да може да им се помогне или това ще стане по-плавно и т.н.
Ми хубаво. Аз пък ви казвам, че това, дето го искате, в Германия и Китай може и да се случи, ама в България няма. Съгласна съм, че трябва да се постараем да забавим епидемията на всяка цена. Не виждам някой да взима реални мерки по въпроса. И да взимат, не дават особени резултати. Ние също ще направим каквото зависи от нас като съвестни граждани, но предполагам, че ще сме единици.
Хората не са се паникьосали още, защото ги лъжат, че е като грип и нищо страшно. Млади не умирали. И после ще започнем да се разболяваме, някой познат, здрав и млад, ще е в критично състояние, и тогава, тогава ще настане луда паника. Вместо да излезе някой и да каже ясно>
1. Пациентите с коронавирус, ще се преглеждат по градове и квартали> тук, тук и тук. Леките случаи - тук. Тежките да се обадят на еди кой си телефон.
2. Личните лекари ще имат приемно време само за хронично болни еди кога си, забранено е други да идват през тези часове.
3. Хората, под карантина. Да спазват еди какви си изисквания - ако са в домакинство с други хора и те да ги спазват.
4. Лекарите, спешните кабинети и т.н. да организират по график
5. Ако сте болни, но няма наличен лекар да ви прегледа, може да направите еди какво си.
6. Аптеките да дават лекарства с предимство на...
7. Детски заведения да внимават за
Ето това за мен са мерки. Не кой какви лещи и маски си бил купил и се бил запасил.

# 7 703
  • Пловдив
Като чета, всички нови случаи са свързани с Италия.
Първият случай в Нигерия е италиански гражданин, който работи там, върнал се от Милано.
За Беларус - идващ от Иран.
Едно недоглеждане и става лавина от заразени.
Трябва да се тества наред. Щом си с грипоподобни сомтоми - тест. Не вярвам при проявени симптоми тестовете да не дават резултат.

# 7 704
  • София
Господина с имуностимулаторите, най-добре да взема само вит. Д и Омега 3, всичко останало да изхвърли.
Той пие какво ли не, а най-важното - вит. Д още се чуди дали да вземе.

# 7 705
Не зная кои са лекарствата за Спин, но предполагам, че поддържат функциите на органите, защото СПИН засяга много органи и системи.

Не, лекарствата за СПИН са противовирусно, както и тези срещу ебола. Коронавирус, ХИВ, ебола, хепатит С и др. са РНК вируси и лекарства срещу едното, обикновено действат и срещу другите. Тези лекарства не поддържат никакви системи, те просто спират размножението на вируса в тялото, той вирусът си следва определени стъпки, лекарството е молекула, която се закача за едно от местата, където вирусът влиза, излиза или прави нещо по размножаването си и просто прекъсва веригата.

Ами, точно същото е, Лили. Като спират размножаването на вируса, това крепи органите. Основно белият дроб, но и не само. Ако не взимаш нищо, той си се размножава свободно вируса и органите ти заминават. Дробовете на повечето, но и болните органи на някои хора.

# 7 706

вероятно че няма случаи и всичко е под контрол. държавата е стабилна.

Стабилни сме защото нямаме никакви антималарийни и ще ги лекуваме хората с бабини илачи. (шегичка)

# 7 707
Освен прополис и ехинацея къде видяхте други имуностимуланти в поста?
Куркумата е противовъзпалително за ставите, босвелията също, глюкозамин за смазване на ставния хрущял,  витамини се пият за попълване на дефицити, co q10 за сърдечната функция.
Може би е хубаво да пие половината и да редува през някакъв период, но като гледам, добавките са най-много за стави.

# 7 708
Като чета, всички нови случаи са свързани с Италия.
Първият случай в Нигерия е италиански гражданин, който работи там, върнал се от Милано.
За Беларус - идващ от Иран.
Едно недоглеждане и става лавина от заразени.
Трябва да се тества наред. Щом си с грипоподобни сомтоми - тест. Не вярвам при проявени симптоми тестовете да не дават резултат.

Точно така. Лошото е, че болестта може да протече от 2 до 27 дни без никакви симптоми. Т.е. още на летището е трябвало да им се слага карантина на карнавалните туристи.

# 7 709
Да се ореорганизират цехове за производство на маски

Общи условия

Активация на акаунт