Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 045
  • Terra incognita
Истината е,че колкото и да се пазиш, никога не знаеш какво и от къде може да ти дойде до главата.
Подобни мисли за мен са затормозяващи и направо парноични- кой, къде, кога и защо може да ми кихне в лицето. Може да е корона, може и да е алергия (което е по- вероятно), няма как да знаеш.
Носете си маски на публични места, дезинфекцирайте си ръцете често и не го мислете.

# 9 046
В Германия изтърваха положението и са на път да станат новата Италия - нови 38 случая само днес, с което стават 117.
От друга страна в страните с топъл климат засега не се разпространява освен привнесени или тук там единични бройки от контакти най-вече.

# 9 047
Относно навременното диагностициране. Толкова ли е невъзможно да се погледне секрет от носа или устата под микроскоп и да се идентифицира поне първично корона вируса? Всеки общодостъпен микроскоп с окуляр 30х и обектив 100х би имал увеличение 3000х и ще даде възможност да се види грубо 500нм вирус като 1.5мм обект в зрителното поле и по специфичната му форма да бъде различен от всичко останало. Бих бил благодарен на някой по-запознат да сподели възможно ли е това. Иначе ще чакаме симптомите за да ни разрешат официален тест, после потвърждение от лаборатория някъде си и т.н. докато стане твърде късно и сме заразили още хора.

# 9 048
В Египет има огнище, колко е голямо, предстои да видим. Страните с топъл климат са ми доста съмнителни, че и те като нас не тестват достатъчно.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 16:04 от LillyM

# 9 049
  • Down south
Южна Корея съобщава за 376 нови случая, общо 3526 случая и 17 смъртни случая

Първи случай в Илиноис.

BNO
За Illinois,  US ли става дума?
Там имаше два случая още преди 3-4 седмици. Жена върнала се от Китай, от която се зарази съпругът и. Излекувани са.
Пътувах до там и бяхме информирани.

# 9 050
В Египет има огнище, колко е голямо, предстои са видим. Страните с топъл климат са ми доста съмнителни, че и те като нас не тестват достатъчно.

Аз тук ги следя : https://www.worldometers.info/coronavirus/
Там официално е 1 само.

# 9 051
12 нови случая в Англия, общо 35.

BNO

# 9 052
  • Другата България
Скрит текст:
Изключително безмислен е този въпрос и само показва желание за отбиване на номера. Трябва да се гледам симптоми на този етап, а не дали си си пил кафето с китаец. Щом още се задава, това говори за пълна неадекватност и про-форма поведение на държавата.
Интересно ми е ти какво предлагаш? Как според теб трябва да се реагира адекватно, от държавата? Питам за симптомите, понеже споменаваш тях.
Останах с впечатление, че лекарите те питат дали си имал контакт с хора от чужбина и ако кажеш не , не те тестват за коронавируса, а приемат , че е обикновен грип. Ако не е така, добре.
Ами аз съм си оптимист, но фактът, че не намираме нито един случай, показва , че не се тества сериозно. В последните дни един куп държави регистрираха първи случаи, това се промени
Ама разбира се, че е така. Иване, ти сериозно ли очакваш всеки с грипоподобни симптоми да бъде тестван за коронавирус? Не може да говориш сериозно, наистина, след толкова писане тук, навсякъде, и ти отново на 98765-та страница да искаш всеки грип или ОВИ да се тества за корона!! Или да отидеш по желание да се тестваш.
Хайде отново-на този етап за коронавирус се тестват само завърнали се от чужбина хора, или контактни с такива, които имат симптоматика на заболяването. В момента има грип тип Б-последно е този, още куп други ОВИ, при които симптомите са сходни и почти същите. Не всеки кашлящ и кихащ е с коронавирус, разбира се, че много хора наистина са с обикновен грип, за който се правят тестове и няма ограничение.
Това, че не намираме случай у нас и то показва, че не се тества сериозно е ....без коментар. Нито е доказуемо, нито е сериозно. Явно не можете да приемете факта - доказан, че много хора и този вирус както още куп други го "карат" безсимптомно и леко, и е възможно именно това да е причината да няма потвърден случай у нас.
Поредно потвърждение как наистина стресът и параноята ще ни затрие, вярата в конспиративните теории и това, че нас все ни лъжат, все ни "цакат, все някой нещо иска да ни "метне и преметне"....

# 9 053
В Египет има огнище, колко е голямо, предстои са видим. Страните с топъл климат са ми доста съмнителни, че и те като нас не тестват достатъчно.

Откъде тази информация? Аз следя цифрите, все си е един и той дори е оздравял.

# 9 054
Относно навременното диагностициране. Толкова ли е невъзможно да се погледне секрет от носа или устата под микроскоп и да се идентифицира поне първично корона вируса? Всеки общодостъпен микроскоп с окуляр 30х и обектив 100х би имал увеличение 3000х и ще даде възможност да се види грубо 500нм вирус като 1.5мм обект в зрителното поле и по специфичната му форма да бъде различен от всичко останало. Бих бил благодарен на някой по-запознат да сподели възможно ли е това. Иначе ще чакаме симптомите за да ни разрешат официален тест, после потвърждение от лаборатория някъде си и т.н. докато стане твърде късно и сме заразили още хора.

По скоро не. Тестовете - част от тях са неточни, а част дават грешна информация, т.е. може да покаже, че си здрав и след 5 дена да си тежко болен. Затова изследват хора с вече проявени симптоми и по обратен път се опитват да сложат под карантина огнището.

Между другото точно хора, които ги пуснаха като здрави от Принцес след няколко дена се оказа, че са разнесли вируса по света.

# 9 055

Хубава работа! Сега ще свършат и микроскопите!

# 9 056
  • София
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

Спрете да давате медицински съвети като не сте с подходящото образование и квалификация за целта. Важи за всички. Нито има цитоконова буря нито се казва многоорганна недостатъчност...
Не е зле да се цитират достоверни източници, с конкретни линкове, а не само психоза.

Явно паниката на повечето ви носи някакво удоволствие. Не знам защо си мислите, че с нещо си помагате така, а тези дето не се панират са кретени.
Представете си повечето нормални хора може да спазват хигиена и да не се бутат между хората, както и да си вземат продукти за 10 дни. Това е в реда на нещата. Ама проповедите да изкупим аптеките, да се заредим за месеци, да шием безполезни маски, да мием месото със сапун и да спрем да съшествуваме минават границите на нормалното.

Повече ме плаши склонността ни от всичко да разбираме, отколкото вируса.

# 9 057
  • Terra incognita
То ако ставаше с микроскоп, ехеее.
Не знам дали тестват за корона пациенти с вирусна пневмония.

# 9 058
Скрит текст:

Аз тук ги следя : https://www.worldometers.info/coronavirus/
Там официално е 1 само.

Не гледай официално. От Египет имат 7 експортирани случая по 1 в Канада и 6 във Франция. Значи за да експортират вече случаи, вероятно имат огнище на местна почва и то не малко. Същата история се повтори и с Иран.

# 9 059
Не е ясно къде са били въпросните Египтяни.
Мои колеги са в Италия в момента, а една част заминават за Германия. Не смятат да се подлагат на карантина като се върнат Sad

Общи условия

Активация на акаунт