Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 031
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 480
Как може хората да са толкова неуки. Презапасяване се изисква и налага в случай, когато целият град е под карантина, т.е. няколко стотин потвърдени случаи. В Бг няма все още, но и да има, няма как да се знае дали няма да се ограничат до няколко само, което не е предпоставка за карантина. Времето се затопля, вируса ще се ограничи, за разлика от др. респираторни вирусни се появява зимата, щом се появява сега, лятото ще е малко активен.

Много мога да пиша, ама явно няма смисъл и четете само от доказани източници.

Аз лично с удоволствие бих прочела още. Бих искала повече такива мнения ,освен тези изброяващи времето до Страшния съд.
Но за запасяването, ( само с хигиенни и хранителни материали ) съм на друго мнение. В България всичко може да се очаква от търговци, търгаши и др такива.

# 9 481
Вече 12 години преборвам всякакви вирусни инфекции, включително грипа, с антибиотици. Организмът ме не може да се справи иначе. Предписва ми ги лекуващия лекар, не си пия самоволно. И не ги почвам когато вече нещата са отишли твърде далече, а веднага щом усетя, че не е леко неразположение с неясен произход, а ме е хванало нещо вирусно. Не пишете каквото сте чули някъде.

Аз също разчитам много на това, че лятото ще се ограничи силно, или направо ще изчезне до другия сезон. Високите температури и сухия летен сезон мисля, че ще го спрат. Но това ще стане чак юни месец. Надявам се да издържим дотогава и се ядосвам на наглостта и неосведомеността на всякакви индивиди, дето не искат да се спрат за 2 месеца поне.

# 9 482
  • на пистата
Вече 12 години преборвам всякакви вирусни инфекции, включително грипа, с антибиотици. Организмът ме не може да се справи иначе. Предписва ми ги лекуващия лекар, не си пия самоволно. И не ги почвам когато вече нещата са отишли твърде далече, а веднага щом усетя, че не е леко неразположение с неясен произход, а ме е хванало нещо вирусно. Не пишете каквото сте чули някъде.
Майка ми по същия начин Sad не пие ли антибиотик нещата стават много много зле.От години е така.Тази зима боледува вече 5 пъти..в момента пак кашля.Не може да си постави никаква ваксина заради имунната система.Даже парацетамол и е забранен да пие Sad

# 9 483
Току що гледах пак някакво интервю с Кантарджиев от онзи ден. Присмиваха се на паникьосаните, които много четяли, били малоумни, обявиха, че в Китай всяка година милиони умирали от грип (Те са между 290 000-650 000 годишно за целия свят) че в Китай нищо страшно нямало, умрели били само 2 хил. човека (Кога друг път се е случвало почти един милиард души да са под карантина заради грип? Сигурно всеки грипен сезон) Вирусът щял да мине и да замине и т.н. в този стил.

Значи аз не знам подобен вид говорене колко ще успокои хората, но знам само едно, лъжите доказано подкопават доверието. Българите и без това имат много малко доверие във властите, така окончателно ще се изпари и то. Нали този същия професор утре ще му се наложи да излезне по телевизията да говори други неща, когато вирусът почука на вратата ни и се наложи някоя карантина или нещо друго. Как очаква тогава хората да следват съветите на някой, който е лъгал и омаловажавал нещата? Така се създава много кофти ситуация, но явно нашите власти са си с такъв манталитет просто.

# 9 484
  • на пистата
Кантарджиев го уважавах като лекар,докато не взе да дрънка глупости по тв-то.Със сигурност е много наясно,но явно така му е наредено да говори.Шефът на СЗО излезна и каза-този вирус не е грип.А тук продължават да повтарят обратното.
Заради  глупости на Кантарджиев хората продължават да пътуват и да си казват-това е просто грип,брат.

# 9 485
Скрит текст:

Аз също разчитам много на това, че лятото ще се ограничи силно, или направо ще изчезне до другия сезон. Високите температури и сухия летен сезон мисля, че ще го спрат. Но това ще стане чак юни месец. Надявам се да издържим дотогава и се ядосвам на наглостта и неосведомеността на всякакви индивиди, дето не искат да се спрат за 2 месеца поне.

Това е превантивна мярка, да не се стига до бактериална инфекция. Моята дъщеря също на всеки грип пие антибиотик. Веднъж не пи и стана белята. Така че в някой случаи се дава.

