Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 137
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 195
449 случая в Италия, 5 нови смъртни случая, общо 1577 случая, от които 34 смъртни случая

За Египет има 7 експортирани случая, обясних подробно какво означава това. На тролове повече не отговарям, ще помоля някои участници просто да подминават моите мнения, приемете че не казвам истината, измислям си и т.н. просто не ме четете ,не съм тук да ви се обяснявам лично на вас иначе темата наистина от информативна и дискусионна се превръща в спам и безкрайни лични заяждания.

# 9 196
  • София
От тези излекувани трябва да се извадят 14%, които повтарят.
НЯМА научни доказателства че някой нещо повтаря. Има случаи като в Румъния- приет, след два дена изписан и отразен като "излекуван" и после ще "повтори". Повторената Японка я приели на 29-ти, след два - три дена я изписали и после "повторило" я било.
 Стига с това повтаряне- докато няма сериозни научни съобщения има само някакви хипотези.

# 9 197
Цитат
Тесла, никой не обвинява в нищо. Аз следя темата от ден 1,макар и да не пиша често, не съм пропуснала мнение. Мина времето на полезните постове. В момента е страшна. И, да, Лили насажда паника, макар и неволно. Тя не казва просто факти. Прави интерпретации, гробовен тон се включва, сигурност за огнища тук и там, призовава да се готвим. За какво и как, сякаш може повече. Самия начин на поднасяне На информацията панира слабите психически и стадото, а хората са масово такива. За това са критиките. Това не води към добро. Тежките сценарии и картини карат хората да ходят в магазина, да купуват, да купуват, да бият, да се озлобяват,. От това Няма полза. Няма.
Не съм съгласен. Такива изводи винаги могат да се направят за всичко което се каже в тази тема. То вече човек да не смее да каже нещо. Все някой лабилен психически ще прочете темата, ще се панира и ще истеряса. А като че ли като види новините, защитните, костюми, карантини, търсенето на 0-леви пациенти няма да се панира а точно темата ще го панира. Темата показва какво се случва навсякъде по света по отношение на вируса събрано на едно място. И един от хората които най много допринасят за това е точно Лили. Същите обвинения към нея летяха и в самото начало на темата когато тя предупреждаваше че трябва да се спират полети, че вируса е пандемичен, и че ще обиколи целият свят.  Аз даже по едно време и опонирах, че няма така да стане, официалната стат. показва съвсем друго, че нещата се потушават, вируса е победен, Китай успяха да го спрат, въпрос на време е всичко да приключи. Оказа че тя е била права, а не аз. Само че като и опонирах го правех културно и с доводи, а не с истерични обвинения, че всява паника. Стига вече с тая паника, дето я създавала, който е лабилен психически да не чете темата и да не гледа новини, и изобщо да се изключи от света, че той все някъде ще види карантинираните градове, защитните костюми и т.н. и пак ще се панира щом е лабилен психически. За това не е виновна  Лили а лабилните хора просто трябва да се стегнат. Ако не могат, не влизат в темата, изключват интернет, телевизия, телефон, соц. мреци и т.н. щом всяка новина за вируса им носи стрес а не обвинявт други потребители за стреса им.

Цитат
Между другото, да попитам който се занимаваше с процента смъртност - как се изчисляваше смъртността?

Гледат се броя заболели и броя починали, и процентното съотношение между тях.

# 9 198
Експортирани не означава доказани случаи,влезли в статистика. Имам близки там и “огнище” ми е страшна дума, реагирам емоционално без да прочета някъде достоверна информация за доказани случаи Simple Smile извинявям се. Но все пак на врачки на Берлускони да не вярваме, на predictions от немедицинско лице от форум без реални статистически и одобрени данни-да.

# 9 199
  • София
Да не се окаже, че корона вируса си го има навсякъде, просто сега го откриват защото почват да тестват.
То въпроса е да не се окаже, че го е имало и в предни години и сега го откриват??? Кантарджиев каза нещо подобно, че може да го е имало. Китайците нещо продумаха, че може източника да не е в Китай ....

