Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 346
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 280
  • Germany
Италианците продължават да пътуват и да ходят на круизи, и нещата ще стават по зле.
О и германците. Сега ще видим кое работи по-добре. Да хлопнеш кепенцата като Китай или “Не на страха” като в Европа.

# 8 281
  • София
Аз друго не мога да разбера,.... за смъртните случаи при млади и здрави хора пише, че са починали, защото са потърсили здравна помощ прекалено късно .... при положение, че няма лечение за короната, тези, които са я потърсили навреме с с какво ги лекуват.....

Болестта може да се изкара и на крак, както казват, без изобщо да се лекуваш.
Лежиш си вкъщи и чакаш да ти мине. До болница стигат само тия, които са много зле и там ги лекуват симптоматично. Ако се задушават им дават кислород, примерно. Тия случаи обаче са много малък % от заразените.

# 8 282
  • Варна
Доколкото разбрах, това е за тежките случаи... а за леките, с парацетамол ли ..., ако сега се окаже, че съм заразена, с какво започва лечението ..., защото в пика на заразата, едва ли всички ще бъдем в болницата ...
Чай, почивка, добра храна, парацетамол ако е много висока температурата. Ако има затруднения с дишането  се налага приемане в болница и кислороден апарат.

# 8 283
СЗО
"Д-р Райън обаче предупреди, че болниците в света не са готови да се справят с епидемията на коронавируса. Здравните системи, дори в по-развитите страни, „просто не са готови“ за епидемията от COVID-19, смята той.

„Вече виждаме, че някои доста развити страни, в които случаите растат бързо през последната седмица, не успяват да се справят с броя на клиничните случаи. Трябва да забавим разпространението на вируса, защото здравните системи в света, както в северното, така и в южното полукълбо, просто не са готови“, допълни д-р Райън."
„Да чакаш, да не си информиран на този етап наистина не е сериозно извинение“, категоричен е д-р Райън.
„Намираме се на най-високото ниво на тревога или най-високото ниво на риск от гледна точка на разпространението и въздействието“, заяви д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни здравни ситуации в СЗО."

# 8 284
  • София
Препоръките за пиене на чай за да слезел вируса в стомаха и там да се разгради ми звучат леко смехотворно. Азиатците студена вода НЕ пият, те се наливат непрекъснато с чай. Китайците приемат винаги прясно приготвена храна и я ядат докато още пари, направо гореща. Това им е в традициите. Ако това с температурите и слизането на вируса в стомаха работеше, нямаше цяла нация да стои заключена 2 месеца.
Затова й питах не трябва ли да кихаме насила, за да го изкараме от гърлото, ама джаФлин се разфуча-кой съм бил аз да оспорвам тайландското светило, нали...

# 8 285
  • Germany
Ние сме в Германия, в Баден Вюртемберг. Паника няма, за сега. Имаше през седмицата известно опразване на магазините, но зареждат непрекъснато. Днес получих мейл от училището на децата, че няма да затварят училището за сега /в момента са във ваканция/и в понеделник са на училище. Който се прибира от рискови зони, да си стои вкъщи. Надявах се да удължат ваканцията, но явно чакат да станат повече случаите. Около нас има няколко случая, като единият мъж е от градче на 10км от нас. Според мен до седмица ще се увеличат още, като се върнат всички от ваканцията и се омешаме.

# 8 286
  • Варна
з

Затова й питах не трябва ли да кихаме насила, за да го изкараме от гърлото, ама джаФлин се разфуча-кой съм бил аз да оспорвам тайландското светило, нали...
Не, не кихай за да го изкараш.Joy  особено ако има други хора наоколо. Няма как да изкихаш всичко. А и като излезе навън пак някой ще го пипне.

# 8 287
Препоръките за пиене на чай за да слезел вируса в стомаха и там да се разгради ми звучат леко смехотворно. Азиатците студена вода НЕ пият, те се наливат непрекъснато с чай. Китайците приемат винаги прясно приготвена храна и я ядат докато още пари, направо гореща. Това им е в традициите. Ако това с температурите и слизането на вируса в стомаха работеше, нямаше цяла нация да стои заключена 2 месеца.
По принцип и при обикновени вируси това са препоръките. И не за да не слязат надолу, а за да се държат лигавиците влажни, което намалява възпалението, както и за да се хидратира тялото и да се изхвърлят токсините от клетките включително и отпадните продукти от вирусите.
Някой да напише какви са правилата за тази тема. Какво може да се пише в нея и какво не. Защото явно всичко което се напише или постне като инфо водело до паника, а всъщност вирус нямало и всичко е артистична измишльотина.
Защо пък ще затварят магазините в Германия? В Мюнхен, днес не съм била на пазар, но вчера бях, нямаше нито празни рафтове, нито паника.
Аз най-много паника виждам от хората, които постоянно повтарят, че другите всявали паника. Явно се притесняват вътрешно и ги избива постоянно на обвинения как другите ги паникьосват. Реално ако си спокоен и уверен в нещо, няма как другите драстично да ти повлияят само с писане в тема.
Магазините и в София са пълни, а онзи ден бях в Ботевград и също бяха пълни. Имаше дори дезинфектант. В София в аптеките има и бутилки спирт по 1л. за дезинфекция на повърхности.

