Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 612
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 670
  • В тъмната гора.
Цитат
_Мishel_ , не всеки може да пие черен бъз. Направих си есента, но не смея да го пия. Срещнах в едно интервю, че не е препоръчително при хора на антикоагуланти. А такива са много.
Разбира се , не мога да го твърдя със сигурност, че не е подходящо.  Просто мен ме достраша да го пия.

Аз не съм го направила саморъчно концентрата, има го в аптеките. Нямах време тази година да се занимавам и си го купих от аптечната мрежа. Съветвах се с личната и още един лекар и започнах да го пия. ако не бях притисната и не ме беше толкова страх , може би и аз щях да се огранича само с поддържаща доза за профилактика + антибиотик или друго лекарство. Концентрата се мери с капкомер и вероятността да се превиши дозата е нулева.
Ето това пия.

# 8 671
  • Варна
Много хора четат тази тема, виждам да я цитират къде ли не.
Joy Очаквам заглавия: Тема от Бг Мамма предизвика паника в Берлин.

# 8 672
Да, в официалната страница на Bundesregierung- а има такъв списък в графа "често задавани въпроси" относно Корона вирус.
 Медиите го разпространиха днес под заглавието "Какво препоръчва правителството В случай на епидемия", което хем е вярно, хем подвеждащо. И народа се засили да купува.

# 8 673
Изключвам вероятност да затворят магазините. Може в крайна ситуация да има график, намалено работно време, някаква организация за достъп, но пълно затваряне на всички - не.

Не мога да разбера на какво се основава това предположение. Явно на нас ни е трудно да си представим ситуация, както в Ухан.

Цитат
не всяка ОВИ е грип, така е. Позволи на ОПЛ-тата да могат да преценят по симптоматиката.

при грипът симптомите са специфични, началото е внезапно и остро, и те сваля веднага.

Merri_An,  Но симптомите на  короната също започват плавно и са същите , като ОВИ. Как ще ги разпознават лекарите преди да е станало късно?

Скрит текст:
Цитат
_Мishel_ , не всеки може да пие черен бъз. Направих си есента, но не смея да го пия. Срещнах в едно интервю, че не е препоръчително при хора на антикоагуланти. А такива са много.
Разбира се , не мога да го твърдя със сигурност, че не е подходящо.  Просто мен ме достраша да го пия.
Аз не съм го направила саморъчно концентрата, има го в аптеките. Нямах време тази година да се занимавам и си го купих от аптечната мрежа. Съветвах се с личната и още един лекар и започнах да го пия. ако не бях притисната и не ме беше толкова страх , може би и аз щях да се огранича само с поддържаща доза за профилактика + антибиотик или друго лекарство. Концентрата се мери с капкомер и вероятността да се превиши дозата е нулева.
Ето това пия.
[/quote]

Не си ме разбрала. Нямах предвид превишаване на доза, а противопоказания.  Май играе роля при разреждането на кръвта. Но не мога да го твърдя със сигурност, не съм проверявала.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:39 от Diorela

# 8 674
Нали се сещате тези хора тук и много други свързват този списък с вирусът и това се разчува, не е нужно да чете бг мама. А и всеки от нас като иде да пита 5 човека дали са чули нещо и те започват да ровят и да се филмират още толкова. Този списък е за бедстващи ситуации, не за коронавирус. Ако имаше нещо такова, правителството щеше да е уведомило населението до сега.

Приме с газовия котлон, не вярвам да им спрат тока за един вирус. Е за тези неща казвам, че са смешни и звучат, все едно идва края на света.

# 8 675
  • София
Нарекохте ме некомпетентна, което няма да го коментирам предвид професията ми, но преди да говорите несъстоятелни неща, се поинтересувайте какво е dark web и как функционира.
What is "archive.4plebs.org"?

ОК извинявам се за изказването за некомпетентност! Все пак мисля, че някой е пробутал по някакъв начин това като го е написал в последните дни.

А относно списъка дето се обсъжда. Списъка няма значение кога е съставен- той е РАЗУМЕН не само за епидемии, ами за всякакви ситуации примерно дори на едно оставане без електричество поради грамадна авария някаква.
 Българите особено тия дето ни се е налагало да преживеем лукановата зима и жан виденовата зима все пак сме доста по-свикнали да се приготвяме за кофти ситуации от много други хора. Добре че всичко това не се развива в началото на януари- щеше да е много по-кофти.

# 8 676
  • Другата България
Основният признак, който изостря  вниманието е високата температура. Вниманието на лекарите имам предвид.
След това вече се търсят други симптоми. Но много си приличат с обикновения грип, така е.
На този етап потвърдени случаи  в страната на коронавирус няма. Така че с повишено внимание се следят официално съобщилите, че са се завърнали от страни с коронавирус. И които са под карантина. Защото много хора не казват, колкото и да не ви се вярва. Ако и когато при тези под карантина се проявят симптоми, вече се правят тестове. Не се тестват всички завърнали се, че и това прочетох. Само ако имаш симптоматика. Която както при всички тествани досега се оказа фалшива тревога, и дано така да остане и занапред.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:42 от Merri_An

# 8 677
raptor, аз за това го пуснах, с надеждата, че може някой да го опровергае. Не ме кефи никак написаното. Естествено, че всеки може да си плещи всякакви глупости, но как ще обясним датите, питам за пореден път? Може би трябва да пиша на админа на archive.4plebs.org дали има повече инфо.