# 9 200
От тези излекувани трябва да се извадят 14%, които повтарят.
НЯМА научни доказателства че някой нещо повтаря. Има случаи като в Румъния- приет, след два дена изписан и отразен като "излекуван" и после ще "повтори". Повторената Японка я приели на 29-ти, след два - три дена я изписали и после "повторило" я било.
 Стига с това повтаряне- докато няма сериозни научни съобщения има само някакви хипотези.

Но си зададох въпроса , защо американката в Ухан, след като е боледувала вече, продължава да спазва такава хигиена и все още слага всичко новозакупено, дори храната, в отделна стая да престои няколко дни?

# 9 201
Гелчетата за ръце не са “изкупени”. Това, че в аптеките няма, не означава, че никъде няма.
Гелчета се продават в дрогериите от типа - DM, Лили, магазинчетата за 1 левче, в Джъмбо също има камара стелажи с гелчета за ръце, кърпи и каквото се сетите. Маски в Джъмбо мисля, че също продават.

# 9 202
Да не се окаже, че корона вируса си го има навсякъде, просто сега го откриват защото почват да тестват.
То въпроса е да не се окаже, че го е имало и в предни години и сега го откриват??? Кантарджиев каза нещо подобно, че може да го е имало. Китайците нещо продумаха, че може източника да не е в Китай ....
Да, но е нямало име и никой не го е търсил под дърво и камък едва ли не..
То ако вземат да изследват от грип всеки с ОВИ, ще излезе, че 90% от населението го е боледувало зимата...

# 9 203
За гелчета не знам, ама прекалиха с това , че хората се презапасявали с храни, даваха някакви  с един стек олио и журналята направиха извода, че хората купуват панически...Ами в Кауфланд така се пазарува винаги...някои ако могат и по 2 колички ще напълнят от по-намалените неща.

# 9 204
Гелчетата за ръце не са “изкупени”. Това, че в аптеките няма, не означава, че никъде няма.
Гелчета се продават в дрогериите от типа - DM, Лили, магазинчетата за 1 левче, в Джъмбо също има камара стелажи с гелчета за ръце, кърпи и каквото се сетите. Маски в Джъмбо мисля, че също продават.

След тоя пост е напълно възможно утре да няма вече.

# 9 205
  • София

Гледат се броя заболели и броя починали, и процентното съотношение между тях.
НЕ НЕ И ПАК НЕ!!! Дели се броя на умрелите на броя на приключилите случаи и aко има статистическа оценка колко са неоткритите (безсимптомни и несвързали се с лекар дори при симптоми) се коригира.
 Вчера имаше статия пусната тук, че смъртността е 5-8% от повтърдените с тест и 0.5-0.8 от всички инфектирани. Това е груба оценка и може да е прекалено деленето на 10 и да е 1-1.6 но все тая. Инфектиранията на Даймънд Принцес са почнали вече преди месец и пак смъртността е под 1% от случаите (0.9%) и това на кораб с 2/3 от хората над 60.
 Тесла, стига бе- броя заболели съдържа в себе си бъдещи починали. Не можеш да делиш починали, на нещо което съдържа в себе си бъдещи починали. Безмислица е и затова е най-различно на различни места ами даже и расте.

# 9 206
Ето записи на двете интервюта по 120 минути - с американката в Ухан и с доц. Попов, шеф на инфекциозната на ВМА:

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/roumng.html
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/doc-popov.html

ПС Не съм го гледала повторно, но според мен заглавието е невярно. Доц. Попов каза , че е оптимист, че ще отшуми, но и , че затоплянето на времето не е гаранция, че ще помогне.

# 9 207
Те и в чужбина купуват, за Италия, Германия и Америка пускаха снимки, клипчета и данни тук. Нито има бой, нито нещо прекалено.

Няма научни доказателства, че някой нещо повтаря.
Данните са от лекуващите лекари, чиито предишни доклади дават знанията за вируса изобщо. Но какво са лекарите на три страни - Китай, Япония и Израел, вероятно все пак имат повече представа за какво пишат, отколкото ние?!

# 9 208
Тези статистики не знам доколко може да не са изкривени, това са първи пациенти, върху които са тествали кой знае колко лекарства и комбинации от лекарства, които са все с някакви странични ефекти.

# 9 209
alinnna, да беше само Елинор, да я преглътнем, ама то що хора ръсят "важни" за темата мисли...

Общи условия

Активация на акаунт