# 8 288
Здравейте! Има ли някой в темата,записал се на екскурзия някъде в Европа/без Италия/? Естествено от преди бума в европейските страни.                       Аз съм студентка в медицински университет. Ние студентите,на които не ни плащат за работата,продължаваме да ходим на практики в болници и лаборатории,за нас маски няма. Аз съм голям интроверт, затова знам ,че точно защото съм без маска на практика,сега трети ден съм с температура и затруднено дишане.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 15:11 от elleonore1

# 8 289
Чай, почивка, добра храна, парацетамол ако е много висока температурата. Ако има затруднения с дишането  се налага приемане в болница и кислороден апарат.
Точно това казват и виетнамските лекари, които излекуваха и вече изписаха всичките си 16 заболели. Лекували са отделните симптоми. Пълноценно хранене, сваляне на температурата, поддържане на кислородния прием и електролитния баланс, ранно детектиране на заразата и изолация на засегнатите. Измежду техните болни е имало пациент, който е преминал терапия за рак на белите дробове, но е имал също хипертония и диабет.

https://vietnamnews.vn/society/612524/vietnamese-medical-staff-w … ith-covid-19.html
https://e.vnexpress.net/news/video/how-vietnam-cured-all-its-16- … ents-4061677.html

# 8 290

Имайте предвид, че невежеството е страшна сила, много по-пагубна от, който и да е патоген. Тук е дори по-добре отколкото в "мъжките" форуми. Там някакви глупци искат да си монтират на тавана UV-C лампи (!!!) и си поръчват противогази от оръжейни складове.
Никак не е смешно, но това просто е върхът! Satisfied Satisfied

# 8 291
Здравейте! Има ли някой в темата,записал се на екскурзия някъде в Европа/без Италия/? Естествено от преди бума в европейските страни.

Аз имах 2 планирани туристически пътувания. Сицилия в края на март и Будапеща в края на Април.
И за двете канселирах самолети и настаняване.
Няма да пътуваме.

# 8 292
Аз имам няколко притеснения при една евентуална масова епидемия и сега ще ги опиша : най-напред се тревожа ако се почувствам зле, дали това наистина е ковид или някое респираторно?  Не искам да припкам веднага да ме приемат в болница, защото се боя, че там наистина мога да се заразя и без да съм болна до момента. Вътрешно болничните инфекции са много често срещани у нас ,защото условията и хигиената са нулеви. Някой друг има ли такива опасения?
 Другото ми притеснение е като на Паричка: дали има достатъчно лекарства за ХИВ и СПИН, за да лекуват и хората тук.  Никой не казва дали вече знаят с какво се лекуват все пак хората или ще се решава като дойде до главите ни и тепърва ще се карат кой да вземе обществената поръчка за внос. Някой друг мисли ли по този начин?
Третото засяга малка група хора, но тук има такива и ще го напиша: отделно съм хронично болна и на разни тежки лекарства  и се боя дали няма да омешат всевъзможни неща, защото си нямат идея до какво може да доведе микса от всевъзможни лекарства. Знам, че има хора ,които пият два пъти по-тежки  ужасии от мен. Никой не казва какво смятат да правят с хронично болни на  лечение с  животоспасяващи лекарства с тежки странични ефекти. Не прочетох никъде ,че се мисли поне за хронично болните деца. Все едно не съществуват....Това ме потриса, не знам дали и други го мислят.
Отвращението ми към управлението в частта здравеопазване по никакъв начин няма как да намалее и ако съм жива да стана свидетел на масова смърт на болни и стари  хора това със сигурност ще ме доведе до точка на кипене.

# 8 293
  • София
Днес бях в Кауфланд в Люлин. Хората бяха повече отколкото по Коледните празници. Пазаруваха предимно ориз, макарони, брашно, захар, консерви..../на рафтовете с ориз се търкаляха 2 пакета, макарони имаше не повече от 5,6 пакета, брашното и то на привършване. Пълни колички с трайни продукти бутаха около 70 % от клиентите, млади и стари. Бях шокирана! Настръхнах от видяното! Народа е в паника, но чак такова чудо......

# 8 294
Тези UVC лампи са опасни за кожата. Иначе за дезинфекция за помещения стават.
Някой знае ли нас навремето с такива лампи ли ни облъчваха? Дали в детската градина беше, или в болницата, не помня. Слагаха ни едни черни очила.

Общи условия

Активация на акаунт