# 8 678
Кое му е смешното на списъка?  Кажи, че да се посмеем и ние.
Аз го намерих с два клика. Може да не е някакъв специален списък за тази ситуация, но съдържа съвсем логични неща като храна, вода, медикаменти, документи. Нищо смешно.

Това, че 2 района на Германия са получили някаква листовка, не прави цяла Германия. Вероятно в района се подготвят за карантинни действия и насърчават хората да си напазаруват. С този списък/листовка го изкарахте все едно армагедон идва в Германия, което не е така.

Армагедон няма да дойде, защото това е Германия и изпълняват всичко по списък. Аз с очите си видях пазаруващи като за война хора и стана два дни много неща не мога да купя, защото ги няма, но паникьосани хора не видях. Само много бързо си пълнят количките и бързо се изнасят. И въобще не е листовката не е списъкът, нито стандартен дето го въртят по принцип в новините.

Район със 60 заразени в Германия няма. 30 са в СРВ, останалите са разпределени на юг и един случай най на север.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 01:14 от Анонимен

# 8 679
  • Пловдив
В Китай хората имат възможност да пазаруват, в Германия няма да могат...
От цялата истерия в момента на печалба са големите вериги магазини. Всякакви истории чух. Включително и за закупуване на палет с брашно. За едно домакинство.
Днес при пазаруване не забелязах хора да се запасяват, но в Кауфланд палетите с брашно и захар бяха на средата на пътеката.
В Билла до нас има поизпразнени стилажи, но то принципно си е така, много народ живеем в района. В квартални малки магазини има това, което принципно си продават.
В аптеката си взех лекарствата за месеца. И там не ми се видя да има опразнени витрини, нито някой да пазарува на едро.
То за такова бясно пазаруване и пари трябват.
Във Франция забраняват събиране на над 5 хил души, но на закрито, а не по принцип.
Налага се да се пригодим към живот с грип, куронавирус, хепатит и какво ли още не.

# 8 680
Всичко, което ни плаши и не ни харесва сме склонни да приемем за фейк.
  Вие сте паникьорка между другото и ви съветвам да се успокоите. Нали вие не си разхождахте кучето???
Това обвинение в паника взе да се използва май много често, ако някой не е на нашето мнение. Нещо писано не ми харесва, следователно няма начин да не го пише паникьор.
Всеки взема мерки да защити близките си според своите знания и информация.

# 8 681
  • Варна
Приме с газовия котлон, не вярвам да им спрат тока за един вирус. Е за тези неща казвам, че са смешни и звучат, все едно идва края на света.
На мен пък не ми звучат така.
Сега обаче разбирам логиката в отричането на този списък. Смята се, че колкото по-дълбоко ти е главата в пясъка, толкова по-малко вероятно е нещо лошо да се случи.

# 8 682
Кое му е смешното на списъка?  Кажи, че да се посмеем и ние.
Аз го намерих с два клика. Може да не е някакъв специален списък за тази ситуация, но съдържа съвсем логични неща като храна, вода, медикаменти, документи. Нищо смешно.

Това, че 2 района на Германия са получили някаква листовка, не прави цяла Германия. Вероятно в района се подготвят за карантинни действия и насърчават хората да си напазаруват. С този списък/листовка го изкарахте все едно армагедон идва в Германия, което не е така.

Армагедон няма да дойде, защото това е Германия и изпълняват всичко по списък. Аз с очите си видях пазаруващи като за война хора и стана два дни много неща не мога да купя, защото ги няма, но паникьосани хора не видях. Само много бързо си пълнят количките и бързо се изнасят. И въобще листовка списъкът, нито стандартен дето го въртят по принцип в новините.

Район със 60 заразени в Германия няма. 30 са в СРВ, останалите са разпределени на юг и един случай най на север.

Аз пък дори и това не видях, даже тази вечер ходихме на бюфет-ресторант(китайски), беше си пълно както обикновено.

# 8 683
  • София
В Билла до нас има поизпразнени стилажи, но то принципно си е така, много народ живеем в района. В квартални малки магазини има това, което принципно си продават.
В аптеката си взех лекарствата за месеца. И там не ми се видя да има опразнени витрини, нито някой да пазарува на едро.
E поне потреблението рязко е нарастнало и правителството ще отчете растеж на БВП Simple Smile
 (не забравяйте да си имате радио и достатъчно батерии за него).

# 8 684
Много ми е интересно новия 18год случай от сащ,който не е пътувал,нито е имал контакт с пътуващ, как са го хванали че е с корона?  Един от симптомите му е бил главоболие,почувствал се е добре после и е отишъл и на училище. Практика ли е с сащ да се правят тестове и на непътувалите? Какъв е критерия тогава?

Общи условия

Активация на акаунт