# 9 486
Кантарджиев го уважавах като лекар,докато не взе да дрънка глупости по тв-то.Със сигурност е много наясно,но явно така му е наредено да говори.Шефът на СЗО излезна и каза-този вирус не е грип.А тук продължават да повтарят обратното.
Заради  глупости на Кантарджиев хората продължават да пътуват и да си казват-това е просто грип,брат.
http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-central/41978.html

# 9 487
  • София
Във Франция 57% от хората смятат, че от тях се крие информация по случая. 61% са силно притеснени в сравнение от птичия и свинския грип са се притеснявали 35%. От 65 години не са били по-притеснени.
Само казвам, защото като социолог намирам самобичуването на тема колко сме тъпи, защото се тревожим по темата, за напълно неоснователно.

# 9 488
Търси се начин да се доведе нова икономическа криза. И като по друг начин не стана, сега мъчат с психясване на хората. Знаете ли колко народ спечели от акции, които знаеха какво предстои?

# 9 489
  • на пистата
Заради  глупости на Кантарджиев хората продължават да пътуват и да си казват-това е просто грип,брат.
http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-central/41978.html
Е и,искате да кажете,че е просто грип ли?Ами не,не е!За грипа има ваксина.То и от морбили измират деца,ама има ваксина.И докато продължават антивакс напъните ще има още смъртни случаи от морбили.
Хайде да отделите само 20 секунди и да изгледате началото.
https://m.youtube.com/watch?v=3uEKx4uPwVg&feature=share

# 9 490
23 Януари - 11 Милионен Ухан е поставен под карантина

23 Януари -  - Китай отказва китайската нова година. Малко след това цялата Хубей провинция отива под карантина

7 Февруари  - 30 Милионен Уенжоу под карантина

17 Февруари - 780 милиона са с рестрикции за пътуване в страната нито с кола, нито със самолет

Т.е. в момента 1/8 от населението на земята е под карантина повече от един месец, но не - просто грип било това.
Дори и при такива огромни рестрикции в Китай този вирус от рода на САРС, но в пъти по заразен и опасен според  тази статия от 16 Февруари, се разпространява по целия свят.

Моето мнение по въпроса е, че ще се справят тези нации, на които гражданите са самодисциплинирани и се предпазват по всякакви възможни начини. Тези, които не го правят, които нямат здравия разум да видят, че това е нещо, което ще завладее целия свят с тъжна статистика до две седмици, нямат здравия разум да следват мерки за превенция, го правят на своя глава и своя отговорност.

Тук не става дума за кой паникьосан и кой не, а за кой вижда, че кораба потъва и продължава да танцува бални танци или да си пие ракийката и кой не.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 10:05 от Елфичка

# 9 491
Добре бе, едно време когато и грипа и морбилито са били нови болести имало ли е ваксини? Антибиотика кога е измислен?

А каква е основната разлика между преди и сега - допускам, че са медиите и масовите средства за комуникация/информация.

# 9 492
Да не го обръщаме на за и против ваксините, че и там има голяма полемика.
За някои са ОК, за други са животозастрашаващи.
Много ясно, както при всяко друго лекарство. Ама нали фармацията трябва да печели, и затова си затварят очите, а пък се внуава на хората колко е хубаво, и задължително де

# 9 493
  • София
Търси се начин да се доведе нова икономическа криза. И като по друг начин не стана, сега мъчат с психясване на хората. Знаете ли колко народ спечели от акции, които знаеха какво предстои?
Бихте ли дали повече информация - в смисъл, много народ е спечелил, защото е продавал акции? Или?

# 9 494
  • София
Много ме притесниха няколко неща - за липсата на ефективни протоколи в Гърция и Германия и за кучето, което също е заразено.
В Гърция, жената със съмнение, по-късно доказан КВ, е била разхождана със собствен превоз, оставена да чака между другите хора с часове. Това, при положение, че има  първоначални данни за евентуална зараза.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40277005

В Германия - на 112 ти казват телефон, на който да се обадиш, ще изпратят лекар и психолог, но този телефон не отговаря, а в сайта стигаш до лекари в района и да си запишеш час за след няколко дни.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40278021

Ходи търси после кого са заразили, ако се окаже, че са с КВ.
Страхувам се, че и у нас ще се окажат някакви подобни "ефективни" протоколи за действие.

Така не се спира зараза!
Световният опит доказа, че са необходими много бързи и адекватни действия.

Не зная колко е достоверна информацията за заразено с КВ куче. Не мога да си представя, че някъде са стигнали до такова ниво, че да изследват и домашните любимци. Но ако е вярно, това е страшно. Означава, че КВ е минал още една междувидова бариера и може да се окаже допълнителен опасен нов път на зараза за хората.

--------------------------------------

Вие сигурно по-добре от Гърция и Германия знаете как се спира зараза...
Не знаете доколко е достоврна информация за заразено куче, но я споделяте ей така, за да създавате паника у и без това паникьосаните луди.
Достатъчно откачалници има, които ще започнат да избиват кучета заради такива постове като вашия

Общи условия

Активация на акаунт